Kur'an Kursunda Küçük Çocuğu Döven O Kişi Tahliye Edildi

Sakarya'da yatılı bir Kur'an kursunda çekilen görüntüler büyük tepkiye yol açarak bir kez daha 'çocuklarımız kime emanet?' sorusunu sormamıza neden olmuştu. Bir cep telefonu kamerasıyla çekilen görüntülerde Kur'an kursunda hocalık yapan kişinin bir öğrenciyi oldukça şiddetli bir şekilde dövdüğü görülüyordu. Görüntüler sosyal medyada hızla yayıldıktan sonra gözaltına alınan o kişi çıkarıldığı mahkemece 'eziyet' suçundan tutuklanmıştı. 

Yaklaşık 1 ay önce yaşanan bu olay sonrası Şükrü Yılmaz, avukatının Sakarya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne yaptığı itirazın ardından tahliye edildi.

Erenler Çaybaşı Yeniköy'de bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Hz. Musab Erkek Kur'an Kursu'nda küçük çocuğu terlikle dövdüğü görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasının ardından tutuklanan Kur'an kursu hocası Şükrü Yılmaz, Sakarya 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'Küçük çocuğa darp ve eziyet' suçlarından 4 yıla kadar hapis cezası ile yargılanmaya başladı. Geçen hafta görülen davada mahkeme, Şükrü Yılmaz'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Bu karar üzerine avukatı kaçma şüphesi olmaması, istenen cezanın hükmün geri bırakılması kapsamında yer alacağı suç olması nedeniyle tahliyesi için Sakarya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme, Şükrü Yılmaz'ın tahliyesi yönünde karar verdi. Karar sonrasında yaklaşık 1 aydır tutuklu bulunan Şükrü Yılmaz dün gece saat 21.00 sıralarında Ferizli Cezaevi'nden tahliye edildi.

Ne olmuştu❓

Sakarya'nın Erenler ilçesinde bulunan Çaybaşı Kur'an kursunda görevli hocanın küçük bir çocuğu terlikle döverken çekilen görüntüleri sosyal medyada hızla yayılarak büyük tepki çekti. 

Görüntülerde hocanın elinde terlikle öğrenciye oldukça sert bir şekilde vurduğu görülüyor. Hoca, dayaktan kaçmak için korkuyla duvarın dibine sinen çocuğun ağlama ve yalvarmasına aldırmadan kafasına ve vücuduna vurmaya devam ediyor.

Büyük tepki çeken o görüntüler 👇

Sakarya Müftü Vekili Nejdet Arman olayla ilgili kendilerine şikayette bulunulduğunu, soruşturmanın sürdüğünü belirterek şunları söylemişti:

'Bahse konu görüntüler Erenler’de bulunan Kuran Kursu’nda 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde çekilmiş. Görüntüyü çeken de küçük çocuğun arkadaşı. Ancak çocuğun anne babası şikayetçi olmayıp, amcası şikayetçi olunca konuyla ilgili idari soruşturma başlattık. Ancak araya darbe girişimi girince süreç uzadı. Görüntülerdeki görevli de emekliye ayrıldı. Ancak idari soruşturma halen sürüyor. İdari soruşturmaya göre gereken yapılacaktır.'

Diyanet İşleri Başkanı Görmez: 'Kur'an kursu görevlisi görevden el çektirildi'

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Kuran Kursu'nda meydana gelen olaya ilişkin paylaştığı mesajında şu ifadeleri kullanmıştı:

'Sakarya'da bir Kur'an kursunda 2016 yılı Mayıs ayında yaşananların, din ile din eğitimiyle ve Diyanet İşleri Başkanlığının din eğitimi yöntemleriyle hiçbir şekilde alakası yoktur. Böyle vahim bir suçu işleyen şahıs hakkında Başkanlığımız tarafından derhal soruşturma açılmış, görevden el çektirilmiştir.

Aradan uzun bir süre geçtikten sonra basına yansıyan bu içler acısı görüntülerden dolayı öncelikle gözümüzün nuru çocuklarımızdan özür diliyoruz. Bu ve benzeri durumların yaşanmaması için gerekli hukuki ve ahlaki adımlar atılmıştır. Bizzat kendim ve bütün personelim, çocuklarımızı inciten, hırpalayan her türlü davranışla mücadelede sonuna kadar kararlı olduğumuzu bir defa daha dile getirmek istiyoruz. Çocuğunu yaralayan bir toplumun geleceği sağlıklı olamaz ve bir insan çocuğun üstün menfaatlerini öncelemedikçe, üzerindeki ilahi emaneti hakkıyla koruyor sayılamaz.'

Dayakçı hoca gözaltına alındı

Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine küçük çocuğa terlikle dayak atan söz konusu kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini belirterek daha önce yaşanan bir olayı kendilerine bildirmedikleri gerekçesiyle Müftülük yetkilileri hakkında adli soruşturma başlatıldığını söyledi.

Olayla ilgili, Kur'an kursu hocası Ş.Y. evinde polis ekiplerince gözaltına alındı.

