Süper Lig AŞ İçin İmzalar Atıldı

Kulüpler Birliği Vakfı, teröre karşı birlik çağrısı yapmak ve Süper Lig A.Ş.'nin işleyiş esasları üzerine istişarede bulunmak üzere bugün bir toplantı düzenledi.

Kulüpler Birliği Süper Lig A.Ş. Paneli, Kulüp başkanları ve yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. İstanbul’da düzenlenen toplantıya Spor Toto Süper Lig’deki 18 takımın temsilcileri katıldı. Toplantının ardından ‘Süper Lig A.Ş.’ isimli bir panel düzenlendi. Panelin açılışında Vakıf Başkanı Göksel Gümüşdağ, “18 Kulüp teröre karşı omuz omuza birliktedir” dedi ve teröre karşı birlik çağrısı yapan kulüp başkanları, kol kola girerek basın mensuplarına poz verdi.

Panelin açılışında açıklamalar yapan Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, “Kulüplerin çoğu zor durumda ve bu bir sır değil. Daha fazla paraya ihtiyaçları var. Bunu düzenleyecek yeni bir şeffaf düzene ihtiyaç var. Bunu sağlayacak olan Süper Lig A.Ş.’dir. 18 Süper Lig Kulübü, Süper Lig A.Ş.’nin kurulması konusunda hemfikirdir ve ıslak imzalar alınmıştır. İmzaları yakın zamanda cumhurbaşkanımıza ileteceğiz. Biz yayın ihalesini yönetmek istiyoruz. Fikstürü de yayıncı kuruluş ve TFF ile beraber belirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Mutabakat zaptı imzaladık”

Gümüşdağ, geride kalan yıl mayıs ayında Türkiye Futbol Federasyonunu ziyaret ettiklerini ve bir mutabakat zaptı imzaladıklarını anımsatarak, şunları kaydetti:

“Yaklaşık 1,5 senedir geliştirmekte olduğumuz Süper Lig AŞ modeli, doğal olarak öncelikle yayın haklarıyla ilişkilendirildi ve kamuoyunda kulüpler sanki sadece daha fazla gelir elde etmek için böyle bir işin içindeymiş gibi bir hava oluşturuldu. Bu kesinlikle doğru değil. Tabii ki yayın ihalesi modelin bir parçası ama bizim amacımız kesinlikle bundan ibaret değil.”

Gümüşdağ: “Kulüpler zor durumda”

Kulüplerin birçoğunun zor durumda olduğunu belirten Gümüşdağ, “Türk futbolunun profesyonelce yönetilmesinin yanı sıra mali disiplin ve kaynakların efektif yönetimi konusunu, en az yayın ihalesi kadar önemsiyoruz. Kulüplerin daha fazla gelire ihtiyaçları var ama aynı zamanda parayı nasıl harcadıklarının da denetlenmesi gerekiyor. Yanlış stratejiler sonucu para harcama yöntemleri, kulüpler ve futbol ekonomisi için büyük krizlere sebep olabiliyor. İşte bunu engelleyecek dürüst, adil, şeffaf bir sisteme ihtiyaç var ve bunu tüm kulüpler kabul ediyor. Gerekli kanun çıktıktan sonra bu misyonu yönetecek sistemin adı, Süper Lig AŞ’dir” ifadelerini kullandı.

DHA

Popüler İçerikler

İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!