Küçük Kıyametin Üzerinden 24 Yıl Geçmişti: 17 Ağustos 1999'dan Hiç mi Ders Almadık?

17 Ağustos 1999'da saat gece 03:02'de Türkiye'nin kuzeybatısı uykusundan büyük bir sarsıntıyla uyandı. Resmi rakamlara göre uyanamayan ya da uyuduğu yerden uyansa da çıkamayan 18 bin kişi oldu. Yıllarca 'Unutmadık' dendi. 

6 Şubat 2023'te saat gece 04:17'de Türkiye'nin güneydoğusu uykusundan büyük bir sarsıntıyla uyandı. Resmi rakamlara göre uyanamayan ya da uyuduğu yerden uyansa da çıkamayan 3 bin 381 kişi var. Henüz üzerinden 48 saat geçmedi.

Hiç ders almadık mı? 1999 depremini hatırlayanlar ve yaşayanlar sosyal medyada konuşuyor.

1999 Depremi Türkiye'nin yaşadığı en büyük felaketlerden biriydi.

Dün yaşanan 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremine dek. Artık aynı kaderi paylaşıyorlar.

Depremlerin kaderini Türkiye'de halk da paylaşıyor.

1999'da teknoloji bugünden farklıydı ve devlet yönetimi de farklıydı.

O günden sonra çok kararlar alındı.

24 yılda dünya değişti ama yıkım değişmedi.

Türkiye ekonomisinde yeri önemli olan inşaat sektörü çok gelişti.

Son 24 yıldır yapılanları saya saya bitiremiyoruz.

Ancak hala can kayıplarını da sayıyoruz.

1999 sonrası denetimler, yasalar, vergiler derken,

Ev satışlarında bile "deprem sonrası" şeklinde bir pazarlama hayatımıza girdi.

Ama deprem sonrası evler bile yıkıldı.

Türkiye deprem kuşağında bunu bilip kabullenmenin halen 24 yılda yürürlükte olmadığını görmek o depremi yaşayanlara acı verdi.

Belki de tek bir farkımız vardı. Sizce?

Depreme dair anlık bilgilerin bulunduğu canlı blog👇

Tüm Detaylarla Kahramanmaraş Depremin İkinci Gününde Neler Yaşandı?

17 Ağustos 1999'u hatırlamayanlar için hatırlatma👇

'Unutmayacağız, Unutturmayacağız' | 14 Madde ile 17 Ağustos 1999 Depremi ve Sonrası
Fatih Altaylı Çöken Yollara İsyan Etti: 'Deprem Vergileri' Yeniden Gündeme Geldi
Hatay'da İlk Depremden Sonra Görülen Yıkımın Boyutu İkinci Depremi Düşününce Beynimizi Uyuşturdu

Popüler İçerikler

Gelir İdaresi Başkanlığı Açıkladı: Akaryakıt, Sigara ve Alkole Zam Geldi!
Çeyrek Finalde Hollanda'ya 2-1 Kaybederek EURO 2024'e Veda Eden A Milli Takım'a Gelen Tepkiler!
Atatürk'ün 'Bozkurt İşareti' Yaptığı İddia Edilen Fotoğraf Hakkında Gerçek Ortaya Çıktı!
YORUMLAR
07.02.2023

Depremin yarattığı ekonomik krizi fırsata çevirip iktidara gelip 20 sene devletin tüm kanallarını sağa sola zengin olsunlar diye peşkeş çekip deprem sonrası biraz akıllanan millet ve devleti vasıfsız hale düşürüp bağışları ensar gibi pedofili tarikatlara akıtan ampul kafalı bir orospu çocuğunun, yaşadığını yaşatmadan siktirip gitmemesi durumu. Daha dur, tr tarihinin en büyük vatan haini olarak yargılanacaksın, daha dur, sana oy verenler 50 sene kafalarını kuma görüp vermemiş gibi davranacak. Ahlaksız orospu çocukları, göt korkusundan dün insanları öldürmeyi bile göze aldınız. O korumalarınız sizi sonsuza kadar korumayacaklar. Sonu kaddafi gibi ford transitin arkasında vücut parçaları koparmak suretiyle linç edillerek olsun inşallah.

07.02.2023

Maalesef yıkılan bir çok binanın giriş katında dükkanlar var. Bu tesadüf değil. Dükkan sahibi veya kiracısı kolonları kaldırıp binayı depreme dayanıksız hale getiriyor. Kolonu keserken tabi ki binaya birşey olmuyor. Birşey olmayınca "abi bak hiç bişey olmaz demiştim" diyen bir cahil çıkıyor. Ama depremde bu bina yerle bir oluyor. Genellikle bunu "iskan" alındıktan sonra yapıyorlar. Sonra da bir imar affı çakıyorlar üstüne. Mesele... CEHALET. Çözüm eğitim falan değil (ona vaktimiz yok). Çözüm çok basit: Her 2 yılda bir belediye zabıtası dükkana gidip kolonları kontrol edecek. Bu kontrolün bedelini de dükkandan alacak (emlak vergisi vs adında). Projesi bozulmuş dükkanın iskanını iptal edip dükkanı mühürleyecek... Belediyelere yeni mühendisler alınıp hızlıca yapılabilir. Maliyet sıfır. Deprem zararları yarı yarıya azaltılabilir.

Almadık a.q almadık hiç bir ders almadık....... İmar affı getirdiler, binalar denetlenmedi, bana birşey olmaz dedik, alnımızda ne yazıyorsa o olur deyip geçtik ne devlet olarak ne de bireysel olarak hiçbir şekilde ders almadık, depremden önce depremle ilgili bilgilendirmeleri görmezden geldik, okumadık olunca da herkes araştırma derdine düştü 3 gün sonra da unuttuk ...... Biz hiçbir felaketten ders almayan bir milletiz ne yazık ki 3 gün sonra da bu unutulacaktır

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