Kulak çınlaması nasıl geçer sık araştırılan konulardan biridir. Genellikle işitme sistemine bağlı gelişen kulak çınlaması, metabolik veya nörolojik bir rahatsızlıktan dolayı kaynaklanabilir. Bir anda işitme kaybı gibi ciddi bir durum olarak ortaya çıkabileceği için kişiler mutlaka Kulak Burun Boğaz doktoruna başvuruda bulunmalıdır. Erken teşhis ile çoğu zaman ortadan kalkan kulak çınlamasında tedaviye geç kalındığında hastaları zor bir tedavi süreci beklemektedir.
Kişiler kulak çınlaması halinde bilinçsiz ilaç kullanımından kaçınmalı ve bitkisel tedavi yöntemlerine başvurmamalıdırlar. Bu nokta da kişiler mümkün olduğu kadar yüksek sesli müzikten kaçınmalı, tuzlu yiyecekleri kesmeli, sigara, kahve ve asitli içeceklerden uzak durmalıdır. Kulak çınlamasına ne iyi gelir sorusunun cevabı bu şekilde verilebilir.
Eğer kişinin orta kulak iltihabı var ise uygun bir tedavi ile kulak çınlaması durdurulabilir. Kulak zarında delinme vakalarında ise cerrahi operasyonlar gerekebilir. Bu bağlamda kişide kulak çınlamasına neden olan durum tespit edildikten sonra uygun bir tedavi ile kişiler rahatsız edici kulak çınlaması semptomlarında azalma ya da tamamen iyileşme görebilirler.