 'Üzgünüm, bir hata yaptım'

Ş.Y'nin savcılıktaki ifadesinde, 2013'ten emekli olduğu 2016 yılı kasım ayına kadar Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Erenler ilçesindeki Kuran kursunda öğretici olarak görev yaptığını belirterek, 'Mağdur çocuk A.P, 2015 yılı haziran ayından 2016 mayıs ayına kadar anılan Kur'an kursunda hafızlık eğitimi almaktaydı. İddia olunduğu gibi mağdur çocuğu kurs gördüğü süre zarfında 10-15 kez terlik ve tokatla dövmedim. Yalnızca görüntülerin çekildiği anda terlik ile dövdüm. Ders yapmadığı için dövdüm, hata ettim.' ifadelerini kullandı. 

Sakarya Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerin ardından Ş.Y., ’Küçük yaşta çocuğa darp, kasten yaralama, eziyet’ suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.

Savcılık sorgusu tamamlanan Ş.Y, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece "eziyet" suçundan tutuklandı.

Görüntüler sosyal medyada da gündem olmuştu...

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Benzer bir olay geçtiğimiz Kasım ayında Ümraniye'de bir okulda yaşanmıştı 👇

Bu Nasıl Öğretmen? Tahtaya Kaldırdığı Öğrencileri Hem Azarlıyor Hem Dövüyor!

Şiddetin yer ve mekan fark etmeksizin toplumun geneline sirayet ettiğini içeriğimizden görebilirsiniz 👇

Son Dönemde Basına Yansıyan ve Şiddet Sarmalında Olduğumuzu Gösteren 12 Akılalmaz Haber

Popüler İçerikler

Bahar Dizisinde Timur'un Her Şeyi Anladığı Sahnedeki Çekim Hatası Gündem Oldu!
Çok mu Çok İddialıyız? Brad Pitt'ten Daha İyi Oyuncu Olduğunu Söyleyen İlker Aksum Dillere Fena Düştü!
Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
YORUMLAR
14.01.2017

Aileler çocuklarına Kuran-ı Kerimi Türkçe mealini öğretmek anlatmak varken neden arapça öğretmekte ısrar ediyolar bırakın artık şu arapça sevdasını vermeyin çocuklarınızı bu sapık orosbu çocuklarına !!

14.01.2017

Başımızdakiler Türk değilki onlara yardım etsin biz bile suriyelilerin yanında ikinci sınıf vatandaş olduk.

15.01.2017

Epey yasi gecik bir askerim vardi, neden bu kadar askerden kactigini sordugumda, komutanim kacmadim, cezaevinden yeni ciktim dedi, neden dedim, anlatti: daha 17-18 yaslarindayken, babasi 8 yaslarindaki kizkardesini kuran kursuna yolluyormus, birgün babasina, "baba sen cok bagiriyorsun, icine cin kacmis, ben cikarayim" demis, babasi da "nasil olacak" deyince, kücük cocuk "seyini cikar, emerim, hepsi cikar" demis!!! Baba sok olmus, "bunu kim söyledi, kim ögretti" deyince de, "hoca cok sinirliydi, ikide bir bizi dövüyordu, sonra herkes gittikten sonra bana, bak ben sizi niye dövüyorum, biliyormusun? Cünkü icime cin kacti, cikarman gerek" dedi, "ben de olur hocam, cikarayim, yeterki siz bizi dövmeyin dedim, o da seyini cikardi, bana iyice somur ki ciksinlar dedi, bende cinleri cikardim" diye anlatmis, cocuk da gidip hocayi vurmus. Uzun süre yatmasinin nedeni de, utancindan neden vurdugunu mahkemede diyememis.. Simdi cikip, "yok dinimizi kötülüyorsun" falan demesin kimse, bu daha buzdaginin görünen minnacik kismi....

15.01.2017

Dedigim gibi, daha utancdan, cocugun gelecegi acisindan, cevreden, es-dost-akrabadan vs.vs. aciklanmayip üstü örtülen binlerce böyle vaka var. Bunu yazmamdaki amac, dini, hocayi falan kötülemek degil, insanin yaradilistan gelen en "temel icgüdüsü"nün, bastirila bastirila insanlari ne hale getirdigini anlatmaya calismak icindi. Sortlu kadina tekme atan, aslinda bilincaltinda onunla yatmak istiyor ama asla olamayacagini bildigi icin, tekmeliyor, kedinin erisemedigi cigere mundar demesi gibi.

14.01.2017

Bu görüntüleri görünce insanın aklına ister istemez KARL MARX ın o ünlü sözü geliyor ( Din halkların afyonudur çünkü insanı insan yapan din değil dini yapan insandır )

14.01.2017

Benim de aklıma o sözü söyleyen Karl Marx ın ideolojisi ile milyonlarca insanı canice katleden Stalin geliyor ve kimin kime Afyon içirdiğini gayet iyi anlıyorum

TÜM YORUMLARI OKU (133)