Kurda 'S-400' Hareketliliği: Dolar/TL 5.70'in Üzerini Gördü

Dolar/TL'de S-400 teslimatının başlamasıyla yukarı yönlü hareketlilik yaşandı ve kur 5.70'in üzerine çıktı.

ABD Merkez Bankası'nın (FED) bu ay faiz indirimi yapacağına yönelik beklentilerle yönünü aşağı çeviren dolar/TL'de S-400 teslimatının başlamasıyla yukarı yönlü hareketlilik yaşandı.

Sabah 5.6680 seviyesini test eden dolar/TL, S-400 haberi sonrası 5.7270'e kadar yükseldi.

Dünya gazetesinin aktardığı bilgiye göre kur, saat 13:24 itibariyle 5.7245 seviyesinde yer aldı.

Uzman yorumu: "Şimdilik sınırlı bir tepki görüyoruz"

Reuters'a konuşan bir bankacı, 'S-400'lerin gelmeye başladığı açıklaması sonrası kurda yukarı tepki gördük. Ancak küresel iyimser bir hava var ayrıca ABD'nin olası yaptırımlarının hafif olabileceği ya da ötelenebileceği beklentisi devam ediyor. Dolayısıyla şimdilik sınırlı bir tepki görüyoruz' dedi.

Teslimatı başlayan S-400'ler sonrası Türkiye-ABD ilişkileri ve bu konuda piyasaya yansıyacak mesajlar önemli olacak.

Milli Savunma Bakanlığı Görüntüler Paylaştı: S-400 Teslimatı Başladı

Popüler İçerikler

Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
YORUMLAR
12.07.2019

Son işsizlik maaşı çekildiğinde, son tanzim çadırı kalktığında, son ekstre ile beraber haciz geldiğinde, AKPutperest ekmeğin dolarla alındığını anlayacak.

götünüzü sildiğiniz wc kağıdı için bile köepkler gibi dışıa bağımlı hale getiren hükümetimiz: Ehonomi çohh eyyyi.. Damat eonomik plan açıklamasına çıkıyor, anlattıklarından tek cümle somut adım yok gerçekçi. . . Ne bekliyordunuz ki?

Hatirlarsaniz 2000'li yillarin basinda en baba telefonlar Nokia, en iyi televizyonlar Sony idi. Yani hic bir Guney Kore mali yoktu (pazar paylari epey dusuktu). Onlar aldiklari paralari egitime ve teknolojiyi gelistirmeye harcadilar. On sene icerisinde Samsung, LG gibi firmalarin yani sira silah sanayinde de oncu ulke durumuna gectiler. (Bakiniz bizim Altay tanklari Guney Kore malidir). Eger betona degil de insana yatirim yapsaydik su anda kendi fuzelerimizi yapmistik ve ekonomimiz de saglamdi. O zaman istedigimiz kadar atarlanabilirdik, maalesef simdi silah sanayinde ve ekonomide dis guclere bagli durumdayiz....

TÜM YORUMLARI OKU (9)