Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AKP'li belediyenin 'ahlaki' gerekçelerle konserini iptal ettiği Melek Mosso'nun Bakanlık bünyesindeki festivalde sahne alacağını açıkladı.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AKP'li belediyenin 'ahlaki' gerekçelerle konserini iptal ettiği Melek Mosso'nun Bakanlık bünyesindeki festivalde sahne alacağını açıkladı.
FOX TV canlı yayınına katılan Bakan Ersoy, İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı.
Son dönemde peş peşe iptal edilen konserlere ilişkin konuşan Ersoy, 'Bizim için en önemli şey, bakanlık olarak kültür ve sanatın desteklenmesidir. Bunun için her türlü kültür-sanat aktivitesinde yer almaya çalışıyoruz. Hükümetimizin de ortak politikasıdır. Örnek verecek olursak, şu anda İstanbul'da Beyoğlu, Ankara'da da Başkent Kültür Yolu festivalleri gerçekleştirilmekte. İki festivalde toplam 10 binden fazla sanatçı, 2 binden fazla etkinlikte yer alıyor. Dünyayla kıyasladığınız zaman bu kadar geniş çapta yapılmış hiçbir organizasyon yok.' dedi.
Festivaller organize edilirken bir firma tarafından İspanyol keman virtüözü Ara Malikian'ın önerildiğini söyleyen Ersoy, sanatçının sosyal medya hesabında Atatürk'e hakaret ettiği paylaşımlarını tespit edilmesi üzerine, konserin festivalden çıkarıldığını aktardı.
Ersoy, şarkıcı Melek Mosso'nun bu hafta Beyoğlu Kültür Yolu Festivali'nde sahne alacağına dikkati çekerek, şöyle devam etti:
'Her zaman söylüyorum, lütfen ön yargılarımızı bir tarafa bırakalım. Ön yargılarla hareket edersek sonuç alamayız. Geniş resme bakmaya çalışalım. Kültür ve Turizm Bakanı olarak diyorum ki, 'Sanatın ve kültürün destekçisiyiz.' Özellikle vurgulayarak söylüyorum, bu bizim hükümet politikamız. Bakanlık, hiç olmadığı kadar festivallere yer açıyor, yoğun bir şekilde, sanatçı kitleleriyle yüzlerce, binlerce etkinlik gerçekleştiriyor. Beyoğlu ve Başkent Kültür Yolu festivalleriyle sınırlı kalmıyoruz. Son baharda Diyarbakır'ı da dahil ediyoruz. Önümüzdeki sene İzmir'i dahil ediyoruz. Arada Adana Portakal Çiçeği Festivali var, onu da sahiplendik. Şu anda çok geniş bir festival de Konya'da yapıyoruz, mistik müzikle ilgili'
Amk şimdi de ülkenin gündemi konserler dolar olmuş coni moni
Isparta'da belediye başkanı ne kadar yobazmış. Adam kraldan çok kralcı çıktı.
Isparta'daki o vakıflar ve twitter'da şov yapan o yobaz şeref yoksunları şu an kandırılmış hissediyorlardır kendilerini... Geberin soysuzlar.