Kükreme Mevsimi Geldi! Ağustos Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

Deli fişek bir dolunay ile Ağustos ayını açıyoruz. Aslan sezonundayız; gençliğimiz, enerjimiz, heyecanımız yüksek... Gökyüzü alev alev! 

Bakalım bu ay bize neler getiriyormuş... Sizler için yorumladım!

Sanki tüm sene bu dönemi beklemiş gibisin, Koç!

Sevgili Koç,

Aslan sezonu sana bolca aşk, evde huzur, iş yerinde de muhabbet ve bereket getiriyor. Ama bunların hepsini aynı anda ve bir kerede vermiyor elbette. Her şey sırayla…

Ağustos ayını sağlam bir dolunayla açıyoruz. Enerjisi gerçekten yoğun olan bu haftanın öncelikli konusu dostluk ilişkileri olarak gözüküyor. Sevgili Koç, biraz fazla iddialı, hatta biraz da abartılı tavırlara fazlaca meylimizin olacağı bu dönemde arkadaşlarımızı hiç farkına bile varmadan incitebiliriz, üzebiliriz. Dolayısıyla negatif durumlar sezdiğimizde, hemen tepki vermek yerine bir durup tarafsızca düşünmek, kendimizi karşımızdakinin yerine koymak ve azıcık da alttan almak güzel dostlukları kurtarabilir. Özellikle “iyi niyetli şaka”larına dikkat etmeni öneririm. Ayın 5’ine kadar bu etki… Aynı şekilde aile/ev içerisinde de tansiyon devam ediyor. Ailenin açıkçası ayın 7’sinden itibaren güzelce rahatlamaya başlayacağını düşünüyorum. Aile içi para problemlerinin de aynı tarihten itibaren yavaşça çözülmeye başlayacak olması güzel haber. Eve bazı misafirlerin gelmesi de söz konusu olabilir ama sağlık konusunda pimpirikli davranmayı lütfen lütfen lütfen elden bırakmayalım.

Dolunayın insan ilişkilerine, ilk hafta için, getireceği etkiler bunlar işte… Elbette aşk konusunu da etkiliyor… Uzun süredir hoşlandığın ve özellikle de sosyal medya üzerinden sık sık konuştuğun birileri varsa; dolunay bir sonuçlandırma getirerek “tamam ya da devam” dedirtmeye niyetli. Kararı verdikten sonra ise ayın 5’inden sonra ufak yolculuklar, buluşmalar, minik eğlenceler söz konusu… Haberler iyi yani.

-Buraya bir uyarı düşmem lazım, içim el vermedi: Ayın özellikle ilk günlerinde lütfen harcamalarına dikkat et. Dürtüsel alışverişler yapmaya çok meyilli olacaksın. Cömertlik muhteşem bir şeydir ama özellikle bir şeyler ısmarlarken gerçeklikten, bütçe planından çok uzaklaşmamaya çalış.

Ufacık bir 4-5 gün için de uyarı yapıyorum ve güzel tarihleri dizmeye bundan sonra başlıyorum. Sevgili Koç, hem iş yerinde patronlarla, hem de para konusunda 10-14 Ağustos tarihleri aralığı son derece gergin. İş yerinde belli bir hiyerarşinin altında çalışmak gerekiyorsa; bazen mecburen dişimizi sıkıp bazı şeylere katlanıyoruz. Üzerinde patlamaya hazır bir enerji var, lütfen bunu sonradan pişman olacağın hareketlerle harcama.

Ayın 16’sından sonrası öyle harika ki… Adeta yol akıyor, camları açmışsın, radyoda en sevdiğin şarkı çalıyor ve güneye iniyorsun! Aşk konusunda 16 Ağustos ile başlayan bu şanslı günler geçidi, 20’sine kadar sürüyor ve yeni ay ile beraber aşk hayatında yepyeni bir süreç başlatıyor, Sevgili Koç. Buna elbette yeni bir sevgili, yeni bir ilişki diyebiliriz fakat bence bundan da fazlası… Bu yeni ay ile beraber aşka bakış açın değişiyor; geçmişteki zehirli ilişkilerin kalıntılarının dahi kalmadığını, artık daha güzel güvenebildiğini ve aşktan drama ve aksiyon değil, eğlence ve mutluluk istediğini göreceksin. Bu süreçte başlayan ilişki başlasın; ama azıcık ağır ilerliyorsa zorlamadan flörte devam derim çünkü Eylül ayı düzenli ilişkilere giriş açısından daha uygun olacak.

Bu yeni ay ve aşk, öz sevgi, yenilenmeye dair gelen ilham; eğer sanatsal üretimlere dair bir işin varsa, sana çok güzel proje ve kazanç fırsatları getirebilir. Gözün kulağın açık olsun.

Zaten 20 Ağustos ve sonrasında yavaş yavaş ilgimiz, dikkatimiz işlere güçlere kaymaya başlıyor. İş arayanlar için en güzel fırsatlar bu dönemde! Özellikle aracılar sayesinde kurulan bağlantılar güzel fırsatlar getirebilir. İş aradığını eşe dosta duyur bu yüzden. 25 ve 29 Ağustos örneğin çok güzel ve kısmetli günler… Fakat 23-24 tarihlerinde aile içerisinde, özellikle baba gibi otorite figürleriyle tersleşmekten uzak durmanı öneririm.

Şımarma zamanı, Boğa!

Sevgili Boğa,

Açıkçası bu ayın ilk haftasında deneyimleyeceğimiz dolunay; seni aile ilişkileri konusunda birazcık gerecek gibi duruyor. Mars ve Jüpiter karesi, Merkür ve Satürn karşıtlığı derken ilk haftanın gökyüzünde bize pek de şahane etkiler hazırlamadığını bilmemiz lazım. Ne yapacağız? Dişimizi sıkıp sabredeceğiz, sakin ve diplomatik davranacağız, ciddi ve önemli konuşmaları mümkünse erteleyeceğiz ve çok daha yumuşak, sevimli etkileri olan ikinci hafta içerisinde halledeceğiz.

Sevgili Boğa, Kova burcundaki dolunay öncelikli olarak mesleki anlamda seni biraz zorlayabilir. Omuzlarına çok fazla yük bindiğini hissedebilirsin. Sadece iş yerinden değil; aile hayatından ve diğer ilişkilerinden de üzerine aldığın sorumluluklar artık taşınması zor hale gelmiş olabilir. Bedenini ve ruhunu dinlemeni öneririm; isyan noktasına gelmişse, artık kendine bir iyilik yapıp birazcık mola vermen, kendine haksızlık etmeyi bırakman, bazı şeylere “yetti artık!” diyerek rest çekmen gerekiyor olabilir. Toprak burçlarının sıkıntısı bu zaten; sorumluluklar ve çektikleri yükler karşısında ne sular gibi şikayet eder ağlanır, ne havalar gibi kaçar, ne de ateşler gibi şov yapar… Topraklar, sorumlulukları, ağırlıkları gıklarını bile çıkarmadan yüklenirler. Elbette dayanıklı ve güçlüsün, tıpkı gerçek bir Boğa hayvanı gibi… Ama eninde sonunda insansın, lütfen kendine haksızlık etme ve azıcık nazik davran bedenine, ruhuna. Sevgili Boğa. Zira 13 Ağustos sağlık konusunda birazcık riskli bir döneme işaret ediyor. Öncesindeki 10 Ağustos’ta da aile içerisinde azıcık gergin konuşmalar olabilir.

16’dan 20’sine kadar ise adeta cennet gibi etkiler var gökyüzünden gelen… Bu etkiler -özellikle 18 Ağustos günü- aşka dair fırsat olarak gözüküyor. Aile ile gerilen ilişkiler de bu günlerde tamir edilebilir, küsler barışabilir. 16-17 maddi açıdan fırsatlar ve ödenen borçlara sinyal çakıyor. Haberler iyi ve güzel yani! Fakat bana bu tarihlerin ESAS en iyi nasıl değerlendirilebileceğini sorarsan; zamanına sahip çıkarak, derim, sevgili Boğa. Kurtlarla Koşan Kadınlar kitabında zamanına sahip çıkmanın önemi güzel hikayelerle anlatılıyordu. “Zamanınızı koruyun; zararlı insanları kovmanın yolu budur. Kayalık Dağları'ndan tanıdığım öfkeli bir ressam resim yapma ya da düşünme havasında olduğunda evine giden yolu kapatan zincirin üstüne şu levhayı asar: 'Bugün çalışıyorum ve ziyaretçi kabul etmiyorum. Biliyorum, benim bankacım, temsilcim, en iyi dostum olduğunuz için bunun sizi içermediği düşünüyorsunuz. Ama içeriyor.'

Tanıdığım bir heykeltıraş ise giriş kapısına şu levhayı asar: 'Piyangoyu kazanmadığım ya da İsa, Old Taos otoyolunda görülmediği sürece rahatsız etmeyin.“  İşte böyle, Sevgili Boğa… Malımıza mülkümüze, kendimize ve sevdiklerimize sahip çıktığımız gibi; zamanımıza da sahip çıkmamız lazım. Zira zamandan ibaret varlıklarız bazen, zaman ile varız ve zaman ile yokuz. Kendi varlığına sahip çıkıp dinlenmenin; derdi bitmeyen aile üyelerinden, bilmem kaçıncı sevgilisinden ayrılıp da ağlayan kankadan, hunharca ilgi bekleyen sevgiliden zaman zaman izole olmanın gerekliliğini anlamamız lazım.

