Dünya tarihinde, kötü fikir olarak en çok kullanılan yöntem kitapların yasaklanmasıdır. Kur'an'ın da içinde bulunduğu bütün kutsal kitaplar, Soyvetler Birliği'nde 1926'dan 1957'ye kadar yasaklanmıştı. Geçtiğimiz yıllarda, kötü şöhretli Hollandalı politikacı Geert Wilders yasa tasarılarıyla Kur'an'ı Hollanda'da yasaklamaya girişti ama yakınından bile geçemedi. Eski bir müslüman olan İmran Firasat ise, İspanya'da Kur'an'ın yasaklanması için bir imza kampanyası yaparak dilekçe verdi ama o da aynı başarısızlıkla karşılaştı.
Kur'an'ın en popüler İngilizce tefsirlerinden olan 'The Meaning of the Holy Quran' 11 Eylül olaylarından sonra Amerika-İslami ilişkiler üzerine bir kurul, bu kitabın kopyalarını okullara bağışladı. Kitapta Yahudilerden maymun ve domuz olarak bahsedilmesi kitabın Los Angeles okullar bölgesi tarafından yasaklanmasına yetti.
Sonuç olarak, kitapları yasaklamak çoğu insanın atmaya korkacağı aşırı bir hareket. Ayrıca Ateistler de diğer inanan insanlar gibi kutsal kitap okumayı teşvik edebilir. İnançlı ve inançsız insanlar, kendi aralarında kutsal kitapları okumanın gerekli olduğu konusunda ortak bir paydada buluşuyorlar.