Kulunç Ağrısına Hangi Bölüm/Doktor Bakar?

Birçok kişinin zaman zaman yaşadığı bir durum olan kulunç ağrıları, günlük hayatı olumsuz olarak etkileyebilmektedir. Özellikle masa başında uzun saatler boyunca çalışanlarda oldukça sık görülür. Ayrıca erkeklere nazaran kadınlarda kulunç ağrıları daha fazla yaşanmaktadır. Stresli ve hareketsiz bir hayat bu ağrıların oluşmasını tetikleyen faktörlerdir. Kulunç ağrıları bazı zamanlar kendiliğinden düzelebilir. Ancak bu ağrılar tedavi edilmez ise ilerleyen zamanda kronikleşebilir. Kronikleşen kulunç ağrıları çeşitli fıtık hastalıklarına da zemin hazırlar. Bu nedenle kulunç ağrılarına sebep olan durumların teşhis edilmesi gerekir. Rahatsızlığa göre de çeşitli tedavi şekilleri uygulanmaktadır. Peki, kulunç ağrılarına hangi bölüm ya da doktor bakar? İşte detaylar...

Adele içindeki nodüllere ve şeritlere kulunç denilmektedir. Gerilim sonucunda kaslar kasılır ve gevşeyemez ise kulunç oluşur. Kolda, bacakta, gövdede, boyunda ve sırtta ağrılar olarak kendini gösterir. Bu ağrılar kulunç ağrıları olarak bilinse de tıpta fibrositis olarak adlandırılır. Kulunç ağrıları kasın olduğu her bölümde görülebilir ve genellikle bir tetiklenme sonucunda oluşur. Bazı durumlar ağrıların şiddetini arttırabilir. Bu durum kişinin hayat kalitesini oldukça düşürür. Kulunç ağrıları hakkında merak edilenleri sizler için derledik...

Kulunç Ağrısının Nedenleri ve Belirtileri

Kulunç ağrıları, genellikle boyun, omuz ve sırt bölgelerini yanlış kullanmaktan dolayı oluşan bir rahatsızlıktır. Çocukluktan yetişkinliğe kadar her yaşta görülebilir. Masa başı işinde çalışanlarda sık karşılaşıldığı için meslek hastalığı olarak nitelendirilir. Kulunç oluşumuna neden olan etkenler ise şunlardır:

  • Aşırı gerginlik, stres gibi psikolojik faktörler

  • Yanlış oturma pozisyonu

  • Omurların arasında oluşan sorunlar

  • Hareketsiz bir yaşam tarzı

  • Soğuk algınlığı

  • Duruş bozuklukları

  • Kasları aşırı yorma

Kulunç ağrıları yaygın olarak boyun, omuz ve sırtta ağrı ile ortaya çıkar. Aynı zaman nefes alırken batma, kaslarda karıncalanma ve uyuşma, sırttan kola doğru uzanan ağrı da görülebilmektedir. Kulunç ağrıları şiddetini arttırdığı zamanlarda uyku problemlerine de yol açabilmektedir. Bu ağrılar hareketsiz daha da artar. Ancak hafif egzersiz yapıldığında ağrılarda azalma görülür. Eğer ağır egzersiz yapılırsa ağrı daha da şiddetini arttırabilir.

Kulunç Ağrısına Hangi Bölüm/Doktor Bakar?

Kulunç ağrısı yaşayan kişilerin, hastanelerde bulunan ortopedi ve travmatoloji bölümlerine başvurmaları gerekir. Aynı zamanda fizik tedavi ve rehabilitasyon klinikleri de kulunç ağrıları ile ilgilenmektedir. Kulunç ağrılarının tedavi etmek için medikal masaj, kuru iğneleme, manuel terapi ve şok dalga terapisi uygulanmaktadır. Bu tedavilerin dışında, kişilerin de günlük alışkanlıklarında birtakım değişiklikler yapılması istenebilir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Eklem Ağrılarına Hangi Bölüm/Doktor Bakar?
Diz ve Bacak Ağrılarına Hangi Bölüm/Doktor Bakar?
Boyun Ağrısına Hangi Bölüm/Doktor Bakar?
Omuz Ağrısına Hangi Bölüm/Doktor Bakar?

Popüler İçerikler

Domuz Eti Skandalıyla Gündeme Gelmişti: Köfteci Yusuf Yeni Bir Sektöre Giriş Yapıyor!
Bahis Reklam ve Teşvik! Acun Ilıcalı, TV8 ve Exxen Yetkilileri Hakkında Soruşturma Başlatıldı
Arkeolog Muazzez İlmiye Çığ 110 Yaşında Yaşamını Yitirdi