Neyse devam ediyoruz… 18 Ağustos, bekar Boğalar için gayet değerlendirilebilir nitelikte. 19 Ağustos yeni ayı ile zaten pek çok boğa duygusal hayatlarında yeni sayfalar açacaklar, geçmişin dertlerini geçmişte bırakıp yeni bier ruh hali ile tazelenecekler. Dolayısıyla yeni bir ilişkiye yelken açmak için uygun zamanlar geliyor diyebiliriz. Flörtler için 18 Ağustos kadar; 25 - 27 ve 29 Ağustos günleri de kısmetli! Zaten 20’sinden sonra Başak Merkür’ü bize bolca yazışma getirecek. Zamana yaya yaya, tanıya tanıya ve dinlene dinlene flört etmek lazım.

Para ve iş konularına da değinecek olursak; 19 Ağustos yeni ayının özellikle ailenin de dahil olduğu borçlar, birikimler, bütçeler konusunda olumlu etkiler getireceğini düşünüyorum. Bu tarihte aileyle oturup enine boyuna bir gelecek planı yapabilirsiniz. Bazı mülklerin satılması ya da aile büyüklerinden destek görmek de söz konusu olabilir. Fakat 25 ve 30 Ağustos tarihlerinde büyük harcamalardan kaçınmayı öneririm.

İş arayanlar için 7’sinden itibaren yollar açık; sosyal medya ve arkadaş aracılığı ile bağlantılar kurabilirler. Bu yüzden sağa sola haber salmanızı, CV’leri hazırlamanızı öneririm, Boğalar. 20 Ağustos sonrası genel olarak iş güç açısından şanslıyken; 27 ve 29 Ağustos tarihleri iyice ballı. Oltayı at bakalım. Bol şans!

Sana özel bir hafta var bu Ağustos'ta, İkizler!

Sevgili İkizler,

Hemen bir uyarı ile başlayalım: Lütfen bu ayın ilk günlerinde harcamalarına dikkat et. Aynı zamanda parana, kredi kartlarına, değerli eşyalarına lütfen dikkat et. Bu konuda azıcık risk görünüyor. Özellikle ayın 4’ünde de arkadaşların ile para konularını pek açmasan iyi olur. Eş dost ile borç işlerine girmek hiçbir zaman parlak bir fikir değildir zaten.

Şimdi, Ağustos ayına giriş yapalım bakalım… Bu ayın son derece sosyal, hızlı ve kalabalık geçeceğini; sana kendini tam bir İkizler gibi hissettireceğini söyleyebiliriz. Aslan sezonu bolca iletişim, organizasyon, ufak yolculuklar ve kutlamalar getiriyor. Özellikle Ağustos ayının üçüncü haftası bu açıdan muazzam. Çantanı şimdiden hazırla derim. Tabi o üçüncü haftaya gelene kadar geçmemiz gereken süreçler de var…

Bu ayın ilk haftasında bizi kocaman bir dolunay bekliyor. Kova burcundaki bu dolunay öncelikli olarak geleceğimizi şekillendirecek nitelikte haberler, gelişmeler getirmeye niyetli! Özellikle eğitim, yurt dışı, kariyer gibi konularda hiç beklenmedik yollar açılabilir, sevgili İkizler. Fakat işin tuhaf kısmı da burada: Bu dolunay etkisi ile olan olayların ne kadar hayırlı, ne kadar iyi olduğunu anlaman biraz zaman alabilir. O yüzden bu haberlerin ve gelişmelerin olumlu ya da olumsuz olduklarına dair bir yargılaya varmadan önce biraz beklemeni öneririm. Bu dolunay ilişkiler anlamında da güzel haberler getiriyor. Bekarlar için uzak mesafeli ilişkiler söz konusu olabilir. Hayatında biri olanlar da nişan, düğün, bebek gibi büyük kararlar alabilir ve çift olarak geleceğe dair planlar yapabilirler. Bu açıdan da güzel yani…

Fakat bu dolunayda lütfen sağlığımıza dikkat edelim. Ayrıca hayatımızdaki her gelişmeyi, detayı, güvenmediğimiz insanlarla paylaşmayalım ve sosyal medya paylaşımlarımıza da dikkat edelim çünkü kötü niyetli insanların gözleri üzerimizde olabilir.

Kova dolunayları, biraz sağı solu belli olmaz niteliktedir. Ama diğer gökyüzü hareketlerinin de olumlu etkisiyle, ilk haftanın güzel geçeceğini düşünüyorum senin için. Şimdi gelelim bu tuhaf dolunay haftasından sonra, para kazanma motivasyonumuzun da, kazandığımız paranın bereketinin de artacağı ikinci haftaya. Sevgili İkizler, ikinci hafta özellikle iş arayanlar için son derece güzel etkiler getiriyor. Dostlarından bolca destek göreceğin bu hafta içerisinde iş fırsatları seni sosyal medyada, arkadaşlar aracılığı ile bekliyor gibi duruyor. Yani, iş aradığını paylaş, duyur mutlaka. Eğer ufak yolculuklar yapman gerekirse de, özellikle 10 Ağustos tarihinde dikkatli olmanı rica ediyorum.

Girişte bahsettiğim üçüncü hafta, 16 Ağustos gününden 20 Ağustos’a kadar, güzel günleri adeta art arda diziyor. 18 Ağustos tarihi para konusunda güzel etkiler getirse de; genel anlamda bu hafta için insan ilişkilerini öne çıkarıyor diyebiliriz. Arkadaş grubundan flört ettiğin insanlar varsa; ani yakınlaşmalar söz konusu olabilir. Ayrıca bolca seyahat gözüküyor. Tadını çıkar çünkü 20 Ağustos’a girerken gökyüzünde taze bir yeni ay belirecek ve açıkçası bazı suları bulandıracak! Beklenmedik haberler, dedikodular kapıda… Bazı insanların maskelerinin düştüğünü düşünebilirsin. Açıkçası yönetici gezegenin Merkür’ün Başak burcuna geçişi ile beraber zaten Aslan sezonunun iddialı, abartılı öz güveninden sıyrılmaya başlıyoruz ve zihnimizin berraklaşmasıyla olayları daha net görmeye başlıyoruz. Yani bolca “Meğer şöyleymiş, meğer böyleymiş!” tadında şaşırmalar yaşayabiliriz.

Son hafta biraz gergin açıkçası… 27 ve 29 Ağustos tarihlerinin para açısından iyi haberler getirdiğini söyleyebilirim ama. Ailenin genelini ilgilendiren miras-tazminat-nafaka ya da büyük kredi borçları gündeme gelebilir örneğin. Ailenden destek göreceğin bu dönemde, paraya dair gelişmeler umut verici. Eylül ayında çok çalışacaksın, o yüzden bu dönemin tadını çıkar!

Bu çok ay bereketli, Yengeç!

Sevgili Yengeç,

Geçtiğimiz aylar boyunca sana sürekli ilişkilere dair yorumlar yazdım, dolayısıyla bu konuda bir cümle daha yazmaktan çekiniyorum açıkçası… Ama gel gelelim ki Ağustos’un ilk haftasında yine ilişkilere dair bir takım etkiler var. Hazırsan başlayalım…

Ağustos ayını da, geçen ayki gibi, sağlam bir dolunay ile açıyoruz. 3 Ağustos’ta gerçekleşecek olan bu dolunay, Kova burcunda… Diğer gökyüzü hareketleriyle beraber öncelikli olarak ikili romantik ilişkiler konusunda aşırı tavırların, ısrarcı ve şüpheci tartışmaların sinyalini veriyor. Bu öyle bir etki ki, sevgili Yengeç, adeta dipsiz bir kuyu gibi… Karşındakine “Ben mi yoksa arkadaşın mı?! Seç!” dedikten sonra, seçilmen durumunda “Arkadaşını bu kadar kolay silebilen birine güvenebilir miyim bilmiyorum!” diye burun kıvırmak gibi; kazananı olmayan bir oyun! Tek çaresi ise kendi içimizde. Güvende, iyi ve güçlü hissetmenin kendi elimizde olduğunu; kimsenin bizim endişelerimizi ve korkularımızı adeta sihirli değneği varmışçasına yok edemeyeceğini, tüm bunların kişisel çaba ve emek gerektirdiğini kabul etmemiz lazım. Sevgili Yengeç, “Yine kişisel gelişim zırvaları anlatıyor bu kadın!” diye burun kıvırma; bu ay, özellikle dolunay haftası, gerçekten de en derin takıntılarınla yüzleşip özgürleşmen, düğümlerini çözüp rahatlaman, ferah bir nefes alman ve huzur bulman yönünde sana adeta güzel bir kapı açıyor. Bu kapıyı görebilmen için vizyonunu berraklaştırman, bir sakinleşmen, hayatına ve olaylara şöyle tarafsız bir gözle bakman lazım. Gerçekten mutlu olmak için çabalıyor musun yoksa şımarık bir çocuk gibi “bana ne! Bana ne! Ben onu istiyorum!!” diye yerde dövünüyor musun? Kendine dürüst ol.

