Küçük Yaşlardan İtibaren Muhafazakar Aileleri Tarafından Dini Baskılara Maruz Kalan 15 İnsan

Hayretler içerisinde okudum...

Türkiye'de birçok insan küçük yaşlardan itibaren dini baskılara maruz kalıyor. Aileler, zorla kimi zaman da şiddete başvurarak özellikle küçük kız çocuklarını baskı altında tutmaya çalışıyor. Twitter'dan "@cielongin" de bu baskıları yaşamayanların ahkam kesmesi konusunda rahatsızlığını dile getirdi.

Ardından kendi yaşadığı zorlukları paylaştı.

1. Bu paylaşımla beraber de birçok insan yaşadıkları dini baskıları anlattı.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

Birçok aile küçük yaşlarda çocuklarına büyüdüklerinde unutamayacakları bu tarz travmalar yaşatıyor. Bu yaşatılanlar da hafife alınacak şeyler değil maalesef...

Siz neler düşünüyorsunuz? Yorumlara gelin hadi! 

Popüler İçerikler

Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
YORUMLAR
26.04.2021

Bunun muhafazakarlıkla alakası pek yok gibi, daha çok yobazlıkla alakalı bence. Benim çevremde de muhafazakar insanlar var ve belki bir tanesi falan böyledir diğerleri saygı duyuyor. Bence bu kişinin kendini geliştirmesi ile alakalı isteyen istediğini giyer yani, lafa gelince İslam hoşgörü dinidir diyorlar ama yobazlık yapıyorlar böyle kişiler. Ayrıca çocuk yani çocuğu zorla kapatacak mısınız yani?

26.04.2021

Çevreye saygı duymak başka kendi çocuklarına saygı duymak başka. Atıyorum diyelim sevgilisiyle yaşayan birini ayıplamazlar ama kendi çocukları yaparsa kıyamet kopar. Bir ama daha var ki çocuklar zaten onların istediği şekilde yetiştirildiği için böyle şeyleri istemezler ve yapmaya cesaret edemezler. Belli zincirler var onları kırmaya çalıştığında yanında olan herkes birden karşına geçer bence böyle bir kısmı daha var. Orda da yapay bir oluşum var. Tüm ailem neredeyse muhafazakar ayrı ayrı derecelerde bir sürü aile var oradan içlerini biliyorum bence gözüktüğü gibi değil hiçbir şey. Bir de tam tersi olaylar da var. Mesela kendi çocuğu mini giyince sorun yok başkalarını sokakta görünce o. damgası vuruluyor. Çünkü biri tatilde gerektiği yerlerde giyiyor biri normal şehir hayatında :))

26.04.2021

Çok bunaldım okurken. Şükür ettim böyle ailelerin içinde büyümediğim için. Ne kıyafetime karışıldı ne de dini baskı oldu. Binlerce kez şükürler olsun.

27.04.2021

bu çocukların acilen devlet korumasına alınması lazım özellikle de o kızından tahrik olan babaların elinde çocuk olmaması lazım.

27.04.2021

Bu devlet zaten. Devletin en sadık en güzel vatandaşı bunlar. Devlet bunlardan vücut buluyor. Korumaya alan yeni zelanda devleti mi olacak sanki bu sizinki de laf

TÜM YORUMLARI OKU (148)