Kurban kültürü bir inanç veya tanrı için yapılan bir kültürdür. Eski medeniyetler incelendiğinde bir yerlerde herhangi bir şeyi kurban etme olgusuyla karşılaşıyoruz. Farklı uygulamaları ve kendilerine özgü tarzları ile bu kültürü yaşatsalar da sonuç hep aynı... İnandıkları şeylere, duydukları minnete bu şekilde cevap veriyorlar. Bir nevi teşekkür etme şekli olarak algılanabilir. Şu an İslam kültüründe olduğu gibi Antik Mısır'a kadar dayanan kurban kültürünün detayları içeriğimizde.👇
Çoğu dinin kökeni Antik Mısırdır. Kafasında hare olan ,güneş ile sembolize edilen Ra , Hristiyanlıkta İsa'ya dönmüştür . İslamiyette bahsedilen Putperestler antik mısır ve yunanlılardır .İslamiyetle, Yahudilik çok benzer. Her iki dinde de Rabb vardır .Yahudi ilahi dinlerseniz Müslümanların ilahilerine benzer tınılar duyarsınız .Yahudilerin kafasına taktığı kipa ile Müslümanların taktığı takke aynı şeydir. Günün sonunda hepsinin birbirinin içine geçmiş mitolojik hikayeler olduğuna ulaşırsınız .
dinler doga ile tanri ile yapilan pazarliktir. ben sana bu kurbani veriyorum karsiliginda bana bunu ver yada beni kotuluklerden koru. dualarin sayiyla yapilmasi, tespihle sayilmasida bu pazarligin bir parcasidir. bu yuzden tum dinlerde farkli sekillerde olsada adak kurban yada benzeri bir seyi gorursunuz.
Hz. İbrahim’e koç inmesinin benzeri bir olay Antik Mısır hikayelerinde de vardı sanki