Bu bulutlar, ikinci haftanın başlamasıyla beraber, yani 7 Ağustos tarihinde muazzam bir şekilde dağılacak. Çünkü Venüs senin burcuna gelecek! Bu etki ile ay boyunca son derece şanslı olacağını söyleyebilirim. Bu etki insanı çekici, sevimli, uyumlu gösterir. Dolayısıyla iş görüşmelerinde de, aile içi sorunların çözümünde de, aşk meşk durumlarında da… Hepsinde çok kullanışlı olur. Kısacası Sevgili Yengeç; ilk hafta şu düğümleri çöz, kangren olmuş şeyleri kesip at ve Venüs’ün etkisiyle harika bir sürece başla.

18 Ağustos… Bekarsan bir süredir konuştuğun, hoşlandığın biriyle ani ve güzel gelişmeler yaşayabilirsin. Hayatında zaten biri varsa da, hediyelere şımartmalara hazır ol bence!

İş mi arıyorsun? Yahut iş yerinde yeni projelere, pozisyonlara mı göz diktin? 16 Ağustos’tan 20 Ağustos’a kadar kısmetlerin çok açık. Saldır saldır saldır derim. Genelde para ve kariyer meselelerini ayrı ayrı yorumlarım ama bu aya özel, kariyer fırsatları ile beraber paranın da bereketleneceğini söyleyebilirim.

10 Ağustos civarı dostlarınla para konularını açmaktan kaçınmanı öneriyorum. 12-13-14 Ağustos civarında da hayatındaki özel yakın ilişkiler ile iş hayatın arasında kalabilirsin. Sorumluluklar ve duygusal meseleler… Ama merak etme, yukarıda da dediğim gibi; ardından gelen günler aşka dair yumuşacık etkiler getirecek. Sadece bu kısma dikkat etsen yeter.

20’si itibariyle gökyüzünde artık taptaze yeni bir ay var ve sana kariyer konusunda güzel bir başlangıç getiriyor. Açılan yeni yolların uzun vadeli olacağını ve bereket getireceğini söylemem lazım. Hazırlığını ve başvurularını yapmanı öneririm; düzenli işler Eylül sonunda artık tamamen rayına oturmuş olacak.

24 Ağustos civarı ise biraz tuzak gibi açıkçası… Bu tarih, patronlarla ya da otorite sahibi insanlarla tersleşmekten uzak durulması gerektiğine dair bir işaret adeta! 25 ve 30 Ağustos ise sevgililerle çatışmamız gerektiğini işaret ediyor. Peki bu son hafta içerisinde hiç güzel gün yok mu? Elbette var, onlar da 27 ve 29…

Bu ayın yarısından itibaren ufak yolculuklara çıkman, misafirler ağırlaman da yüksek ihtimal, sevgili Yengeç. Üçüncü haftadan itibaren Merkür Aslan’ın abartılı ve iddialı hallerinden kurtulunca, olan biteni daha net göreceğiz.

Reklamlar bitti, film başladı, Aslan...

Sevgili Aslan,

Geçtiğimiz ay, günlük rutininde ve alışkanlıklarında değişimler yapmanın ve yeni başlangıçlar için hazırlanmanın iyi olacağını söylemiştim hatırlarsan. Hayatında; yani hem günlük programında, telefonunda, evinde, hem de kalbinde temizlik yapmanın, seni ferahlatacağı gibi yeni şeylere de yer açacağını da… Eğer yaptıysan, yani popüler bir tabirle “o kafalardan çıkıp, yeni kafalara girdiysen!”; bu ay artık fragmanları, tanıtımları, reklamları geçiyoruz ve gerçek filmi izlemeye başlıyoruz.

Hayatında her şey yolunda, her şey olması gereken yerde ve ilahi planın dahilinde. Kayıplar yahut üzücü ufak olaylar bile uzun vadede “iyi ki de olmuş!” diyerek şükredeceğin anılara dönüşecek. Bunları hatırlayalım, güvenelim, kendimizi bu güzel akışa teslim edelim ve Ağustos ayını didiklemeye başlayalım bakalım.

Özellikle doğum günün Ağustos ayının ilk haftası içerisindeyse, bu yazacaklarım sana daha da fazla etki edecektir, sevgili Aslan. Ağustos ayını da sağlam bir dolunay haftası ile açıyoruz. Dolunay her ne kadar özel, kişisel ilişkileri ön plana çıkaracak olsa da; dolunay gününe gelene kadar iki önemli, hatta kritik diyebileceğimiz gün daha var: 1-2 Ağustos tarihleri… Bu tarihlerde başlayan ve tüm haftaya yayılacak olan etki özellikle beraber çalıştığın ya da belli sorumlulukları (ailede bir büyüğün bakımı, çocukların eğitimi, tanıdıkların-arkadaşların işlerine verdiğin gönüllü destek vesaire gibi) paylaşmak durumunda kaldığın insanlarla ilişkilerini çok fazla gerebilir. Dedikodular, bu tarz ilişkiler için öncelikli olarak, fazlaca dönebilir. Yani kısacası tavsiyem; bu ilk hafta boyunca hassas konuları deşmekten kaçınmak, mümkünse ertelemek ve her türlü paylaşamımıza çok dikkat etmek yönünde… Sosyal medya paylaşımlarına da özen göstermeyi unutmamalısın. Seni rahatsız eden bir konuyu, bence ayın 5’inden sonra konuşmaya bak; o zamana kadar dişini sık ve sabret derim. İnsanlarla uğraşmak cidden zor olabiliyor bazen. Neyse, şimdi bu kısmı geçiyorum ve asıl meseleye geliyorum. Bu kısma dikkat et ki, gereksiz dramalar asıl mevzuya gölge düşürmesin.

3 Ağustos’ta Kova burcunda kocaman bir dolunay yükseliyor. Öncelikli olarak özel ilişkilere işaret etse de, kariyerine dair de bariz bir etki getiriyor. Önce ilişki durumuna bakalım… Sevgili Aslan, eğer hayatında bir sevgili varsa bu dolunay için büyük bir ultimatom diyebiliriz. Mars Koç ile beraber tam olarak “ya hep, ya hiç” dedirtecek tutkulu bir enerji getiriyor. Elbette söz konusu aşk olunca hangimiz beylik lafları, büyük vaatleri, yükselen alevleri sevmeyiz ki :) Aşk biraz abartılı yaşanınca, dramatik ve iddialı tavırlarla güzel; kabul! Ama bu dolunay döneminde gerçek dünyada yaşadığımızı ve bazı şeylerin bazen gerçekten de bizim ya da sevgilimizin elinde olmadığını kendimize hatırlatmamız lazım. “Beni seviyorsa şöyle yapar, beni istiyorsa bunu alır, gerçekten aşıksa ne yapar eder gelir” şeklinde düşünmek biraz sıkıntı yaratabilir. Elbette oyalanmadığımıza, duygularımızın suistimal edilmediğine, manipüle edilmediğimize emin olmak lazım ama fazla büyük kahramanlıklar da beklememek gerek… Zira bu dolunay zaten gerekli ultimatomu veriyor, dediğim gibi. “Tamam ya da devam” diyor ve dolayısıyla bu dolunay haftasında ilişkinde geleceğe dair yollar açılmaya başlayabilir - söz, nişan, düğün ya da bebek gibi büyük kararlar söz konusu olabilir. Bir süredir sürüncemede kalmış ilişkilerin de artık sonlanma vaktinin geldiğini söylüyor bu dolunay.

Bu süreçte BAZI SIRLAR ÖNÜNE DÖKÜLEBİLİR. Yine tekrarlıyorum, ne öğrenirsen öğren; insanların önünde ya da sosyal medyada fazla tepki verme, duygularını hemen herkesle paylaşma derim çünkü dediğim gibi biraz “ifşa” teması var ve zaten dedikoduların da çok kalabalık olacağını söylemiştim.

Bekarlar için flörtlerin düzenli ilişkilere dönüşme ihtimali de oldukça yüksek. Kısacası nereden baksan ilişkiler adına olumlu diyebiliriz. Dolunay; işleri sonuçlandırır. Yani biteceği belli olan ilişkilerin hesabını daha fazla uzatmadan kesiyor ve önümüze bakmamızı sağlıyor. Önü açık olanlara ise gaz veriyor. Güzel.

Kariyer demiştim… Ağustos ayında ilk haftadan itibaren fazlaca bir “özgürleşme ihtiyacı” hissedebilirsin. Elbette hepimiz bir gün tutup istifayı basmanın ve ofisten havalı bir şekilde çıkıp kapıyı çarpmanın hayalini kurarız ama bu hayale özellikle ayın 5’ine kadar pek kapılmamak lazım. Mantıklı ve sakin kalmak önemli. Sorumlulukların omuzlarına artık çok ağır geldiğini, yorulduğunu hissedebilirsin ama şartlar “doğru” hissettirene kadar dürtüsel hareketlerden kaçın bence. Eylül’de kariyer konusu çok daha ayrı olacak senin için.

