Kuduz Oldukları İddia Edilen Köpekleri, Şanlıurfa'dan Ankara'ya Taşıyan Buket Özgünlü Tutuklandı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesindeki barınakta kuduz olduğu iddia edilen köpekleri bakımsız kaldıkları gerekçesiyle alıp Ankara'ya taşıyan ve gözaltına alınan Buket Özgünlü, tutuklandı. 

Buket Özgünlü'nün, Siverek'teki hayvan barınağında bulunan kuduz hastalığı taşıdığı iddia edilen köpekleri alıp, Ankara'ya getirdiği ileri sürüldü.

Buket Özgünlü, sosyal medya hesabından yayınladığı videosunda, Siverek'teki barınaktan 35 köpek ve 3 yasaklı ırkı alıp, Ankara'ya yola çıktığını söyleyerek, "Barınaktaki köpeklerin hepsi hasta. Hiçbiri kısır değil. Kısırlaştırmama nedenleri de kuduz varmış, 3-4 tane kuduz çıkmış. Bunlar da o nedenle kısırlaştırma yapamıyorlarmış. Bebekler doğmuş, hepsi hasta, ne ararsanız var. Şu anda 35'e yakın sokak hayvanı aldık, aracımıza yükledik, 3 de yasaklı ırk, hastaydı, onlar da aracımıza yüklendi. Ankara'ya doğru yola çıktık. Kliniklere giriş yapıp, kısırlaştırılıp, tedavileri olacak" dedi.

Sosyal medyadaki iddialar üzerine soruşturma başlatıldı. Siverek'ten getirilen hayvanlar tespit edilerek, karantinaya alındı. Buket Özgünlü ile dernek çalışanı M.S.D. ise gözaltına alındı. Ankara Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Hastalık taşıyan köpeklerin ilimize getirildiğine dair iddialar ihbar kabul edilerek, valiliğimizce, kolluk kuvvetlerimiz ve tarım il müdürlüğümüz başta olmak üzere tüm birimlerimiz teyakkuza geçirilmiştir. Bulundukları yer tespit edilen hayvanlar, veteriner hekimlerimizin gözetiminde karantinaya alınmıştır. Söz konusu hayvanları ilimize yönlendiren ve getiren kişiler yakalanarak Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatları doğrultusunda gözaltına alınmış ve haklarında yasal işlemlere başlanılmıştır.'

Gözaltına alınan Buket Özgünlü ve dernek çalışanı M.S.D., savcılık sorgusunun ardından 'Bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma' ve 'Hayvanları koruma kanununa muhalefet' suçlarından tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Özgünlü, tutuklanırken, M.S.D. serbest bırakıldı.

Yapay Zeka Kullanarak YKS'de Kopya Çekti: Suçüstü Yakalandı
Sevgililer Günü'nde Öldürülen 19 Yaşındaki Genç Kız ‘Tetikçi’ Çıktı: Başarılı Olamayınca da Öldürülmüş
Aileler Dikkat: 'Yandere Simulatör' Oyunu Yüzünden 7. Sınıf Öğrencisi, Sınıf Arkadaşını Bıçakladı

Popüler İçerikler

Devlet Bahçeli'den UEFA'nın Merih Demiral Kararına Tepki: "Vazgeçmezlerse Hollanda Sahada Tek Başına Kalmalı"
Ekonominin Patronu Mehmet Şimşek'ten Asgari Ücret Açıklaması: "Türkiye'de Asgari Ücret Düşük Değil"
Nagehan Alçı: “Burada Yaşayan Suriyelileri Toptan Suriye'ye Göndermek İnsan Haklarına Aykırıdır”
YORUMLAR
10.06.2024

İşte en büyük hata burada başlıyor. Münferit bir salgın durumunu ülkedeki tüm hayvanlara bulaş oluşturacak şekilde naklederek kliniklerdeki tüm hayvanlar vasıtasıyla yeni bulaş halkaları oluşturuyorsunuz. Bu hayvanları koruma değil sadece imha edilmelerini hızlandırma çabasıdır. Kasıtlı ve bilinçli hayvan düşmanlığını hayvansever kimliği arkasına saklanarak örtmeye çalışmaktır. Bulundukları alan ne kadar kontrol edilebilir ve dar tutulabilirse diğer hayvanları korumak daha kolay olacaktır. Şimdi Ankara’da kliniğe giden tüm hayvanları riske atmadınız mı sn hayvansever başkanı🤔Kuduz pandemisi mi başlatmak istiyorsunuz diye işkillenmezler mi🤔

10.06.2024

boş boş konuşmayı çok seviyorsunuz, devlet barınağında kalsaydı bu canların sonu ölümden başka bir şey değildi. Kuduz hayvanlara yaklaşabilmek, aynı ortamda diğer canlılarla kalmasını sağlamak zaten mümkün değildir. Belediye çalışanı eliyle güya "kuduz şüpesi olan" canı tereddüt etmeden boğarken, bu konuda yorumunuz ne oldu merak konusu doğrusu. Akıl vermeden önce, onlar için canını ortaya sermiş insanların sizden daha cok onları düşüneceğini es geçmeyin lütfen.

10.06.2024

Gene yorumlarda insanlar “x yapanı da tutuklayın” vs demeden söyleyeyim. 2 yanlış 1 doğru etmez arkadaşlar. Kuduz şaka falan değil, kadın kendi storysinde 3 tanesinin hasta olduğunu söylüyor. Kuduz olmasa bile karantina kalkana kadar götürmemesi gerekiyordu en basitinden halkı tedirgin edecek davranış yapıyor. Bu hastalığın merkezi sinir sistemine ulaştığı durumlarda öldürme oranı %100’e yakın, zaten semptom gösterdiği zaman iş işten geçmiş oluyor. Artı urfa’da 4 kişi ısırılıp 2 mahalle karantinaya alınmış iş ciddi yani. Diyelim ankaraya getirdi ve kuduz çıktı, elinden kaçırsa nasıl bir zincirleme felaket olurdu siz tahmin edin. Birde belgemiz iznimiz var vs dediler. Ama dün akşam valilik harekete geçti, gözaltına aldı bugünde tutukladılar. Yani dediği doğru değil gibi.

10.06.2024

Not: Şu alttaki cübbeli eleman tam bir potansiyel sapık ve ergenin teki. Köpekten korkanların vs küçükken köpekler tarafından tecavüze uğradığını, itin bir tarafına sokulması gerektiğini vs yazan yorumları vardı. Onedio sildi. Artı diğer yorumlarına bakarsanız nasıl biri olduğunu anlarsınız. 2-3 günde en az 5-6 kişiyle böyle konuşması var. İtinayla engelleyiniz.

10.06.2024

bunlara para yollayan kerizler oldukça devam ederler bu şekilde şeyler yapmaya

10.06.2024

Tarikatlara yollayacagima bunlara yollarim para,hic olmazsa bir işe yarar.

TÜM YORUMLARI OKU (101)