Kuduz Alarmı: İki Mahalle Karantinaya Alındı

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde bir kişi, sokak köpeği tarafından ısırıldı. Isıran köpeğin kuduz olduğu ortaya çıkınca Yolbaşı Mahallesi 6 ay süreyle karantinaya alındı.

İslahiye ilçe merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Yolbaşı Mahallesi'nde bir kişi, 5 gün önce sokak köpeği tarafından ısırıldı.

Bacağından ısırılan kişi tedaviye alınırken, olaydan sonra ölen köpekten Tarım ve Orman Müdürlüğüne ekipleri tarafından alınan numuneler Adana Veteriner Kontrol Enstitüsü'ne gönderildi.

İncelemede, köpeğin ölüm nedeninin kuduz olduğu ortaya çıktı Bunun üzerine mahalle, İlçe Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu kararıyla 6 ay süreyle karantinaya alındı. Uyarı tabelası asılan mahalleye, hayvan giriş-çıkışları da karantina süresince yasaklandı.

Ayrıca zabıta ekipleri, vatandaşları bilgilendirip, dikkat edilmesi gereken konularda uyarılarda bulundu. Öte yandan ilçeye bağlı Kazıklı Mahallesi'nde de 20 Mart'ta bir kişiyi ısırdıktan sonra ölen sokak köpeğinin kuduz olduğu ortaya çıkınca, 22 Mart'ta başlatılan karantina sürüyor.

Olaya ilişkin görüntüler:

Korkunç Ölüm: Raylarda Fotoğraf Çekimi Yapan Ünlü Model Feci Şekilde Can Verdi
İspanya'dan Beklenmedik 'Filistin' Kararı: 'Filistin Devletini Tanıyacağız'
Akademisyenden Çirkin Hareket: İstiklal Marşı'nda Ayağa Kalkmayan Araştırma Görevlisi Açığa Alındı
Haluk Levent'ten 'Filistin Bizim Sorunumuz Değil' Diyenlere Sert Çıkış: 'Bunun Araplarla Bir İlgisi Yok'

Popüler İçerikler

Çeyrek Finalde Hollanda'ya 2-1 Kaybederek EURO 2024'e Veda Eden A Milli Takım'a Gelen Tepkiler!
Ticaret Bakanı Ömer Bolat: "Afganlar Giderse Türkiye'de Hayvancılık Biter"
İçişleri Bakanlığı’ndan Açıklama: 14 Yaşındaki Çocuk, 3.3 Milyon Suriyelinin Kimlik Bilgilerini Sızdırdı!
YORUMLAR
28.05.2024

Kuduz önlenebilir ve uzunca bir dönem önlenmiş bir hastalıkken belediyelerin görevlerini yerine getirmemesi, sokaktaki yaşayan hayvanların aşılarını ve bakımlarını ihmal etmeleri sebebiyle günümüzde yeniden tehlikeli boyutlara gelmiştir. Suçlu sokak köpekleri değil, suçlu hizmet etme etiklerini bilmeyen, mevkilerini ve aldıkları parayı kendileri için kullanan belediye başkanlarıdır. Bununla birlikte yine insanımızın harika zihniyeti ile titrasyon testlerinde bile hileye başvurmaları vakaların kontrol edilebilirliğini zorlaştırmaktadır. Bu devletin ve belediyelerin zorunlu hizmet kapsamında vermesi gereken hizmettir.

28.05.2024

tehlikeli boyutlara hayvanları alıp atanlar , sokakta bilinçsiz hayvan besleyip sayılarını aşırı arttıranlar, zamanında barınak iyileştirme yapılması ve barınak sayıları arttırması odaklanması gerekirken köpeklerin yeri sokaktır deyip isyan çıkaran ittaparlar da belediyeler kadar suçludur. tek belediyenin değil yani sorumluluk . şu noktada bu sayıda belediyenin gücü yetemediği için artık zaten bir kısmı uyutulma bir kısmı sahiplendirme diye plan ortaya çıkıyor okursan anlarsın her hafta çocuklar ölüyor et tavuk yerken iyi köpek can diye demagoji yapmasın kimse

28.05.2024

nevşin mengü : köpeklere nasıl yaklaşılacağını bilmiyorlar ağbiii

28.05.2024

Burada da net köpekleri suçlayanlar olacak:D Keşke gücünüz görevini yapmayan belediyelere de yetse

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