Kulis Bilgisi Sızdı! Bu Meslek Grupları Yakın Takibe Alındı: Yeni Vergi Paketi Yolda

Yeni vergi paketi için çalışmalara hızlandırıldı. Kulislerde konuşulanlara baktığımızda bu güne kadar atılmamış adımların atılması bekleniyor. Sabah'tan Zübeyde Yalçın'ın haberine göre; milyonlarca lira para kazanan, lüks evlerde oturan, lüks arabalara binip neredeyse hiç vergi ödemeyen gruplar yakın takibe alındı.

Yeni vergi paketi daha yürürlüğe girmeden herkesi endişelendirdi. Ekim ayında TBMM'nin açılmasıyla beraber ikinci bir ekonomi paketinin gündeme gelmesi bekleniyor.

Yeni vergi paketinin detaylarına Sabah'tan Zübeyde Yalçın ulaştı.

Sabah gazetesine konuşan AK Parti kurmayları, "Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınacak bir sisteme mutlaka kuracağız. Kayıt dışılığa son vereceğiz. Herkes kazandığının vergisini ödeyecek. Yeni yasa teklifinde buna dönük önlemler olacak. Bakıyorsunuz milyonlarca liralık bir arabaya biniyor. Lüks içinde bir hayatı var ama vergi ödemiyor. Bu grupları tek tek inceliyoruz. Sanatçı, sporcu, kuyumcu ya da başka gruplar ilgili detaylı bir çalışma yapılacak. Onların kayıt dışılığının önüne geçilecek" dedi.

Vergideki kayıt dışılığını önlemek için her türlü adımın atılacağı gündeme getirilirken, "Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınacak" gibi bir düzenlemenin getirileceği konuşuluyor.

Bu kapsamda çok kazanan meslek grupları yakın takibe alınmış oldu. Milyonlarca lira para kazanan, lüks evlerde oturan, lüks arabalara binip neredeyse hiç vergi ödemeyen çeşitli meslek grupları mercek altına alındı. Bu çok kazanan grupların asgari oranda bir vergi ödemelerini sağlayacak düzenlemelerin teklifte yer alması için çalışıldığı öğrenildi.

İkinci El Teknolojik Ürün Satışında Yeni Dönem Başlıyor: Karar, 3 Ay Sonra Yürürlüğe Girecek
81 İlde Geçerli Olacak! ATM'lerde Yeni Dönem Başladı: "Sadece 200 TL Banknotlar Olacak"
Bir Çocuğu Darbeden 6 Çocuk Tutuklandı: Akran Zorbalığının Görüntüleri Ortaya Çıktı

Popüler İçerikler

Bülent Ersoy'un Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e "Bu Güzel mi" Eleştirisine Doğuş'tan Tepki Geldi!
Pucca, Narin'in Babası Arif Güran'ın Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e Tehditvari Konuşmasına Sert Çıktı!
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
YORUMLAR
22.08.2024

Yıllardır iktidardasınız. Ülke ekonomisi iflas edince düzenleme yapmak aklınıza geldi. Dayıoğulları amcaoğulları vergisiz holdingleri uçurdu gitti. Bu saatten sonra alırsınız verginin başını.

22.08.2024

Beyefendiler 23 yıl sonra akıllanmaya başladı ama nafile

22.08.2024

Hah... İşte bu güzel haber. Yılladır söyleriz, geç oldu ama oldu.

TÜM YORUMLARI OKU (14)