Atatürk Başkent'e Harp Okulu'nda okumak amacıyla 18 yaşında gelir. 19. yüzyıl bitip 20. yüzyıl başlarken İstanbul tarihin her anında olduğu gibi hala dünyanın göz bebeğidir. Mustafa Kemal, İstanbul'da Galata ve Pera (Beyoğlu) civarlarında bulunur. Bu semtlerde birçok Avrupa büyükelçiliğinin olması oraları Osmanlı'nın Batı'ya açılan kapısı yapar.
O zamanların Beyoğlu semti, adeta küçük bir Avrupa'dır. Burada Fransızca günlük gazeteler satılır ve bu yüzden de Avrupa'da olan bir gelişme çok kısa sürede Beyoğlu'na yansır. Tabii ki bu gazetelerin bir okuyucusu da Mustafa Kemal'dir. Ayrıca sanata verdiği değeri hepimizin malumu olan Atatürk yine İstanbul'da opera, balo, konser ve tiyatro izleme şansı bulur. Ancak bu temsilleri Türkler değil yabancılar yapar.
Dünya Savaşı'nın Çanakkale muzafferi olarak döndüğü İstanbul'da (1917-1919) ise Atatürk artık kafasına devrimi koymuş bir subaydır. Ve İsmet İnönü, Ali Fuat Cebesoy, Kazım Karabekir ve Rauf Orbay gibi önemli isimler ile Şişli'deki evinde devrim planları yapar. Böylece 1919'da tümgeneral olarak ayrıldığı İstanbul'a 1927'de cumhurbaşkanı olarak döner Gazi...