Kuraklık Desteği Nedir, Kimler Yararlanabilir? Kuraklık Desteği Ne Zaman Yatacak?

Dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kuraklık desteği ile ilgili bilgi verdi. Son yıllarda yetersiz yağışlar sebebiyle birçok ürün tarlalarda yetişemiyor. Çiftçilere ödenen kuraklık desteği ile az da olsa zararın giderilmesi amaçlanıyor. Kuraklık desteği, Çiftçi Kayıt Sistemi üzerinde kaydı bulunan çiftçilere ödeniyor. Peki, kuraklık desteği ne zaman yatacak, kimler yararlanacak? Hangi ürünler için kuraklık desteği verilecek? İşte çiftçilerin merakla beklediği kuraklık desteği ile ilgili detaylar…

Türkiye’de son yıllarda bozulan iklim dengesi sebebiyle birçok bölge kuraklık tehdidi altında. Kuraklığa rağmen topraklarını eken vatandaşlar, yaşadıkları kayıp sebebiyle devletten deste bekliyordu. Çiftçilere ödenen kuraklık desteği ile ilgili önemli bir açıklama yapıldı.

Kuraklık Desteği Ne Zaman Yatacak, Kimler Yararlanacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8 Aralık 2021günü gerçekleştirilen Kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamalarda kuraklık desteği ile ilgili şunları söyledi;

“651 bin üreticimize toplamda 2.6 milyar lira kuraklık desteği ödemesini aralık ayının 2. yarısında çiftçilerimizin hesaplarına yatırıyoruz.”

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından şunları söylemişti;

138 milyon 343 bin 961 liralık destek ödemesi hesaplara aktarılmaya başlandı. Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımları Desteği kapsamında 90 milyon 540 bin lira, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi kapsamında 11 milyon 51 bin lira, Büyükbaş Hayvan Hastalıkları Tazminatı kapsamında 21 milyon 793 bin lira, Hububat, Baklagil, Dane Mısır Fark Ödemesi kapsamında 10 milyon 73 bin lira, Sertifikalı Tohum Üretim Desteği kapsamında 4 milyon 885 bin lira aktarılacak. Hayırlı, bereketli olsun.

Hangi Ürünler İçin Kuraklık Desteği Verilecek?

Kuraklık nedeniyle buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale, nohut ve mercimek üreticileri istedikleri verime ulaşamadı.

Desteklemeden yararlanacak ürünlerdeki verim kaybı oranları; meteorolojik veriler, TARSİM kayıtları ve İl/İlçe Hasar tespit Komisyonları kayıtları dikkate alınarak İl/İlçe Tahkim Komisyonları tarafından belirlenecek.

Bu Haber de İlginizi Çekebilir

10 Soru 10 Cevap: Türkiye'de Kuraklığın Sebepleri

Popüler İçerikler

Acun Ilıcalı Futbol Yatırımlarına Devam Ediyor: Yeni Takımı Slovenya'dan
Üç Milyon Emekliyi Bekleyen Tehlike: 2025'te 12 Bin 500 TL Maaş Almaya Devam Edebilirler!
Kanseri Yenen Eski Arka Sokaklar Oyuncusu Dizi Setlerine Yeniden Dönme Kararı Aldı