İş arayanlar ise harekete geçsin. Kesinlikle çok destekliler. Özellikle ayın 5’inden sonra başvurulara dönüşler alabilirsin ve zaten kendini çok daha güzel ifade edebileceğin, zihninin çok daha aktif olacağı ve odaklanmakta zorlanmayacağın yüksek motivasyonlu bir dönemde olacaksın. 17-17 Ağustos tarihleri de kariyere dair gelişmelere, haberlere açıkken; 20 Ağustos ve sonrası zaten artık para konusunda da önünü açıyor. Sadece para söz konusu olduğunda 30 Ağustos civarı harcamalarında - özellikle İnternet alışverişlerinde dikkatli olmanı öneririm. 25-27 Ağustos civarında da, aileyi de kapsayan büyük paralarla alakalı gelişmeler gündeme gelebilir. Yani eğer büyük bir kredi çekilecek, mal mülk satılacaksa bunu Eylül’e ertelemek her türlü daha iyi olacaktır.

Şimdi Ağustos’un ikinci haftasını da biraz didikleyelim. 10-13 Ağustos civarı gergin… Hem dediğim gibi, iş yerindeki gerginlikler devam edebilir; hem de para ile alakalı tatminsiz hissedebilirsin. Neyse ki ayın 16’sından itibaren etkiler yumuşayacak, Güneş parlayacak yeniden…

19 Ağustos’ta ise senin burcunda bir yeni ay var… Bu yeni ayın, diğerlerinden farklı olduğunu ve sana ‘karmik’ etkiler getirdiğini rahat söyleyebilirim. Öncelikli tahminim, önemli bir haber alacağın yönünde… Ayrıca çantanı, bir miktar paranı, eşyalarını da bir kenarda hazır tut derim çünkü beklenmedik bir yolculuk bu yeni ay ile beraber söz konusu olabilir. Sonucunda para kazandıracak yollar açılabilir. Normalde yeni aylar için “yeni başlangıçlar” deriz biliyorsun; geçtiğimiz ay zaten kendinden yeni birini yaratmıştın, şimdi o yeni biriyle, yeni bir maceraya atılma vakti…

Bitirmeden önce Ağustos’un son haftasında sağlığına dikkat etmen gerektiğini yeniden hatırlatıyorum, sevgili Aslan. Eylül’de gelecek gelmekte olan çünkü…

Vizyonumuz berraklaşıyor, Başak!

Sevgili Başak,

Ağustos senin için enerjisi biraz düşük başlıyor. Motivasyonunun azaldığını hissedebilir; yorgun düştüğünü, artık pilinin bittiğini düşünebilirsin. Sık dişini, ikinci haftadan itibaren her şey değişecek. Ağustos ilerledikçe güçleneceksin.

İlk hafta, malum, dolunay haftası. Pek güzel haberler veremeyeceğim dolunay ile alakalı; ama öyle abartılacak derecede kötü de değil getirdiği etkiler… Kontrol edilebilir! Öncelikli olarak beraber çalıştığın ya da belli sorumlulukları (ailede yaşlıların, çocukların bakımı gibi) paylaştığın insanlarla ters düşebilirsin. Önemsiz gibi görünen ufak atışmalar kalp kırabilir, kavgalar çıkabilir. Bir süredir görmezden gelmeye çalışılan sorunlar artık patlama noktasına gelebilir. E tabi vereceğim tavsiyeyi biliyorsun: Sakiiiiiiiin kalacağız. Derin bir nefes alıp “ya sabır” çekeceğiz. Bizim coğrafyanın zaten en çok ihtiyaç duyduğu şey bu, sakin ve sabırlı olmak. Her ne kadar öfkeli ve asabi olmayı, kırıp dökmeyi, güç gösterileri yapmayı iyi, olması gereken gibi bir şey gibi gösterseler de; sen kendine bir iyilik yap ve esas erdem olan sabır’a, ağır başlılığa, terbiyeli ahlaklı olmaya sarıl. Zodyakta simgesi insan olan tek burç sensin; hayvani dürtülere ve ilkel tavırlara kapılıp kendinden uzaklaşma sevgili Başak. Uzun vadede, bunun faydasını göreceksin, inan bana. Özellikle iş yerine dair yaşadığın sıkıntılarda dengeler ayın üçüncü haftasından itibaren değişmeye başlarken; Eylül ayında ise komple çözülmeye başlayacak.

Sağlık konusuna da dikkat edelim. Ay boyunca, lütfen rahatlamayalım bu konuda.

İşsiz misin? İş arıyor ya da mevcut işinde yeni bir projeye, pozisyona mı geçmek istiyorsun? Beklediğin bir gelişme mi var? İşte ilk hafta içerisinde bunlara dair gelişmelerin haberlerini de alabilirsin. Gerçi adımlarını duysan da, işlere tam anlamıyla başlamak ayın en az 20’sini bulacaktır. Kendini hazırlaman için yeterince vakit var yani. Başvurularını yap, kendini hazırla! Ayrıca… Ne kadar kariyere dair gelişmeler olsa da; para ayrı bir mevzu, biliyorsun. Para konusu, kariyer ile aynı çizgide ilerlemiyor bu ay ve o yüzden, özellikle 4-5 Ağustos civarında kredi kartlarından biraz uzak durmanı öneriyorum.

Ağustos’un ikinci haftası ile beraber aşk konusuna geçiş yapıyoruz :) Özellikle bekar olanlar için gayet güzel etkiler getiriyor bu süreç, sevgili Başak. Sosyal medyadan ya da arkadaşlar aracılığı ile yeni insanlarla tanışabilirsin. Eğlenceli, bol sohbetli, hoş bir dönem başlıyor ama aynı zamanda dedikoduların da çok fazla olacağını bil. Ona göre paylaş yani hislerini ve yaşadıklarını :) Ayrıca, bu yeni tanışacağın insanlarla bol bol flört et, konuş, tanış ama ayın 20’sinden önce herhangi bir “ciddiyet” bekleme bence. Gençlerin aşka bakışlarında beni en çok şaşırtan şey de bu ciddiyet beklentisi oluyor açıkçası; iki hafta önce tanıştıkları flörtün doğum haritasını getirip “Bu evleneceğim kişi mi?” diye soran danışanlarım o kadar çok ki! Oysa bu bakış açısı, aşkın o büyütücü ve dönüştürücü tarafını, tüm faydasını ve eğlencesini öldürüyor bence. İnsanların ve aşkın bize “yuva kurmak”tan başka verebileceği daha büyük ve önemli şeyler var… Bunu bir düşün derim. Onun dışında da bol bol flört et ve gül!

Şimdi 10 Ağustos tarihine değineceğim… Bu gün ve iki gün sonrası; geleceğe dair planlarına engeller çıktığını düşünebilirsin. Bu engeller para, aile, kanunlar gibi konularla alakalı olabilir. Kesinlikle paniklememeni, planlarından vazgeçmemeni ve en azından Eylül’ü beklemeni öneririm. Yani şöyle; diyelim ki gelecek sene Avrupa’da eğitim alma planın vardı fakat baban evi sattı, şu oldu bu oldu ve bir şekilde bunu karşılayamayacağını düşündün - işte buna kapılıp o dil kursunu bırakma mesela. Hiç olmadı, Eylül’e kadar sabredemiyorsan dahi ayın 20’sini bekle. Vizyonun netleşecek adeta.

13 Ağustos ve civarına ise özellikle sevgilisi olan Başaklara bir uyarım var: Gereksiz kıskançlıklar yapmayınnnn :) Bu günlerin çok yüksek bir enerjisi var ve yüksek libido olarak kendini gösterebileceği gibi aynı zamanda tutkunun dozunun kaçması durumunda da gereksiz kıskançlıklara, darlamalara sebep olabilir. Ne gerek var!

Zaten 16 Ağustos’tan 18 Ağustos’a kadar çok güzel etkiler var. Gerek profesyonel, gerek özel ilişkiler için değerlendirilebilir. Geleceğe dair finansal konularda güzel sinyaller verebilir bu günler. Olumlu kalalım.

20 Ağustos’ta ise senin yönetici gezegenin olan Merkür, senin burcuna yani yuvasına geliyor ve zihnimiz adeta berraklaşmaya başlıyor. Özellikle hemen öncesinde meydana gelen yeni ayın karmik etkileriyle beraber; sana bazı sırları açık edecek diye düşünüyorum. Uzun süredir kafanı meşgul eden, geçmişinde ve kalbinde yer etmiş bazı soruların cevaplarını bulabilirsin. Bu cevaplar, sırlar, anahtarlar ile ruhani bir rahatlama ve bazı defterleri kapatma vakti geldiğini anlayacaksın bence. “Hangi defterler onlar? Konu ne? Neye dair sırlar?” diye soracak olursan; takıntı yaptığın, hala inceden kin, öfke beslediğin mevzuları bir gözden geçirmen gerektiğini söyleyebilirim. “Ben hiçbir şeyi takıntı yapmam! Asla hiçbir şeye de öfke beslemem!” dersen, tabi tabi diyebilirim ona da ancak… Hepimizin sindiremediği bazı meseleler vardır, ne kadar bastırsak da, onlarla yaşamayı öğrenmiş olsak da; oradadırlar ya hani… İşte o meseleleri biraz değişebilir bu yeni ay.

