Küçük Memeli Kadınlarla Büyük Memeli Kadınların Bebeklerine Süt Verme Kapasiteleri Farklı mı?

Kadın bedeni ile ilgili pek çok farklı inanış var. Anatomik olarak doğru olmasa bile toplum kadın bedeni ile ilgili yanlış inanışlarını sürdürmeyi seçiyor. Bu inanışlardan çoğunun cinsel bölgelerle ilgili olduğunu söylemeye gerek yok tabii ki. Peki kadınların göğüs ölçüleri gerçekten de düşünüldüğü gibi emzirmeyi etkileyen bir faktör mü?

Adı üstünde bir canlı türü olan memelilerin dişilerinde, yeni doğan yavrularını beslemeleri için var olan bir organ meme.

İşlevi süt üretmek ve yavruya iletmek olan bu organ, direkt bir ilgisi olmasa da insanlarda cinsellikle de bağdaştırılmış durumda. Bu anlamda insan diğer memelilerden ayrılıyor.

Öyle ki, bilim insanları vücuda göre en büyük meme büyüklüğünün insanda olmasını da bu sebeple açıklıyor.

İlk insanlarda meme büyüklüğünün diğer memelilerdeki gibi küçük ve vücuda orantılı olduğu, ancak zaman içinde toplumlardaki doğurganlık algısı nedeniyle evrimleştiği düşünülüyor.

İnsanlar çağlardan beri büyük memelerin doğurganlıkla direkt ilgisi olduğunu düşünüyor.

Büyük memelere sahip kadınların hormonlarının daha dengeli olduğu, daha çok doğum yapacağı ve daha çok süt üreteceği düşünülüyor. Büyük meme gören insanın aklına hemen daha çok süt geliyor.

Küçük memeli kadınlara da bu anlamda yetersiz oldukları hissettiriliyor. Geçtiğimiz gün Instagram'da bikinili fotoğrafını paylaşan Berfu Yenenler de iki çocuğu olduğu için böyle eleştiriler aldı.

İki çocuğu olan genç kadına göğüslerinin hamilelik ve emzirme dönemlerinde neden büyümediği ve bu küçük göğüslerle nasıl emzirdiği gibi densiz sorular soruldu.

Tüm kadınların göğüslerinde süt kanalları bulunur ve bu kanallar herkeste aynı ölçüdedir.

Tıpkı kalp, rahim gibi süt kanalları da ölçüsü belli olan bir organdır ve doğum yapmamış her kadında aynı ölçüdedir.

Kadınlarda meme büyüklüğünü belirleyen etmen süt kanalları değil, yağdır ve yağ da tamamen işlevsizdir.

Tıpkı göbek ve kalça gibi, memede de yağ oranı fazla olursa kadın büyük memeli olacaktır. Bunu belirleyen birkaç faktör vardır; ergenlikte salgılanan hormonlar ve elbette genetik. Göğsün yağ dokusundan zengin olmasının süt üretimiyle hiçbir ilgisi yoktur, çünkü süt sadece süt kanallarından gelir.

Memesinde neredeyse hiç yağ dokusu olmayan, çok zayıf kadınlarda bile süt üretimi büyük memeli bir kadınla aynıdır.

Çünkü başta da dediğimiz gibi süt, süt kanallarından gelir ve göğsün yağ oranı süt bezlerinin üretimini etkileyen faktörlerden biri değildir.

Hamileilk ve emzirme döneminde de memelerin büyüdüğü doğru ama halk arasındaki hurafe şekliyle değil.

Halk arasında memelerin hamilelikte ve emzirme döneminde kalıcı şekilde büyük ölçüde büyüdüğüne inanılır. Hamilelikteki hormonal değişim ve süt bezlerinin üretime geçmesi, memelerin süt üretmesi elbette memeleri bir miktar büyütür; ancak düşünüldüğü gibi değil. Bu büyümeye şişlik demek daha doğru olur; hamilelikte alınan kilolar göğüs bölgesindeki yağ oranını artırırsa bu kalıcı olabilse de, genelde emzirme dönemi sonrası şiş memeler 'söner'. Ayrıca küçük memeli bir kadının göğüsleri hamilelikte en büyük beden sütyeni giyecek kadar büyümez, herkesin şişme oranı kendi vücuduna göre olur.

Anatomide her şey çok açık, meme büyüklüğünün süt üretimi ile hiçbir ilgisi yok.

Ancak stresin süt üretimini etkilediği bilimsel bir gerçek. Saçma sapan toplumsal hurafelerle kadınların üstüne gidip zorbalık yapmaktan ve kadın bedeni hakkında cahil bir şekilde ileri geri konuşmaktan vazgeçmek gerekiyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Gıybet Kazanı Haftanın En Çok Tartışılan Dedikodularıyla Yine Fokur Fokur Kaynıyor! 🔥
Tatlı Pozlarıyla İçimizi Isıtan Eser-Berfu Yenenler Çiftinin Sevimli Aile Paylaşımlarına Düşmemek Elde Değil
Doğal Görüntüsünden Asla Vazgeçmeyen Tatlı mı Tatlı 21 Fenomen İsim
Hayat Kısa, Memeler Sarkıyor: Sarkmış Memelerini Gizlemekten Çekinmeyen Kadınların Yeni Akımı
Tek Dert Cinsellik Değil: Erkekler Neden Meme Dekoltesinden Gözlerini Ayıramıyor?

Popüler İçerikler

Galada Sarılarak Poz Verdiler: Arda Güler ve Sevgilisi Duru Nayman İlk Kez Birlikte Görüntülendi
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Narin Güran Cinayetinde Yeni İddialar Yeni Detaylar: 'Eczaneden Ertesi Gün Hapı Aldılar' İddiası!
YORUMLAR

"Büyük meme gören insanın aklına hemen daha çok süt geliyor." Yoo, benim gelmiyor ben insan değil miyim yani? Bu muazzam tespiti kim yapmış acaba?

05.07.2021

Meme candır :)

05.07.2021

Önemli olan boyu değil işlevi diyorsunuz. Ya zaten bebek dediğinde ilk doğduğunda 30 ml felan içip doyuyor sonrasında süt de bebeğin ihtiyacı da çoğalıyor, doğurur doğurmaz kadın 1 lt süt vermiyor zaten, hem küçük meme iyidir çok da küçük değil ama orta halli diyim ona

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