Küçük Mutlu Ağaçların Mucidi Bob Ross Hakkında Muhtemelen Daha Önce Duymadığınız Bilgiler

TRT'nin Resim Sevinci programı ile büyüyen bir nesil olarak permalı saçlı mutlu ressam Bob Ross'u hatırlamayanımız yoktur. Peki tuvalin her tarafına 'küçük mutlu ağaçlar' bırakan Ross'un hayatına dair ne kadar detay biliyorsunuz?

1. Ressamlıktan önce Hava Kuvvetleri Uzman Çavuşu oldu.

Ross, Birleşik Devletler Hava Kuvvetleri'nden Başçavuş rütbesi ile emekli oldu.

2. Hava Kuvvetleri'nde çalışırken tabaklara manzara resimleri çiziyordu.

Alaska görevi sırasında tabaklara manzaralar çizen Ross, bunları 25 dolara satıyordu.

3. Ressam Bill Alexander'dan ilham aldı.

1974'ten 1982'ye kadar Alman ressam Bill Alexander, kullandığı yağlı boya tekniğini paylaştığı bir tv şovunu PBS kanalında yayınlamıştı. Ross bu programı barmenlik yaparken keşfetti ve sanatçının hemen hayranı oldu. Akıl hocası olan Alexander'ın yanında çalışmaya başlayan Ross, daha sonra aynı kanalda kendi programını yaptı.

4. Bob Ross permalı saçlarını hiç sevmezdi.

Ross saçından nefret ettiği söylense de her şeyden önce bir iş adamıydı ve saçları onun markasıydı. Bob Ross Company kurucu ortağı Annette Kowalski, Bob Ross'un saçlarının onun markası olduğunu dile getirerek sevmemesine rağmen saçlarını kesemediğini itiraf etti.

5. Bir öğrencisi tarafından keşfedildi.

Ross'u bir sanatçı olarak kariyerine başlatan Alexander olsa da, Ross'un öğrencilerinden biri olan Kowalski onu pop kültür haritasına yerleştirdi. Ross'u keşfeden kadın olarak kabul edilen Kowalski, 1982'de Ross'dan beş günlük bir eğitim kursu aldı ve sakinleştirici sesi ve olumlu mesajlarından büyülendi.

Yeni keşfedilen resim becerilerine ek olarak, Kowalski sınıftan yeni bir müşteriyle ayrıldı ve Ross'un müdürü oldu. PBS ile The Joy of Painting yani Resim Sevinci televizyon programını çeken Kowalski, aynı zamanda Bob Ross markalı ürünlerin satışı için yardımcı oldu.

6. Resim Sevinci programı dünya çapında bir başarı elde etti.

Amerika'daki tüm kamu televizyon kanallarının yaklaşık yüzde 95'i tarafından yayınlanan ve 93,5 milyondan fazla evde izleyiciye ulaşan  The Joy of Painting yani Resim Sevinci, ABD dışında da bir hit oldu. Gösteri, Birleşik Krallık, Almanya, Belçika, İsviçre, Güney Kore ve Türkiye dahil olmak üzere düzinelerce yabancı ülkede yayınlandı.

7. İzleyiciler onu sevse de sanatçılar pek sıcak bakmadı.

Şüphesiz bir pop kültürü fenomeni olmasına rağmen, sanat dünyası Ross'u tam olarak kucaklamadı.  

Soyut Dışavurumcu Richard Pousette-Dart, Ross hakkında “Televizyondaki sanat eğitiminden dehşete düşüyorum. Korkunç. Onlar sadece ticari sömürücüler, sanatçı olmayan diğer sanatçılara ders veren sanatçılar değil.” gibi açıklamalarda bulunmuştu.

8. Bill Alexander, Ross'u ihanetle suçladı.

Ross'un kariyerine başlamasına neden olan kişi olsa da Bill Alexander daha sonrasında Ross'un kendisine ihanet ettiğini açıkladı. Alexander, The New York Times'a “'Islak üzerine ıslak' tekniğini ben icat ettim. Onu ben eğittim ve o beni taklit ediyor. Beni rahatsız eden sadece bana ihanet etmesi değil, daha iyisini yapabileceğini düşünmesi.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

9. Ross'un sol elinin işaret parmağı yarımdı.

Ross'un tüm parmakları sağlam değildi. Çocukken, marangoz olan babasıyla çalışırken bir ahşap işi kazasında sol işaret parmağının bir kısmını kaybetti.

10. İnsanları resmetmeyi sevmezdi.

Ağaçlar ve vahşi yaşam genellikle Ross'un resimlerine hayat vermesine yardımcı olurken, çok nadiren insanları çizdi. Aslında, işini mümkün olduğunca insanlardan uzak tutmayı seviyordu.

11. Resimlerini satmazdı.

1991'de The New York Times ile yaptığı röportajda Ross, Alaska'da Hava Kuvvetleri'nde görev yaptığı zamandan yaşından beri 30.000'den fazla resim yaptığını iddia etti ve hiçbiri asla satılmadı.

12. Arabasından 13 tane resim çalındı.

Bir düzineden fazla resmi, Ross'un minibüsünden çalındı ve karaborsaya çıktı.

13. Resim yapmayı bırakmak istiyordu.

1990'ların başında, Ross resim yapmayı bırakmak istiyordu ve Bob's World adlı bir çocuk şovu gibi bir fikri vardı. Burada doğaya çıkıp çocuklara vahşi yaşamı öğretmeyi planladı.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Geleceğin Bob Rossları Buraya: Çizime Merak Salanlara Her Türlü Konuda Yardımcı Olacak 12 İnternet Sitesi
Bob Ross'a Özenip Şuraya Küçük Mutlu Bir Ağaç Çizeyim Derken Ressam Olan Kadınla Tanışın
Belki Şurada Bir Ağaç Vardır! Bob Ross İzleyerek MS Paint'te Harikalar Yaratan 14 Yaşındaki Kız

Popüler İçerikler

Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!
Fatih Altaylı Kendisini Eleştiren Bir Sosyal Medya Kullancısına Verdiği "Şaft" Cevabı ile Gündem Oldu
Sima Tarkan'ın İtalya Düğününün Şık ve Rüküşlerini Sizin Oylarınızla Seçiyoruz!
YORUMLAR
26.08.2021

Daha ilk cümlesinden bu içeriğin de yarak kürek bir hırsızlık çalışması olduğunu anlayabilirsiniz. ABD ordusunda uzman çavuşmuş :) Yok a.q ulaştırma onbaşı. Uzman çavuşluktan da başçavuş olarak emekli olmuş. Uzman çavuş götüyle rpg bile ateşlese, uzman çavuştur. Yok öyle başçavuşluk falan. Bob Ross'un kıdemindeki kazıklar girsin size e mi onedio editörleri :)

27.08.2021

Adam TSK’dan mı emekli, neden olamasın? Gerçi çevirene de sokayım. Uzman çavuş ne adamlarda öyle bir rütbe yok

27.08.2021

Seni izlediğimiz zaman en mutlu olduğumuz zamanlarımızmış

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