Devam edelim: 24-25 Ağustos tarihleri aşklı meşkli, yakın ilişkiler açısından biraz sıkıntılı. Yani ekstra bir getirisi yok fakat bu tarihlerde karşımızdakini fazla darlarsak; hiç de tahmin edemeyeceğimiz şekilde olumsuz tepkiler görebiliriz. O yüzden fazla üstelememek, ciddi konuları didiklememek lazım. Hemen üzülme çünkü aşka dair asıl güzel tarihler 27-29 arası… Bol bol değerlendir, flört et, iletişim kur derim. Fakat… 30 Ağustos’ta bunlara ani bir fren yapmak gerekebilir çünkü 30 Ağustos, sıkıntılı bir gün.

Aşk senin için, Terazi!

Sevgili Terazi,

Bu ay senin için gayet güzel başlıyor. Aşk ve dostluk ilişkilerinin gündem olacağı, kendini yalnız hissetmeyeceğin, sosyal, hareketli ve sıcacık günler ile beraber ay sonuna doğru tempo yavaşlıyor, iç dünyana çekilip huzurla dinlenebileceğin bir dönem geliyor. İhtiyacın olan her şey Ağustos ayı içerisinde var yani, bu harika!

Şimdi detaylarına bakalım…

Ağustos ayını da bir dolunay haftası ile beraber açıyoruz. Dolunay bu defa Kova burcunda gerçekleşiyor ve sana özellikle çok sağlam etkiler getiriyor, içsel gücünü, sezgilerini adeta besliyor. Son derece iyi yani! Fakat aynı hafta içerisindeki diğer etkiler aile-kariyer konusunda gerginlikler yaşatabilecek potansiyelde. Bu gerginliklerin çoğunlukla para-sorumluluklar ekseninde olacağını düşünüyorum. Buna dair tavsiyem, böyle hassas meselelerin ayın 15’inden sonra konuşulması gerektiği yönünde… Aynı zamanda, anahtar kelimenin de “adalet” / “denge” olduğunu unutmamak lazım. Bu Yengeç-Oğlak aksının sıkıntılarından sadece biridir: Adalet (Oğlak) meselesi, söz konusu aile (Yengeç) ve aile üyeleri arasındaki ilişkiler olunca “sevgi” kisvesinde fena şekilde suistimal edilir. Bu yüzden Yengeç-Oğlak aksının arasında dengeyi sağlayabilecek Terazi yer alır. Tarafsız bir şekilde olayları yorumlamak, kimsenin ezilmesine ya da üzülmesine izin vermeden aile içi sorumlulukları eşitlemek, gerekirse de gerekli yüzleşmeleri sağlamak lazım. Yani evde, ev içi emek gibi sorumluluklar tek bir tarafa yüklenmişse; yahut para meselesinde adeta ekonomik açıdan sömürülen biri varsa… Sorunları çözme, adeta yuvarlak masa toplantısı yapma vakti. Bazen ufak bir “özür dilerim”in, “teşekkür ederim”in, “iyi ki varsın”ın ne büyük değişimler yapacağını inan küçümsememek lazım.

Neyse kısacası evdekileri biraz pışpışla. Şimdi bunu bir kenara bırakıp dolunayın ESAS getirdiği şenlikli konuya bakalım: Aşk! Sevgili Terazi, 3 Ağustos ile beraber özellikle sosyal medya platformlarında yeni insanlarla tanışabilirsin, güzel flörtler edebilirsin. Bu etki öncelikli olarak bekarlar için şahane. Ama seni uyarıyorum (geçen ay da aynı konuda uyarmıştım sanırım) Bu ay (Mars Koç etkisi ile), bir düzenli ilişki sahibi olma isteğin; karşındaki insana olan hislerinden daha güçlü olabilir. Yani kendine “Acaba bu insanı gerçekten istiyor muyum, yoksa sadece bir sevgilim olsun mu istiyorum?!” diye sormak seni uzun vadede dramalardan koruyacaktır. Bana kalırsa bol bol flört et ve ayın 19’una kadar ciddi adımlar atma. Zaten ayın 19’undaki dolunay, ‘olacağı olan’ flörtleri çok güzel bir şekilde aşka çevirecek!

Zaten sevgilisi olanlar ise nişan, düğün ve bebek gibi büyük kararlar alabilirler. Eğer bebek gibi bir niyetiniz yoksa dikkatli olmakta fayda var. Aynı zamanda çiftler için şanslı olan bu dönemde (ayın ilk haftasından, 20’sindeki yeni aya kadar) kariyere dair müjdeli haberler almak yüksek ihtimal. Beklenilen bir iş, araba, seyahat gibi konular gündeme gelebilir.

Kısacası aşklı meşkli konularda havalar güzel, gördüğün gibi, Terazi. Şimdi bunları bir kenara bırakıp işe güce, paraya pula bakacak olursak… O konuda da şanssız sayılmazsın doğrusu. İşsiz olanlar ya da iş yerinde değişiklik isteyenler, yeni proje ve pozisyonlarda gözü olanlar için; ayın 7’sinden itibaren ARACILAR SAYESİNDE fırsatlar var. Özellikle kadın arkadaşlar ve aileden, çocukluğundan tanıdığın insanlar fazlaca yardımcı olabilir. 16-17-18 tarihleri bu açıdan değerlendirilmeli. Hele hele 19 Ağustos yeni ayı ve sonrası; ciddi anlamda sonuna kadar gitmek isteyeceğin sektörlerin yolunu açabilir. Gerçekten güzel. Dolayısıyla kendini hazırla, cesur ol ve işlere inceden girişmeye başla derim. Açılan yolları, Eylül’de kararlılıkla yürümeye başlarsın mesleki anlamda.

20 Ağustos ve sonrasında insan ilişkilerinde birazcık kendini geri çekmek ve iç dünyana yönelmek fena olmaz açıkçası. Bu dönemde azıcık gıybetler, dedikodular olabilir. Ama 29 Ağustos’ta başkalarını, kim ne demiş’i değil; kendini dinle ve güzel dilekler tut derim çünkü evren seni duyuyor olacak :)

13-14-15 Ağustos ve 23-24-25 Ağustos tarihleri aşk konusunda kıskançlık, ego savaşları, gereksiz paranoyalar gibi negatif etkiler getirebilir. Ne bu duygulara kapıl, ne de bu duygulara göre hareket eden karşısında ezil… Sevgili Terazi, Aslan sezonunda cesur, gururlu ve dik durmalı, duramıyorsak da arkadaşlarımızdan destek almalıyız.

Geleceğe dair yolunu çiziyorsun, Akrep!

Sevgili Akrep,

Ağustos ayı hız kesmeden başlıyor. Biz de bu yoruma aynı şekilde hızlıca bir giriş yapalım.

İlk haftamız, dolunay haftası. Bu deli fişek enerji, öncelikli olarak aile içerisinde bir takım gerginliklere sebep olabilecek gibi duruyor. Fakat bu defa konunun duygusal meselelerden çok, adalet-para ekseninde olacağını düşünüyorum. Ailenin genelini ilgilendiren miras-tazminat-nafaka ya da büyük kredi borçları gündeme gelebilir örneğin. Dilimizi tutmanın biraz zor olacağı ve fazlaca gururlu, bağımsız davranma meylinde olacağımız bu hafta içerisinde, böyle hassas konuları konuşmak biraz ateşle oynamak gibi gerçekten de… O yüzden tavsiyem, sakin kalınması ve bu tarz kararların ayın 7’sinden sonra, toplanarak alınması yönünde. Aynı şekilde evde gündeme gelecek olan bu “adalet” teması, hukuki davaları gündeme getirebileceği gibi aynı zamanda ev içi paylaşılan sorumlulukları, görevleri de kapsayabilir. Yani anneye mi tüm işleri yüklüyorsunuz, babaya mı çörekleniyorsunuz, yoksa küçük kardeşin omuzlarındaki sorumlulukları mı görmüyorsunuz; şöyle tarafsızca bir bakmak ve müdahale etmek lazım. Yoksa aile meselesi özellikle sene sonuna doğru ve 2021’in tamamında senin o tatlı canını çok sıkabilir.

Dolunay haftasının evin dışına taşan etkileri de var elbette. 4 Ağustos vurgulu olmak üzere; beraber çalıştığın insanlarla fena birbirinize girebilirsiniz. Ben bu tartışma ya da kavganın sebebinin işten bağımsız - tamamen kişisel görüşlere, siyaset-din vesaire gibi konulara dair olacağını düşünüyorum. Fazla fanatik davranma ihtimali iki taraf için de yüksek. Yani tavsiyemi biliyorsun… Elbette ki “sakin ol, hiç bulaşma” vesaire diyeceğim :) İş yerinde daha çok mevzu olacak, insanların desteğine ihtiyaç duyacaksın. İşte bu yüzden biraz diplomatik davranmak şart.

Aşk konusu ay boyunca gayet kısmetli. Ayın 7’sinden itibaren Yengeç Venüs’ü ile beraber o tatlı Akrep şeytan tüyünü insanlara göstermeye başlıyorsun. Bu, sadece romantik ilişkiler ve flörtlerde değil, iş görüşmesi gibi durumlarda da kullanabileceğin iyi bir etki. Hele hele 18 Ağustos var kiiii… Bu tarihi not almanı öneririm; sevgiliyle geleceğe dair güzel adımlar atılabilir ya da en azından geleceğe dair planlar dillendirilebilir, niyetler açık edilebilir. Birlikte yolculuklar, yeni başlangıçlar için de pek uygun zaman. 25 Ağustos da güzel, 27 Ağustos ise MUHTEŞEM. Aşk isteyene fırsatlar bol açıkçası, sevgili Akrep! Eğer bekarsan ve yalnızlıktan sıkıldıysan, özellikle 20 Ağustos sonrası telefonu elinden düşürmemecesine mesajlaşmalar başlıyor. Zaten sevgilisi olanlar için de ay sonuna kadar bol bol tatlı etki var. Tadını çıkar… AMA, tekrarlıyorum ve hatırlatıyorum: Bu etkiler bol ve güzel olsa da, daha çok “değerlendirilebilecek fırsat” boyutundalar. Çünkü bu ayın esas gündemi kariyer.

