Hindiba kökü stres azaltıcı olarak kullanılmaktadır.
2006 senesinde Pharmacology Biochemistry and Behavior dergisinde paylaşılan bir araştırmaya göre stresli bir hayat yaşayan bireylerin kahve tüketiminde ve bunun sonucunda ise kortizol seviyesinde artış olduğu paylaşılmıştır. Hindiba bitkisinin kökü kafein içermediği için kortizol seviyesini ve stres oranını yükseltmez.
Hindiba kökü antiinflamatuar etkisi bulunmaktadır.
Polifenollere sahip olduğu için pek çok iltihaplanmanın önüne geçmektedir. Yapılan bir çalışmaya göre eğer bir hafta boyunca kafein yerine bu bitkiyi tüketirseniz, kırmızı kan hücrelerinin miktarında bir artış olacaktır.
Hindiba kökü yeterli ve dengeli beslenilirse karaciğeri korur.
2015 yılında yayınlanan bir çalışmaya göre hindiba kökü ekstratı tedavisinin sonucunda oksidatif stresi ve bunun sonucunda karaciğerde oluşabilecek bir hasarın önüne geçtiği paylaşılmıştır.
Hindiba kökü diyabete karşı koruyucu olabilir mi?
Kavrulmuş hindiba kökü ekstresi vücutta bulunan adinopektin seviyelerinde artışa neden olmaktadır. Adinopektin bir protein çeşididir ve vücutta bulunan glikoz ve yağ asidi yıkımlarından sorumludur. Journal of Traditional and Complementary Medicine dergisinde yayınlanan bu araştırmaya göre hindiba kökü ekstratının diyabet belirtilerini azaltabileceği ve önleyebileceği paylaşılmıştır.
Hindiba kökü kireçlenme tedavisini desteklemektedir.
50 katılımcı ile gerçekleştirilen bir araştırma sonucunda hindiba kökünün antiinflamatuar etkisi nedeni ile kireçlenme tedavisini desteklediği görülmüştür. 50 katılımcıya sahip bu araştırmayı 18 katılımcı ile tamamlanmış ve 13 bireyde hassasiyet ve ağrı ile ilgili %20 olumlu gelişim görülmüştür.
Hindiba kökü bağırsak sağlığına iyi gelir.
Bağırsaktaki sağlıklı bakterilerin besini olan inülini içeren bu bitki kökü yeterli alındığında bağırsaklara iyi gelebilmektedir.