Küçük Evler İçin Kurtarıcı Olan Vakumlu Saklama Torbalarını Kullanmaya Başlaman İçin 10 Sebep

Evde yer açmak özellikle küçük alanlarda yaşayanlar için büyük bir mesele. Kıyafetler, nevresimler ve oyuncaklar derken bir anda dolaplar dolup taşıyor. Peki, bu dağınıklığın önüne geçmek ve alanını daha verimli şekilde kullanmak ister misin? O zaman seni içeriğe alalım!

1. Bebek eşyalarını saklayarak hatıraları korur

Bebekler büyürken o minik kıyafetler, battaniyeler ve oyuncaklar evde bir yığın haline gelir. Birçoğunun manevi değeri vardır ve saklamak isteriz ama nereye koyacağınızı bilemeyiz. Vakumlu saklama kapları bu tür hatıra eşyaları için harika bir depolama çözümü sunar. Böylece bebeğin büyüdüğünde o minik kıyafetleri çıkarıp anılarını tazeleyebilirsin!

2. Tatil bavulu hafifleyerek daha çok eşya sığar

Tatiller her ne kadar keyifli olsa da bavul hazırlama süreci bazen stresli olabilir. Bavul dolup taşarken hiçbir şey bir türlü sığmaz. Bu noktada vakumlu saklama torbalarıyla kıyafetlerini vakumlayarak bavulunda ciddi bir yer açabilir, daha fazla eşya alabilir ve bavulunu daha hafif hale getirebilirsin. Özellikle uzun süreli tatillerde bu yöntem işini oldukça kolaylaştırır.

3. Perdeleri ve masa örtülerini saklar

Evde mevsim değişikliklerinde ya da temizlik zamanlarında perdeler ve masa örtüleri yerinden çıkarılır ve saklanır. Ancak bu tür eşyalar hem yer kaplar hem de kolayca tozlanabilir. Vakumlu saklama torbaları ise perdeler ve masa örtüleri gibi tekstil ürünlerini tozlanmadan ve kirlenmeden saklayarak ihtiyaç olduğunda tertemiz bir şekilde kullanıma hazır eder.

4. Çocuk kıyafetlerini saklamak için idealdir

Çocuklar hızla büyüdüğünden kıyafetleri çok çabuk dolapta birikir. Bir yandan yenileri alınırken diğer yandan eski kıyafetleri atmaya kıyamayız. Hatta, hatırası olan kıyafetler söz konusuysa onları daha da çok saklamak isteriz. Vakumlu saklama torbaları da bu kadar kıyafeti nereye koyacağız diye düşünme derdini ortadan kaldırır. Dolapta neredeyse hiç yer kaplamadan saklanabilecek eşyalar, ileride hatıra ya da başka bir çocuğa vermek için ideal şekilde korunabilir.

5. Kamp malzemelerini derleyip toparlar

Kamp eşyaları oldukça hacimlidir ve çadır, uyku tulumu, mat ve battaniyeler gibi malzemeler, kullanılmadıkları zamanlarda evde ciddi bir alan kaplarlar. Kamp malzemelerini vakumlayarak küçülttüğünde çok daha az yer kaplarlar ve dolapta, baza altında ya da garajda rahatlıkla saklanabilirler. Üstelik malzemeler zarar görmez ve bir sonraki kamp maceran için her zaman hazırda bekler.

6. Sürekli kullanılmayan kıyafetleri depolar

Abiye elbiseler, takım elbiseler ya da bir kez giyilip saklanan özel gün kıyafetleri… Bu giysiler genellikle dolaplarda yer kaplayan, sık kullanılmayan ama her zaman özenle saklanması gereken eşyalardır. Bu tür kıyafetleri vakumlu torbalara koyarak hem dolabında yer açabilir hem de kıyafetlerini uzun süre kırışmadan, tozlanmadan ve nemlenmeden saklayabilirsin.

7. Yorgan ve nevresimleri sorunsuz saklar

Evlerin olmazsa olmazları kalın yorganlar, battaniyeler ve nevresim takımları dolaplarda inanılmaz yer kaplar. Özellikle yazın kullanılmayan kalın yorganları nereye koyacağımız koca bir muamma haline gelebilir. Yorganları ve nevresimleri vakumlayarak küçülttüğünde bu eşyalar incecik bir hale gelir ve neredeyse düz bir yapıya bürünürler. Bu sayede dolabında ya da baza altında rahatlıkla saklayabilirsin.

8. Anısı olan eşyaları güvende tutar

Zamanla biriken anı eşyaları, eski kıyafetler ve hatıralar çoğaldıkça nereye koyacağımızı bilemediğimiz bir sorun haline gelir. Bu tür değerli eşyaları vakumlu torbalar ile saklamak, hem dolaplarda yer açar hem de anıları güvende tutar. Ayrıca vakumlayarak küçültülen eşyaları ihtiyaç olduğunda kolayca bulabilir ve anılarını tazeleyebilirsin.

9. Mevsimlik kıyafetleri kolayca depolar

Dolabı düzenli tutmak özellikle mevsimler değişirken daha da zorlayıcı oluyor. Eminiz hepimiz yazlık kıyafetleri kışın, kışlık kıyafetleri yazın nereye koyacağınızı bilemediğiniz anlar yaşamışızdır. Vakumlu torbalar bu açıdan büyük kolaylık getiriyor. Yazlık elbiseleri, şortları ve ince tişörtleri ya da kışın kalın kazakları ve montları vakumlayıp küçülterek dolapta büyük bir alan kazanabilirsin.

10. Yedek yastık ve battaniyeleri görünmez yapar

Evde misafir ağırlamayı seviyorsan ya da mevsim değişikliklerinde farklı yastık ve battaniye kullanıyorsan büyük bir depolama alanın olmalı. Tabi vakumlu torbaya sahipsen küçük alanlarda bile yedek yastıklarını ve yorganlarını vakumlayarak neredeyse görünmez hale getirebilirsin. Böylelikle dolabında büyük bir alan kazanır ve misafir geldiğinde ya da mevsim değiştiğinde eşyalarını kolayca çıkarıp kullanabilirsin.

Popüler İçerikler

Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı Açıklamalarda Bulundu: "Sistemi Yıkacağız Diye Geldik Yıkacağız"
Fenerbahçeli Eski Futbolcu Serhat Akın’a Silahlı Saldırı: Ayağından Vuruldu
Fenerbahçe'nin İptal Edilen Golünün Ardından Mourinho'dan İlginç Bir Tepki Geldi