Şimdi kariyere geri dönelim çünkü işler ciddileşiyor. Geçtiğimiz ay da kariyer konusunun nasıl öne çıkacağından bahsetmiştim. İşte bu ay, özellikle 16-17 Ağustos tarihleri verimlilik, bereket ve şans açısından son derece iyi. Bu tarihlerde iş arayanların kısmetleri açık. Zaten hemen ardından gelen 19 Ağustos yeni ayı da; seni şöyle geleceğe dair bir yol haritası çıkarmaya itecek gibi duruyor. Öncesinde sular biraz bulanık gözükse de, seni umutsuz ve kaybolmuş hissettirse de; bu yeni ay sayesinde uzun vadede yürüyeceğin kariyer yoluna giriyorsun. Mesleki eğitimler de bu süreçte çok önemli, bir hoca-öğretmen yahut deneyimli sınıf arkadaşı gibi insanlardan destek, tavsiye alabilirsin. Aracılık edecekleri bağlantılar, dediğim gibi, uzun vadede işine fazlasıyla yarayabilir. Geçici bir iş olarak düşündüğün -örneğin bir otelde resepsiyonistlik- seni hiç tahmin etmediğin yerlere götürebilir; gerek kuracağın bağlantıların açacağı yollar, gerekse de olduğun yerde yükselmek şeklinde… Kısacası sen, bu yeni ayda otur bir düşün bakalım, bırak sular bulansın ve ardından durulup, berraklaşsın. Bir kere kararını verdikten sonra, evrenin ne kadar hızlı cevap verdiğine şaşıracaksın!

Rota yeniden hesaplanıyor, Yay!

Sevgili Yay,

Ben de bir Yay burcuyum ve inan bunu yazmaktan ben de bıktım ama Ağustos ayının ilk günlerinde bize yine biraz maddi sıkıntılar gözüküyor. Bu yüzden harcamalardan kaçınmanı öneririm -her ne kadar kükreyen Aslan sezonunda bu zor olsa da, elimizin ayarını bilmemiz, kemer sıkmayı öğrenmemiz lazım. Satürn bunu biz neşeli ve rahat Jüpiter çocuklarına bir türlü öğretemedi. Neyse ki Eylül’de bitireceği retro ile bir nebze daha rahatlamaya başlayacağız. Ama şimdilik, özellikle 4 Ağustos tarihinde mesela, eğlenceli organizasyonlarda, romantik buluşmalarda gaza gelip kredi kartımızın ayarını kaçırmayalım.

Ağustos, Kova burcunda bir dolunay ile başlıyor ve bu dolunay bize şoke edici haberler getiriyor. Çoğunlukla eve giren çıkan derecesinde arkadaşlardan yahut kuzen gibi yakın akrabalardan geleceğini / onlara dair olacağını tahmin ettiğim bu haberlerin temasını, ner kadar olumlu olup olmadığını söylemek elbette ki zor, hatta imkansız. Malum, Kova, sağı solu belli olmayan ve şaşırtmayı, sağ gösterip sol vurmayı seven bir etkidedir. İşte bu yüzden, bu hafta içerisinde alacağımız haberlere sakin tepkiler verelim; gelişmeler olumsuz olsalar dahi aslında ne kadar hayrımıza olduklarını ilerleyen zamanlarda göreceğiz. Geleceğimizi şekillendirecek yollar açılacak… Zamanla hepsi, hepsi zamanla! Bulanık su bile bekleyince berraklaşır ya hani, önünü göremediğin ve kaosun içinde olduğunu hissettiğin zamanlarda bırak sular durulsun biraz; tüm hakikatiyle önünü, yolunu göreceksin.

Ayın 5’inden itibaren Merkür’ün Aslan’a girişi var ki bu bize güzel aşk ve flört fırsatları getirmekle kalmıyor; eğitim ve kariyere dair kurabileceğimiz bağlantılara, aracılara işaret ediyor. Uzak akrabalara, üniversiteden hocalara, sınıf arkadaşlarımıza ve hatta sosyal medyaya; iş arıyorsak iş aradığımızı, yüksek lisans, burs, proje vesaire arıyorsak tavsiye ve yardım, yönlendirme taleplerimizi dile getirmek lazım. Yay olmak demek biraz “akışına bırakmaya” ve şansa güvenmeye biraz fazla alışkın olmak demek; “bir şekilde hallolur, olacağı varsa olur” şeklinde düşünmeye meyilliyiz ve aslında bu şekilde düşünmek çoğu zaman son derece sağlıklı… Ama bazı şeyler kovalamadan da olmuyor; malum! İşte o yüzden, bu yazdıklarımı “Ayın 5’inden sonra Almanya’daki amcam beni arayıp sırf içinden geldiği için bana sponsor olduğunu söyleyecek” şeklinde algılama lütfen. 5’inden itibaren sana açılan potansiyeller var, KOVALA ONLARI. Sonuçta yarı at, yarı insan bir yaratıksın. Düşünmek de senin işin, koşmak da :)

Neyse, yine fazla uzattık. Devam edelim… 7 Ağustos’tan itibaren borç, burs, kredi gibi kaynağı başkası olan paralar gündemine girebilir. Ama ben uyarımı yapmıştım, Eylül’e kadar pek büyük oynamamak lazım para konusunda… Bu işleri de azıcık zamana bırak derim. Yüzde yüz emin olmadan adımlar atma.

Ufak bir uyarım daha var aşka dair… Sevgili Yay; kısmetlerinin açık, ortamın şenlikli olduğunu söylemiştim. Ama yakınlaştığın insanlarla kurduğun ilişkilerin açık ve net olduğuna emin ol derim. Mesela hayatında başkası olan birisi ile olman söz konusu olabilir, bunun sebep olacağı dramayı zaten tahmin edersin… İşte böyle riskli durumların ihtimali yüksek.

10-13 Ağustos tarihleri adeta hayaller ve gerçeklerin çarpışması gibi; sinir bozucu! Bu tarihlerde, çalıştığın iş yerinde geleceğinin olmadığını - ideallerindeki, hedeflerindeki yerden çok uzak olduğunu düşünüp umutsuzluğa düşebilirsin. Para konusunda endişelerin artabilir, yapmak istediğin şeylere asla bütçenin yetmeyeceğini düşünebilirsin. Umutsuzluğa kapılmak yok! Bu etkiler geçici… Daha ne kapılar açılır, sabredip, bekleyip, çabalayıp göreceğiz. Zaten bence 15’inden sonraki şenlikli etkiler sana bu kasvetli günleri şıp diye unutturacak.

16-17 Ağustos aşk konusunda şahane -ister sevgilin olsun, olmasın. Mis gibi, mutlaka değerlendirilmeli. Çocuk bekleyen çiftler için yıldızlı günler adeta. Üstelik sadece aşka dair de değil; yaratıcı işlerdeysen ilhamının ve üretkenliğinin artacağı, harika işler çıkaracağın şanslı bir dönem bu… Yaşam enerjin yükseliyor, ışık saçıyorsun. Değerlendir bunu!

18 Ağustos ise maddi açıdan inceden rahat nefes aldırıyor. Bu tarihte şifalı bir etki altında olduğunu da hatırlatmak lazım, kendini şımartmak, bakım yapmak, dinlenmek için iyi gün. Tedaviler için de öyle…

19 Ağustos yeni ayı ise gelecek planlarını şöyle etraflıca gözden geçirmene sebep olabilir, sevgili Yay. Malum, hayallerimize ve ideallerimize ne kadar bağlı olsak da, ne kadar kararlı olsak da; dünyanın düzeni acımasızca değişebiliyor. Aniden kesilen yurt dışı uçuşları, iptal olan projeler, ertelenen işler… Hepsi geçtiğimiz aylarda yaşandı. İşte bu süreçte, dünyanın yeni şartlarını göz önünde bulundurarak, kendine yepyeni bir yol haritası çizmek isteyebilirsin. Kesinlikle çok olumlu olacağını düşünüyorum, sevgili Yay. Fakat yine, büyüklerden, hocalardan ve deneyimlilerden tavsiye ve akıl almayı unutma. Haa, ama, yola çıkmadan önce de sakın evinden hiç çıkmamış insanlara yol tarifi sorma! Anladın sen onu :)

Son haftamız azıcık gergin günler getiriyor… 24 ve 30 Ağustos maddi açıdan sıkıntılı mesela. Ama 25 - 27- 29 Ağustos günleri duygusal açıdan pek huzurlu.

Bu ayın tadını çıkar. Eylül ayında duygusal konuşmalar yapacağız seninle.

Sen yeter ki inan, Oğlak!

