Kulis: İmamoğlu Hakkında Yeni Bir Soruşturma Açılabilir

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yeni bir soruşturma açılabileceğini belirtti. Belediye personeli arasında yeni bir 'terör' teftişi yürütüldüğünü aktaran Sarıkaya, İmamoğlu'nun da açılacak bir soruşturmayla açığa alınabileceğini aktardı. 

2019 yılında yapılan yerel seçimlerin ardından dönemin YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası alan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında yeni bir dava açılabileceği belirtildi. 

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, yakın zaman önce İBB'de görevlendirilen bir müfettişin 105 belediye çalışanı hakkında 'terörle iltisakı var' şeklinde rapor verdiği iddiasını aktardı. 

Sarıkaya, CHP'liler arasında İmamoğlu hakkında 'terör'den soruşturma açılıp açığa alınabileceğininin konuşulduğunu belirtti.

"Buna karşı nasıl bir siyasi taktik geliştirmeleri gerektiği üzerinde durulmuş"

Sarıkaya, şunları kaydetti:

'Üzerinde durdukları böyle bir sürecin başlaması halinde İmamoğlu’nun terör örgütleriyle iltisaklı kişileri işe alıp, onlara destek olduğu gerekçesiyle hakkında soruşturma ve kovuşturma başlatılıp görevinden açığa alınması. Bunun cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde olma ihtimali üzerinde de durulmuş. 

Hukukçular, ‘ahmak’ sözünün kanun gereği belediyedeki göreviyle alakalı olmadığı için İçişleri Bakanı’nın açığa alma yetkisinin bulunmadığını anımsatmış. Ancak terör ile ilgili konularda bakanlık yetkisinin bulunduğuna vurgu yapmış. Buna karşı nasıl bir siyasi taktik geliştirmeleri gerektiği üzerinde durulmuş. Beklenti ‘altılı masa’ ile de bağlantılı kalarak bu tür gelişmelere karşı kamuoyu oluşumunu sağlamak.'

Popüler İçerikler

Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
İşitme Testine Kürtçe Engeli: Türkçe Bilmeyen Kadına SRT Testi Yapılmadı
YORUMLAR
21.12.2022

Bunlara söylenecek güzel bir söz var: Oğlum giderayak kaşınmayın amk...

21.12.2022

az kaldı herşey güzel olacak

21.12.2022

Bu Muharrem Sarikaya gazetecimi yoksa bu Süleyman Soylunun sözcüsümü onu cözemedim.Habertürkten hep birilerini önsözü ve algi birimi olarak iyi kullaniliyorlar.Hep alistirma haberler oradan cikiyor ve arkasi geliyor.Nerdeyse A haberin bile cok cok önünde yandas takiliyor.CNN Türk te o kadar cigirtkanlik var ki para etmiyor etmeyince buraya dadandilar.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