Küfür, Hakaret, Dayak ve Ters Kelepçe: İstanbul'da Bir Çocuk ve Motosikletli Kuryenin Polislerle İmtihanı...

Kadıköy'de bir motosikletli kurye polis tarafından sözlü ve fiziksel şiddete maruz kaldı. Kurye daha sonra olay yerini terk etti. Öte yandan Zeytinburnu'nda da polisler bir çocuğu darp etti ve ters kelepçe taktı. 

İstanbul Kadıköy'de polis şiddeti kameraya yansıdı. Vatandaşa önce küfreden polisin, ardından tokat atarak darp ettiği görüldü 👇

Artı Tv'nin yayınladığı ve Kadıköy'de çekildiği iddia edilen görüntülere göre polisin vatandaşa önce küfrediyor, ardından darp ettiği görülüyor. 'Oğlum, motorunu kilitliyorum bak, adama artistlik yapma' diyen polisin, vatandaşı darp ettiği dikkat çekiyor. 

Görüntülerde polisin, 'Bana vurman doğru mu?' diyen vatandaşa 'Doğru, ben ona karar verdiğim için doğru' dediği görülüyor.

Zeytinburnu'nda polis şiddetine vatandaşlar balkonlardan tepki gösterdi 👇

Zeytinburnu'ndaki görüntülerde, bir grup polisin videoyu çeken kişi ve vatandaşlar tarafından çocuk oldukları söylenen kişiyi gözaltına aldı. Polisin çocuğu boynundan sert bir şekilde kavrayarak ters kelepçeyle gözaltına aldığı görülüyor. 

O anlarda vatandaşlar, polislere 'çocuk o daha çocuk', 'vatan haini mi o çocuk o be çocuk', 'eşkıyalık bu' şeklinde tepkiler gösterdi.

Kuryeye şiddet uygulayan polis açığa alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü açıklamasında bugün sosyal medyada 'Kadıköy'de polis şiddeti' başlıklı habere ilişkin çalışma başlatıldığı olayın 19 Mayıs'ta meydana geldiği belirtildi.

Olayın polis uygulama noktasına süratli giriş yapan motosiklet kuryesiyle uygulama noktasında görevli polis memurlarının tartışması sonucu meydana geldiği bildirildi.

Açıklamada, olaya karışan polis memurunun açığa alındığı, olayın ayrıntılarının soruşturulması amacıyla müfettiş talep edilerek gerekli idari işlemlere başlandığı belirtildi.

Popüler İçerikler

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Polisten Pedofili Operasyonu: Fotoğraf ve Video Yayınlayan 156 Kişi Gözaltına Alındı
YORUMLAR
25.05.2020

Kendini hakim sanıp orman kanunlarından bahseden iç işleri bakanı görev başına, bugün çorlu kadıköy ve zeytinburnun da görevi kötüye kullanıp keyfi davranmayan vatandaştan minnet etmesini beklemeyen doğru olup olmadığına ben karar veririm cüretini göstermeyen güçsüz emekçi insanları yol ortasında dövmeyen aldığı maaşın hakkını veren memurları kurtar. Bu kadar mı kompleksli olunur her gün psikolojik, ruhsal, sözel ve fiziksel şiddet mevzuları çıkıyor. Polisimizin ip gibi dizilip aşağılandığı görüntüleri de izlemiştik güce tapıp güçlüyü el üstünde tutup sorgusuz sualsiz haklı gördükçe kimin gücü kime yetiyorsa eziyor. Mesleğe alınanlar vatandaşla nasıl konuşmaları gerektiğinden insan ilişkileri, risk ve stres altında olaylara yaklaşım, hukuki boyutlar, yetkilerinin sınırları, psikolojik ve sosyal psikoloji eğitimlerinden ne derece geçiyor. Vatandaşın güvenliği ve teminatı olan kurumlardan böyle çalışanlar temizlemedikçe önyargı ve nefret artarak çoğalır kurumlar çürür.

25.05.2020

İngiliz subaylarının nezaretinde yaşayan hint fakirleri gibiyiz. Kazandığımız paranın yarısı bunlara gidiyor. Bir de böyle itilip kakılmalar...

25.05.2020

Normal memurların yanında yunusların götü nasıl kalktıysa bugün de polislerin alayının götü bekçilerin gelmesiyle kalktı. Kendi aralarında bir artistlik, bir caka satma, buraların agası benim kafası falan yaşıyorlar heralde.

25.05.2020

Yeniçeri-sipahi çekişmesinin güncel versiyonu yani. Bunu da gördük tamam artık.

TÜM YORUMLARI OKU (33)