Sevgili Oğlak,

İstediğimiz kadar deneyimlerimize, sezgilerimize yaslanıp duralım, dünya öyle bir yer ki; günü gelince kesilip yenmek üzere üretilmiş ve büyütülmüş bir dana bile, hayatını kurtarmak için insanlara direniyor, kaçıyor, günlerce denizde yüzüyor ve hayırsever bir rock yıldızı tarafından kurtarılıp, asla öldürülmeyeceği mutlu yuvasına kavuşuyor. Evet, Haluk Levent’in Ferdinand’ından bahsediyorum. Acı dolu bu dünyada danaları kurtarmaya çalışan iyi insanlar var, yaşamdan asla vazgeçmeyen danalar var ve tüm bunlar olurken umutsuz olmaya, vazgeçmeye kesinlikle iznimiz yok. Silkelen, kendine gel ve her şeyden önce iyi şeylerin olacağına inan. Hazırsan başlayalım.

Sevgili Oğlak, ilk haftada deneyimleyeceğimiz dolunay, romantik ilişkilerde bazı sonuçlanmalara sebep olabilir. Başı bağlı olanların bu hafta içerisinde evlilik, düğün, çocuk gibi kararlar almaları mümkün. Elbette ‘sonuçlanma’, ilişkileri bitirmek şeklinde de olabilir. İki seçenekte de, kendi sebeplerini iyice ölçüp tartmanı öneririm. İlişkinde ileriye doğru kalıcı bir adım atmak istiyorsan, bunu kıskançlık, “elden kaçırmamak” gibi motivasyonlarla yapıp yapmadığını sorgulamak isteyebilirsin. Aynı şekilde, ilişkini mi bitirip o insanı hayatından çıkarmak mı istiyorsun yoksa sadece biraz daha özgür olmak ve eğlenmek istiyorsun; bu konuda düşünmek isteyebilirsin. Yüzde yüz emin değilsen, ilişkiler konusunda şöyle en az 7’sine gelene kadar gemileri yakma derim. Zira 7 Ağustos’tan sonra Yengeç Venüs’ü ile ikili ilişkilerde daha kısmetli, daha yumuşak etkilere sahip olacaksın.

İlk haftaya etkisini yayan dolunay, maddi durumunu da gündeme getiriyor. İş arayanlar için uygun bir dönem başladığını söyleyebiliriz. Aynı şekilde borç sahipleri aile büyükleri ve aracılar sayesinde rahatlayabilirler.

Fakat ayın ikinci haftası maalesef ki azıcık gergin etkilerle geliyor. 10 ve 13 Ağustos civarı aşk konusunda kıskanç ve huzursuz davranmamız olası. Aynı şekilde aile ilişkilerinde de gerginlikler olabilir. Bu konularda sana dişini sıkman yönünde tavsiye verebilirim ancak, çünkü üçüncü hafta içerisinde tüm bu duygusal sıkıntılar adeta su gibi çözülecek. Gergin etkileri yerini huzurlu zamanlara bırakacak. Dolayısıyla; aile ile vakit geçirmek, küslükleri geride bırakmak, duygusal ilişkileri şifalandırmak için 16-20 Ağustos aralığını değerlendirelim.

Hele hele 17-18-19 Ağustos tarihleri var ki; bekarlar için tek kelimeyle şa-ha-ne. Mutlaka değerlendirmek, insanlarla tanışmak, korkmadan kalbimizi ortaya koymak lazım. Zaten sevgilisi olanlar da bu güzel günlerin tadını çıkarabilirler. Ciddi kararlar alabilecekleri gibi sürpriz bebek haberleri de söz konusu olabilir -o yüzden eğer bu tarz niyetler yoksa dikkatli olunmalı.

Para konusuna geri dönüyorum -bu ayın başında para-meslek gündeminin olacağını söylemiştim. Ayın son haftasına doğru açılan yeni ay, yeniden para konularını öne çıkarıyor ama bu defa farklı bir şekilde: Bu ayın 19’u ve sonrasında, aileni, çalıştığın şirketi ya da eşini de etkileyen kredi borcu, miras, nafaka, tazminat gibi büyük meblalar, paylaşımlı paralar konularında beklenmedik gelişmeler olabilir. Ben açıkçası bu gelişmelerin olumlu olacağını düşünüyorum ama konu ancak Eylül’de netleşecek. Fakat 19’undan sonra maddi anlamda aşağı yukarı önünü görebilir olacaksın ve Merkür’ün Başak burcuna da geçişiyle zaten adeta berrak bir vizyon ile gelecek planlarını yapmaya başlıyorsun. Bir süredir devam eden “Nasıl olacak bu işler?!” kaygısı, yerini “Şöyle olacak, böyle olacak, belki biraz zorlu olacak ama eninde sonunda olacak” netliğine bırakıyor. Özellikle öğrenciysen, şansının çok açık olduğu bir döneme giriyorsun, sevgili Oğlak. Yüksek eğitime dair umutlarını kaybetme - Eylül’de pandeminin gidişatı aşağı yukarı belli olacak, ona göre.

Son haftaya gelince ise 27 ve 29 Ağustos hariç, diğer günler için güllük gülistanlık yorumlar yapamayacağım. 25 Ağustos’ta harika haberler alabilirsin, bu çok güzel ama 24 ve 30 Ağustos gibi tarihlerde aile üyeleri ve sevgililer ile tersleşip duracaksın gibi duruyor! :) Bu etki öyle büyük ve kalıcı değil, daha çok tatlı çekişmeler tadında… Çok da abartma yani tepkilerini. 30 Ağustos tarihinde rüyalarına dikkat et ve dilekler tut, Oğlak. Eylül’ü de bir Balık dolunayıyla açacağız ve getireceği haber geleceğini şekillendirecek nitelikte olacak.

Sislerin dağılması ne de güzeldir, Kova!

Sevgili Kova,

Bu ayı senin burcunda bir dolunay ile açıyoruz. Üzerindeki enerji yoğun, çok yoğun! Ama panik yok, sana düşen bu enerjiyi düzgünce yönlendirmek. Gökyüzündeki diğer konumlamalarla da pekişen bu etkilerden biri aile konusuna işaret ediyor -aile içinde 2-4 Ağustos aralığında gerginlikler olabilir. Buna dikkat etmeni öneririm çünkü biliyorsun ki aile mutluluğun kaynağıdır adeta. Anne - babamızı anladıkça, aslında kendimizi anlarız; onları şifalandırdıkça, kendi düğümlerimizi çözeriz. Tıpkı sağlıklı işleyen bir organın kendini fark ettirmemesi gibi; aile de sık sık kendini hatırlatıyor ve hissettiriyorsa, bir şeyler yanlış gidiyor olabilir. Gerçek sorunu tespit etmek ve şifalandırmak ise sadece onlara değil; kendimize yapacağımız büyük bir iyilik olacaktır.

Neyse… Devam ediyoruz. Zira bu dolunayın aile dışında da gündeme getirdiği bir şey var; o da kendi hayatına dair alacağın nihai kararlar, geçireceğin büyük değişim… Sevgili Kova; dolunayın çılgın enerjisiyle bazen insanı zıvanadan çıkarması iyidir; zira kibarlık, kararsızlık, azıcık cesaretsizlik, başkalarını ve ince detayları da düşünmek derken çoğu zaman bizi mutlu edecek şeylerden, gitmek istediğimiz yoldan, adeta kendi hayatımızdan mahrum kalabiliyoruz. İşte arada o “zıvanadan çıkma” anlarıyla vahşi benliğimizin kendini göstermesi ve gerçek arzularımızı açık ve net bir şekilde haykırması muhteşem bir olay - bu durumların kurtarıcısı resmen! İşte bu yüzden, bırak dolunay seni delirtirse delirtsin; bazen kendi öz benliğimizin sesini ancak böyle delilik anlarında duyabiliyoruz. Duyduğun ses ile kendine bu dolunayda yeni bir yol çizmen, yeni kararlar alman olası, sevgili Kova. Hatırlarsan geçtiğimiz ay günlük rutinin, alışkanlıkların konusunda yenilikler yapmanın iyi olacağını söylemiştim ve günlük ufak pratiklerden başlayarak hayatının tamamına yayılacak büyük değişimin müjdesini vermiştim. İşte o büyük değişim, bu ay. Sen Kova’sın, kimin ne düşündüğü, kimin ne diyeceği senin zerre umurunda olmamalı. Haydi şaşırt bizi.

