Küçükçekmece'de Vatandaşın 'Koku' İsyanı: 'Durulacak Gibi Değil'

Küçükçekmece'de etrafa yayılan koku nedeniyle çevre sakinleri pencerelerini açamaz duruma geldi, müşteri kaybına uğradıklarını belirten esnaf da tepki gösterdi.

Menekşe Parkı civarında yaşayanlar, Kurban Bayramı'nda başlayan kötü kokudan rahatsız durumda.

Her gün yüzlerce kişinin uğradığı parka ve çevresindeki sokaklara yayılan koku vatandaşları ve esnafı isyan ettirdi.

Yürüyüş yolundan burnunu kapatarak geçen Mevlüt Turan, 'Millet çok rahatsız, hepimiz çok rahatsızız bu kokudan dolayı. Kurban kesimi oldu, orada da çöp atıkları var, atıyorlar, oradan kokuyor. Bayramdan önce buralar dolup taşıyordu. Şimdi kimse yok kokudan dolayı' diye konuştu.

Vatandaşlar, kokunun parkın hemen yakınında bulunan belediyeye ait atık toplama merkezinde, kurban atıklarının bekletilmesinden kaynaklandığını öne sürüyor.

"Balkon kapısı açamayacak duruma geldik"

Bu sene çok rahatsız edici bir kokuyla karşılaştıklarını belirten Aydan Emsa 'Balkon kapısı açamayacak duruma geldik. En büyük keyfimiz balkonda kahvaltı yapmak, ama kahvaltımızı yapamadan içeri girdik. Buna bir çözüm olursa çok sevineceğiz' dedi.

"Müşterinin geleceğini sanmıyorum, ben olsam gelmem"

Bu sabahtan beri ağır bir koku geldiğini ifade eden esnaf Uğur Kaldan da 'İçeriye kadar sızıyor. Müşterinin geleceğini sanmıyorum. Ben olsam gelmem. Belediyeyi aradık ama şu saate kadar bir şey görmedik. Ceset kokusu gibi, etrafı aradık hayvan leşi mi diye. Ağır bir koku' ifadelerini kullandı.

"Belki de çöplerden toplanan hayvan bağırsakları ve pislikleri orada yıkandı"

Esnaf İzzet Albayrak da, 'Belediye başkanının buraya gelmesi lazım. Esefle kınıyorum. Sonuçta 60 bin nüfus var Atakent'te. Çöp arabalarının olduğu yer var. Bu arabalar burada yıkanıyor. Bunun suyu nereye akıyor? Belki de çöplerden toplanan hayvan bağırsakları ve pislikleri orada yıkandı onun suyu da bu dereye aktı. O yüzden sesleniyoruz, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi'nin derhal buraya gelip buradaki sorunu çözmesini istiyoruz. Bu konudan rahatsızız' açıklamasında bulundu.

"Yetkililerin gerekli önlemleri zamanında alması gerekirdi"

İş yeri çalışanlarından Elif Çakan, bayram sabahından beri şiddetli bir koku olduğunu belirtti ve ekledi: 

 'Aramadığımız yer kalmadı. Yetkililerin gerekli önlemleri zamanında alması gerekirdi. Mümkünse bu kokuya hemen bir çare bulunmalı. Durulacak gibi bir koku değil. Bakın masalarımız bomboş.'

Küçükçekmece Belediyesi: Kötü kokuların önüne geçmek için belediyemiz tüm gücüyle çalışmaktadır'

DHA'nın aktardığı bilgiye göre, Küçükçekmece Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

'Vatandaşın şikayetine konu olan atık alanında günlük temizlikler gerçekleşmekte ve istasyon olarak kullanılan bölgeden hayvan atıkları alınarak İBB tarafından gösterilen Silivri'de yer alan atık tesisine gönderiliyor. Bu işlem sırasında oluşan kötü kokuların önüne geçmek için belediyemiz tüm gücüyle çalışmaktadır.'

Ardından sosyal medya üzerinden "Hayvan atıklarının Silivri’de yer alan atık tesisine gönderilme işlemi tamamlanmıştır" mesajı paylaşıldı.

Popüler İçerikler

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Fenerbahçe Esprisi: “Ben Artık Fenerbahçeli Değilim, Milli Takım’ı Tutuyorum”
Gerek Var mıydı? Uraz Kaygılaroğlu'nun Sevgilisinin İlk Sergisi İçin Verdiği Pozlar Büyük Tepki Çekti!
"MHP Eridi" Eleştirilerine Yanıt: Devlet Bahçeli, Kendi Matematiğinden Oy Oranlarını Açıkladı
YORUMLAR
14.08.2019

O park nedir. Çocukları direkt çöle atıp gelseydiniz

14.08.2019

Salıncakların düzenini de yeni fark ettim

14.08.2019

Ahahahahha izmir kokuyor falan filan diye laf söyleyenler yıllardır Küçükçekmecenin koktuğundan haberi yoktu sanki daha yeni mi fark ediyorsunuz gjdhdhdhdhhs “Bunarada yıllardır küçükçekmeceyi Akepe yönetiyordu”

14.08.2019

yalniz katı atık tesisleri ibb ye bağlıdır ibb kimde şuan?

Pasif Kullanıcı
14.08.2019

"zamanında çöp dağları vardııığğğ" cephesinden bir atak bekleniyor

14.08.2019

şuan da bir önce ki belediyenin yediği boklar temizleniyor. kolay değil yılların pisliğini temizlemek :) şurda chp geçeli kaç ay oldu ?

TÜM YORUMLARI OKU (13)