Kullandığınız Telefonun Ekranı Kırılıyorsa Eğer Bilinçaltınızın Size Bir Mesajı Var!

Barda yere düşüp ezilenler, tuvalete düşenler hatta dalgınlıkla çamaşır makinesinde yıkananlar...

Binlerce telefon, sahibinin "dikkatsizliği" yüzünden böyle b*k yoluna gidiyor...

Yeni bir araştırmaya göre; sırf Apple'ın çıkardığı ardı arkası gelmeyen o yepyeni, son model akıllı telefonlara yetişebilmek için iPhonelarımızı bilinçaltımızda kırıyor, kaybediyor ve bir yerlerde unutuyoruz olabiliriz.

Kulağa inanılmaz gelse de; Columbia Business School'un American Marketing Association'da kaleme alınmış bulguları; dış etkenler yüzünden telefonlarımızı mahvetmeye meyilli olduğumuzu gösteriyor. 

Tüm bu olan bitene kısaca 'Upgrade Effect' yani bir üst modele geçip 'yükseltme etkisi' diyorlar.

Minicik bir farkla piyasaya sürülen o bir sonraki "üst" model aslında hepimizin aklında...

Aslında iPhonelarımızı o kadar da umursamıyoruz hatta bir üst modeli çıkmışsa ya da çıkacaksa onlara 'bilerek' zarar veriyoruz. Araştırmada bu teori ya da 'Upgrade Effect' teorisi, kayıp telefon sayısının bir sonraki modelin çıkış tarihine doğru artmasıyla destekleniyor.

Kısaca; Apple'ın yeni telefon mevsimi yaklaştıkça zarar gören iPhone sayısı artıyor ve bu durum Upgrade Effect'i doğrular nitelikte.

Bir üst modele geçme fırsatı, bilinçli ya da değil, bizi elimizdeki telefonu ihmal etmeye itiyor.

Yalnızca telefonlarımıza değil, kullandığımız her türlü elektronik alete karşı takındığımız umursamaz tavrın sebebi aslında daha iyisini bulabilecek olmamız...

Ortada hiçbir sebep yokken bir üst modele geçsek kendimizi suçlu hissederiz fakat elimizdeki ürün bozulmuş ya da zarar görmüşse savurganlık yapıyor gibi görünmeden model yükseltmek için haklı bir sebep elde etmiş oluruz. Bu yüzden yağmur altında telefonumuzu kullanmaya devam ediyor ya da diz üstü bilgisayarımızı havaalanı güvenliğinde bırakıyoruz. Bu dikkatsizliğimizin altında yatan bir motivasyon kaynağımız var.

"Upgrade Effect" yalnızca elektronik aletler için geçerli değil, bir üst modeline ya da yenisine "gerçekten" ihtiyaç duymak istediğimiz farklı nesneler için karşımıza çıkması mümkün.

Kısacası; en son çıkanı almak için kendi kendimizi kandırmaya çalışıyoruz.

😁😁😁

Popüler İçerikler

Galatasaray'da Okan Buruk'un Penaltıya İtirazı Olay Oldu
Fenerbahçeli Eski Futbolcu Serhat Akın’a Silahlı Saldırı: Ayağından Vuruldu
Kızılcık Şerbeti'nde Çok Konuşulacak Sahne: Kiliseden Rahatsız Olan Pembe’ye Papazdan Ders Gibi Yanıt
YORUMLAR
09.01.2017

Evet bende zamanında telefonumu değiştirmek istiyordum ama ne yapsam da zıkkım 3315 bozulmuyordu, çivi bile çaktım bana mısın demedi, En son 6. kattan karların içine attım 5 dakka sonra çalmaya başladı.En son arabanın altına atarak kurtuldum.

09.01.2017

Eşi aldatmak için bir bahane daha,apgıreyt efekt, ooohhh yeaaahh teşekkürler Onedio. (Not evli değilim, sevgilim bile yok, yine elimi aldatacağım offf)

09.01.2017

bende eski telefonumu hep değiştirmek isterdim kendisi bir nokia lumia olduğu için herşeye dayanıklıydı sonunda ne mi oldu? tuvalete düştü ve o andan sonra kendisini bir daha görmedim

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