Dolunay haftası işte böyle böyle geçerken; yerini Aslan Merkür’üne ve Yengeç Venüs’üne bırakıyor. Bu da sana öncelikli olarak bolca flört getiriyor. Eğer bir sevgilin varsa, çok fazla iletişim kuracağınız, belki birlikte ufak yolculuklara çıkabileceğiniz bir süreç var, ayın 20’sine kadar. Aynı şekilde ayın 7’sinden itibaren de iş yerinde motivasyonun, üretkenliğin artıyor. Bekarsan iş yerinden insanlarla flört edebilirsin. İş arayanlar için uygun vakitler 16-19 Ağustos arası tarihler… Özellikle 18 Ağustos bu açıdan çok kısmetli. Tabi bunun için tırmalamak da lazım, hiçbir fırsat kırmızı halı ile ayağına gelmiyor insanın… Hele son zamanlarda zor, biliyorum çok zor ama sık dişini. İşler de bulunacak, parayla alakalı problemler de çözülecek. İnsan ruhu her zorluğun üstesinden gelecek. Neyse, devam ediyoruz…

Ayın ikinci haftası aile ve aşk ilişkileri açısından gergin etkiler getiriyor ama çok da ciddi değil, daha çok “çekişme” sayılacak derecede, kaçınılabilir bir şey. Asıl vitamin üçüncü haftada saklı! 16-17 Ağustos tarihleri aşk açısından şa-ha-ne! Çok güzel haberler alabilirsin, hatta belki de hediyeler; o yüzden ulaşılabilir olmaya bak derim. Zaten 19 Ağustos Aslan yeni ayı ile aşk konusunda karmik yeni bir başlangıç deneyimleyeceksin - bu mevcut sevgilinle yepyeni bir sayfa açmak olabileceği gibi, ortada herhangi bir sevgili olmadan dahi aşka ve ilişkilere olan bakış açını değiştirebilecek kadar güçlü, güzel bir etki. Bu süreçte bazı sırlar da öğrenebilirsin, yeni haberler alabilirsin. Son derece güzel olacağını düşünüyorum. Kısacası bu sürecin tadını çıkar, sevgili Kova.

Para ile alakalı 27 ve 30 Ağustos tarihleri çok güzel; onun dışında son hafta bol bol dedikodulara maruz kalabilirsin. Dikkatli olmakta ve mahremiyetimize özen göstermekte fayda var.

Sevgili Kova, çok güzel bir yolda, radyoda en sevdiğin şarkı çalarken, içeceğini yudumlayarak tam gaz ilerliyorsun ve arabanın dışarıdan nasıl gözüktüğünü kesinlikle önemsemiyorsun. Yollar gidişine hasta! Yolun açık olsun!

Feraha erdin, Balık!

Sevgili Balık,

Ağustos ayını da tıpkı geçen ay olduğu gibi sağlam bir dolunay haftasıyla başlıyor. Bu dolunayın senin hayatına somut gelişmeler getirmekten çok; ruhani anlamda tesir edeceği ve bazı bilgiler vereceği kanaatindeyim. Tahminlerimi ikiye ayırmak istiyorum. Öncelikli olarak hayatındaki bazı insanlarla alakalı (bunların çoğunlukla iş arkadaşları olacağını düşünüyorum) bazı sırlar, dedikodular öğrenebilirsin. Tavsiyem bu dedikodulara karışmaman yönünde olur. Çünkü 3 Ağustos gibi başlayan bu ‘sohbetler’, ayın ilerleyen dönemlerinde daha karmaşık bir hal alarak, manipüle edilmiş bir şekilde ifşa edilebilir. Senin alt tarafı “ayıp etmiş yaa” demen dahi çok farklı yansıtılabilir. Dolayısıyla uzun vadede birlikte vakit geçireceğin insanlarla aranı bozmamak adına bu dolunay haftasında etliye sütlüye karışma derim.

Diğer yorumum ise bir tahmin ya da öngörüden çok tavsiye niteliğinde olacak. Her ay deneyimlediğimiz dolunay ve yeni aylar - her seferinde hayatımızın farklı alanlarında tamamlanma ve yeniden başlama fırsatı veriyorlar. Birini kaçırırsak, diğerini tutturuyoruz. Bu defa, senin için Kova dolunayının verdiği fırsat çok değerli ve kullanışlı: Alışkanlıkları, bağımlılıkları bitirme fırsatı! Ayın 3’ünden itibaren sigarayı bırakma, şekeri azaltma gibi kararlar alırsan -daha önce bin defa başarısız olmuş olsan bile- evren tarafından destekli olacaksın. Bu defa başarabilirsin. Ayrıca sigara, yiyecek gibi yüzeysel örneklerle sınırlı kalmak zorunda da değilsin. Genel anlamda ruhunu tazeleyecek, yükünü azaltacak, temizleyecek pek çok “bitiriş ve başlangıç” yapabilirsin. Mesela iyi hissetmek adına kendine listeler çıkarabilirsin, “Bana kendimi kötü hissettiren bu insanla bir daha bu şekilde görüşmeyeceğim, gerekirse eve girmeden önce otoparkta ayak üstü 10 dakikalığına bile olsa her gün meditasyon yapacağım, ‘nefret ediyorum, Allah kahretsin’ vesaire gibi cümleleri kurmayacağım, her gün ne olursa olsun annemle (yahut anne gibi bir figürle) beş dakikalığına bile olsa baş başa konuşacağım” vesaire vesaire - Yani o kadar çok örnek yazabilirim ki buraya! Sana iyi gelecek şeyleri bekletme, komik ve imkansız gözükse de bir ucundan tut ve başla, sevgili Balık. Zaten ayın 19’undaki yeni ay, alınan kararlar ile temiz başlangıçları güzelce destekleyecek. Bu ay, kendine yepyeni bir sayfa açabilirsin. Bence bunu kaçırma ve bedenini, ruhunu, yatak odanı temizle, bir çeki düzen ver; çünkü önümüzdeki ayı da senin burcunda bir dolunay ile açacağız - dolayısıyla yoluna gelecek BÜYÜK şeyler için şimdiden hazırlanmış ol :)

Ayrıca tat kaçırmak istemiyorum ama bu ayın başından sonuna kadar sağlık konusunda biraz pimpirikli davransan hiç fena olmaz.

İşte aşağı yukarı durumlar böyle, sevgili Balık. Şimdi ayın gerçek hayata dair somut getirilerine dönecek olursak; 7 Ağustos’tan itibaren kısmetlerin aşk-flört anlamında güzelce açılıyor. Hoşlandığın insanlarla yakınlaşabilirsin ya da zaten bir sevgilin varsa, bağlarınızı kuvvetlendirebilir ve birbirinize yeniden aşık olabilirsiniz. Bu süreçte başlayan flörtler, 20’sinden sonra çok güzel şekilde düzenli ilişkilere dönüşebilirler. Zaten düzenli ilişkisi olanların beraber yolculuklara çıkması, geleceğe dair ciddi kararlar almaları da söz konusu olabilir ki bu kararları Eylül’de hayata geçirirler de bence! Kısacası aşk konusu bu ayın en güzel getirilerinden biri. 18 Ağustos ve özellikle de 27 Ağustos bekar Balıklar için altın değerinde… 29 Ağustos ise zaten sevgilisi olanlar için güzel gelişmelerin olduğu bir gün. Tadını çıkarın!

Fakat ayın ikinci haftasına bakacak olursak, 10-13 Ağustos tarihlerinde yine iş yeri, iş arkadaşları ve para konularında gerginlikler olabilir. Bu gerginliklerin kökten çözümü 19 Ağustos ve sonrasında olacağı için, azıcık dişini sıkıp sabret derim. Zaten 20’sinden sonra Başak Merkür’ü ile beraber Aslan sezonunun o abartılı öz güvenli tavrından insanlar yavaş yavaş sıyrılmaya başlıyorlar ve berrak bir vizyonla olayları daha net görmeye, tevazu göstermeye başlıyorlar. Çözülecek yani, iş yerini çok fazla kafaya takma.

15’inden itibaren öncelikli olarak para konusu iyi; bereket artıyor! 16-17-18 bunlar çok güzel, verimli günler. Alışverişler yapabilirsin, iş görüşmeleri ve toplantılar için değerlendirebilirsin. Alma verme dengesini sağlamak adına elinden geldiğince yardımlarda bulunmanı da öneririm -bu illa derneklere yüklü para vermek demek değil; elinden geldiğince bir hayvanı doyurmak da olabilir, yalnızlıktan bezmiş bir yaşlıyı mutlu etmek de… Siz Balıklarda, biz fanilerin bilmediği gizli bir bilgelik, tuhaf bir iyilik var; işte onu paylaş dünyayla.

19 Ağustos yeni ayı ile iş yeri problemi çözülecek demiştim yukarıda. Aynı şekilde eğer bekarsan iş yerinden flörtleştiğin insanlarla alakalı gelişmeler de olabilir. Sakin tepkiler vermeye devam. Zaten ayın son haftası 25-27-29 gaaaayet iyi güzel gidiyor.

Para konusu ise ufak tefek hoş günler olsa da; genel anlamda ve büyük adımlar, harcamalar için Eylül’ü bekle diyor. Güzel günler seni bekliyor Balık. Yavaş yavaş ve emin adımlarla…

Popüler İçerikler

Bomba İddia! Şevket Çoruh "Emekli Oldum" Dediği Arka Sokaklar'a Geri mi Dönüyor?
Doğum Günü Pastasının Rengi ve Deseni Yüzünden Yanlış Anlaşılan Yasemin Sakalloğlu'ndan Açıklama Geldi
Skandal Bir Olayla Gündeme Gelmişti: Patiswiss'in Yeni CEO'su Belli Oldu
YORUMLAR
02.08.2020

Bu saçmalıklara zerre kadar inanmıyorum.Ama nedense bakıyorum işte.

02.08.2020

Eylül de ne geliyor aslana aloo :D

02.08.2020

Yay burcuna sürekli parana dikkat et diyosunuz aylardır mutlu bi haber aldığımız da yok..Bu yayın yüzi hiç gülmücek mi ama ya..

TÜM YORUMLARI OKU (7)