Küfür Etmenin Size Garip Gelecek 7 Sebebi

Küfretmek hoş bir şey değil. Ancak size garip gelecek farklı sebepleri ve faydaları mevcut. Küfrün bağlaç olarak kullanılmaya başlandığı şu günlerde bu sebepleri bilmeniz belki içinizi rahatlatır diye düşündük.

1. Genlerimize işlenmiş durumda.

İçinde küfür olmayan dil yok, eski çağlardan beri insanlar arasındaki iletişimde küfür var, şimdiki çocukların alfabeden önce birkaç küfür kelimesi öğrendiği bilimsel araştırmalar ile sabit. Yüzyıllar boyunca genlerimize işlenmiş olan küfürden kurtulmamız pek de olası değil.

2. Günlük konuşma dilinin vazgeçilmezi olmuş durumda.

Çoğu zaman küfrettiğimizi biri bizi uyardıktan sonra fark ediyoruz. Sosyal medyada küfürsüz tweet, ileti, mesaj yok gibi. Özel küfür emojileri, kısaltmaları mevcut. Gençler artık bir çok küfrü küfür değilmişcesine bağlaç olarak kullanıyor. Günlük konuşma diline bu kadar derinden sirayet etmiş bir olguyu söküp atmak kolay değil.

3. Acıyla baş edebilmek için küfür iyi bir ilaç.

Yapılan bir deneyde, ellerini buzlu suya sokan iki kişiden, sürekli küfredeni elini suyun içinde iki kat daha uzun süre tutabildiği gösterilmiştir. Bu da gösteriyor ki insanoğlu acıyla baş edebilmek için küfrün sihirli gücünden faydalanıyor. Ayak serçe parmağınızı sehpaya çarptığınızda ne yaptığınızı bir düşünün şimdi?

4. Duygusal olarak rahatlatıcı.

Acı merkezinin beyinde özel bir yeri vardır, dil ile ilgili diğer şeylerin aksine duygu merkezine daha yakında ve derinde bir konumu vardır. Bu nedenledir ki tehdit altındaki insanlar daha çok küfretme eğilimindedir ve küfretmek duygusal olarak oldukça rahatlatıcıdır.

5. Kendini ifade edebilmek hiç bu kadar kolay olmamıştı.

Acı, şaşkınlık, sevinç, üzüntü, vb. bir çok duyguyu küfürlü sözcüklerle tam da istediğimiz gibi ifade edebilmek mümkündür. Başka kelimelerin yetersiz olacağını düşündüğümüz durumlarda yaşadığımız duygunun büyüklüğünü küfür yoluyla anlatabileceğimizi düşünürüz. 

'Kahretsin' demekle 'hay .....na ......yım ya' demek arasında tatmin farkı olduğu aşikar.

Ama siz yine de kahretsin demeyi tercih edin.

6. Gruba kabul edilme yolu olarak "sövmek".

Sahip olduğunuz arkadaş çevresinde kendinize bir yer edinebilmek için küfrü kullanmanız olası. Eğer arkadaş grubunuz küfretmekten çekinmeyen, küfrü kanıksamış bir grupsa buraya dahil olabilmek için özel bir haberleşme dili olarak küfrü kullanmanız son derece olası.

7. Sağlık sebeplerinden dolayı mecburiyetten.

Küfretmenin sağlığınız üzerindeki etkilerini bir çırpıda sayacak olursak: Daha iyi bir kan dolaşımı, daha yüksek endorfin seviyesi ve kendini daha iyi hissetme diyebiliriz. Sanırız ağız dolusu küfretmek için yeterince iyi ha?

Ama siz yine de etmeyin tabii ki...

Bonus - İstediğiniz için.

Bazen sadece istersin...

Ama tabii ki siz yine de...

Popüler İçerikler

Müge Anlı'da Yeni Bir Fenomen Doğdu: Habibe Kendine Has Tarzı ve Tavrıyla Hepimizi Fena Gaza Getirdi!
Gazeteci Özlem Gürses TSK Hakkındaki İfadeleri Nedeniyle Gözaltına Alındı
Kadınlarla Kafayı Bozan Sözde Hoca Bu Kez de "Karını Bize de Evde Oynat" Sözleriyle Tepki Çekti