Kurban Bayramı Ne Zaman Başlayacak? Kurban Bayramı Tatili Kaç Gün Olacak?

Müslümanlığın iki büyük bayramından biri olan Kurban Bayramı gittikçe yaklaşıyor. Vatandaşlar, Kurban Bayramı’nın ne zaman olacağını ve bayram tatilini merak ediyor. Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağını öğrenip, ona göre plan yapmak isteyen vatandaşlar, ‘kurban bayramı ne zaman’ sorusunun cevabını arıyor. Peki, Kurban Bayramı hangi güne denk geliyor? İşte Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan dini bayram günleri…

Kurban Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün?

Diyanet’in yaptığı açıklamaya göre 2021 Kurban Bayramı temmuz ayı içerisinde kutlanacak. Dört gün sürecek Kurban Bayramı, 20 Temmuz Salı günü başlayacak ve 23 Temmuz Cuma günü sona erecek.

Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağı resmi olarak açıklanması ancak hafta sonları da birleştirilince bayram tatilinin toplam 9 gün olması bekleniyor.

KURBAN İBADETİNİN HÜKMÜ NEDİR?

Sözlükte yaklaşmak, Allah'a yakınlaşmaya vesile olan şey anlamlarına gelen kurban dinî bir terim olarak, Allah'a yaklaşmak ve O'nun rızasına ermek için ibadet maksadıyla, belirli şartları taşıyan hayvanı usûlüne uygun olarak kesmeyi ve bu amaçla kesilen hayvanı ifade eder (İbn Âbidîn, Reddü'l-muhtâr, IX, 452). Kurban bayramında kesilen kurbana udhiyye, hacda kesilen kurbana ise hedy denir.

Akıl sağlığı yerinde, hür, mukim ve dinî ölçülere göre zengin sayılan mümin, ilâhî rızayı kazanmak gayesiyle kurbanını kesmekle hem Cenab-ı Hakk'a yaklaşmakta, hem de maddi durumlarının yetersiz olması sebebiyle kurban kesemeyenlere yardımda bulunmaktadır (Serahsî, el-Mebsût, XII, 8; İbn Nüceym, el-Bahr, VIII, 197). Bu ibadetin ruhunda Hakk'a yakınlık ve halka fedakârlıkta bulunma anlayışı vardır. Kurban, bir müslümanın bütün varlığını, gerektiğinde Allah yolunda feda etmeye hazır olduğunun bir nişanesidir.

Mezheplerin çoğuna göre udhiyye kurbanı kesmek sünnettir (İbn Rüşd, Bidâye, I, 429). Hanefî mezhebinde ise tercih edilen görüş, kurbanın vacip olduğudur (Merğînânî, el-Hidâye, VII, 146). Kurban, -fıkhî hükmü ne olursa olsun- müslüman toplumların belirli simgesi ve şiarı sayılan ibadetlerden biri olarak asırlardan beri özellikle milletimizin dinî hayatında önemli bir yer tutmaktadır.

Popüler İçerikler

Acun Ilıcalı Futbol Yatırımlarına Devam Ediyor: Yeni Takımı Slovenya'dan
Üç Milyon Emekliyi Bekleyen Tehlike: 2025'te 12 Bin 500 TL Maaş Almaya Devam Edebilirler!
"Bana Bilmediğim Bir Şey Söyle" Akımına Gelen Tıkanan Muhabbeti Açmalık Bilgiler