Kulüp Tokenlarından Sonra Şimdi de Şehir Coinleri Geliyor: İşte MiamiCoin

Kripto piyasası sürekli gelişmeye ve genişlemeye devam ediyor. Bu seferki gelişme futbol kulübü tokenlerinden sonra belki de yeni bir akım olacak şehir tokeni konseptinden geldi.

Belediye Başkanları arasında coinlere desteği ile tanınan Miami Belediye Başkanı

Miami Belediye başkanı Francis Suarez, kripto piyasasının en büyük destekçilerinden biri. Daha önce yaptığı açıklamalarda bunu defalarca göstermişti. Yeni yaptığı açıklamalarda ise Florida şehrinin kendi kripto para birimini ön plana çıkarıyor.

Miami’nin kendi kripto para birimi olan MiamiCoin (MIA) insanların onu benimsemesi durumunda şehrin ekonomisine milyonlarca dolar kazandıracak şekilde tasarlandı. Coin'ni oluşturulmasında asıl amaç şehre fayda sağlamak.

İlk olarak Haziran ayında plan aşaması açıklanmıştı.

Fox Business’a konuk olan Francis Suarez, Miami Coin için bir takım açıklamalar yaptı. İlk olarak Haziran ayında tanıtılan yeni oluşumun temel görevi Miami halkının refahını artırmak ve insanları Miami'ye taşınmaya teşvik etmek.

MiamiCoin ne şekilde çalışıyor?

MiamiCoin, CityCoin platformu üzerine inşa edildi ve kullanıcıların MiamiCoin madenciliği yapabilmesine, ödünç alıp verebilmesine ve programlayabilmesine olanak tanıyor. Bu olanaklar birçok yatırımcıyı kendine çekmiş durumda. Ayrıca token sahipleri bir Bitcoin getirisi de kazanabilirler.

Gerçi Miami'nin ismi bile insanları kendisine çekmeye yeter.

CityCoins.com tarafından yapılan açıklama...

“Şehirler birer birer kripto para birimlerini benimsemeye başladıkça, topluluklar ve yazılımlar kendi CityCoin’leri etrafında geliştikçe CityCoin’lerin olanakları sonsuz hale geliyor. CityCoins toplulukları, ödüller, yerel faydalar, erişim kontrolü (dijital veya fiziksel alanlara), ticaret, borç verme, akıllı sözleşme yürütme ve daha fazlası için token’ları kullanan uygulamalar oluşturacaktır.

Francis Suarez tarafından yapılan etkileyici konuşma.

“Üretilen token’ların bir yüzdesi protokol sayesinde Miami şehrine bağışlanacak. Yani Miami şehri, MiamiCoin’in popülaritesinin bir sonucu olarak milyonlarca dolar kazanabilir. İnsanları Miami’ye taşınmaya ve teknoloji ekosistemimizin bir parçası olmaya teşvik edecek yeni teknolojik ürünler dalgası yaratarak ekonomimizi farklılaştırmaya odaklanıyoruz. Yani ne zaman MiamiCoin madenciliği yapılırsa, MiamiCoin’in bir yüzdesi, programlama sayesinde Miami şehrine bağışlanıyor. Kısaca üretilen MiamiCoin’in %70’i madenciye kalırken %30’u Miami şehrine bağışlanıyor. Bağışlanan token’lar doğrudan bizim genel fonumuza gidecek, böylece bu fonu evsizliği azaltma çalışmalarımız için kullanabiliriz. Evsizliği tamamen ortadan kaldırmaya çalışan büyük bir şehiriz. Açıkça polislik yapmaya ve polis gücümüzü artırmaya odaklanabiliriz ki bu yaptığımız bir şey ve şehrimizin sakinlerinin yaşam kalitelerini artırmak için başka şeylere de odaklanabiliriz.”

Sizin fikrinizi almak için birkaç soru soralım.

1. Siz şehir coinleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

2. Sizce bizim ülkemizde de bu tarz bir uygulama yapılsa başarılı olur mu?

3. Örneğin İstanbulCoin adlı yeni bir coin çıksa destek olur muydunuz?

4. Sizce bu tarz bir coin bulunduğu şehir için yararlı olur mu?

5. Varsayalım tüm şehirlerimiz kendi tokenini çıkardı. Sizce Dünya çapında en başarılı olan hangisi olur?

Popüler İçerikler

Beklenen Gün Geldi: Birbirinden Ünlü İsimler Saygı1 Formatının İkinci Konuğu Sertab Erener İçin Sahneye Çıktı!
Sevgilisine Atacağı Fantezi Mesajını Yanlışlıkla Karısına Atan Ünlü Patron İcralık Oldu
Askerlerine Cinsel Saldırıda Bulunan Komutana 38 Yıl 70 Ay Hapis Cezası Verildi
YORUMLAR
10.08.2021

Fazla basılmış trilyonlarca $ var dünyada.Bu paranın bir şekilde geri toplanması lazım yani bir nevi ortadan kaybolması lazım.Coinler tokenler vs değeri birkaç trilyon $ oldu.Bir anda bunların hepsinin değeri sıfıra düşse kaybolsa bitse adını ne derseniz deyin trilyonlarca $ yok olsa bundan kim mutlu olur?Bitcoin 2008 de başladı yani dünyadaki finansal krizin başladığı inanılmaz paranın basıldığı yılda.Tesadüf mü?

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