Küçücük Fıçıcık İçi Dolu Felsefecik: Limonun Bize Verdiği 15 Benzersiz Hayat Dersi

Hayatta neyi nereden öğreneceğin önemlidir. Bakmasını bilirsen hayat sana her yerde gizlenmiş bir ders sunuyor.

1. Narenciye ailesine ait Turunç, Bergamot, Mandalina, Portakal, Greyfurt, Şadok (Pomelo), Ağaç kavunu ve Kamkat (Kumkuat) içerisinde meyve olarak tüketilmeyen tek ürün oluşuyla bize “fark yaratmasını bil” demektedir.

Bir de 'lime' var ama o da limon sayılır.

2. Tatlı, tuzlu, sıcak, soğuk, vs. hiçbir ayrım gözetmeden her yemeğe yakışmasıyla bize “keskin köşelerin olmasın, uyumlu ol” demektedir.

3. Vücut sıvılarının pH değerini dengeleyen, C vitamini bakımından zengin olan, karaciğeri ve . bağırsakları temizleyen, böbrek ve safra taşlarının çözülmesine yardımcı olan, serbest radikallere karşı koruma sağlayan, anti bakteriyel ve antioksidan özellikleri bulunan limon bize sağlığın önemini haykırır.

4. Çaya sıkılan, bizzat limonata yapılan, kabuğundan reçel yapılan, tatlılarda kullanılan limon bize hayatın çeşitliliğini gösterir.

5. Ekşi portakal ve ağaç kavununun çaprazlaması sonucu ortaya çıkan limon, varlığıyla bize bilimin önemini anlatır.

6. Yapay olarak üretilen limon sularının asla gerçek limonun yerini tutmamasıyla bize “taklitler asıllarını yaşatır” der, orijinalliğini önemini vurgular limon.

7. Kanser hastaları için dondurulup rendelenmiş bir limon, kemoterapiden 10 bin kat daha fazla etkilidir, dahası limon özü kötü huylu kanser hücrelerini tahrip ederken sağlıklı hücrelere hiç zarar vermemektedir. Yani limon insanlığa faydanın yolunu göstermektedir.

8. Her şeyinin tüketilebilmesiyle ve faydalı olmasıyla limon bize, “tam insan” olmanın erdemlerini anlatır.

9. Bütün bu faydalarına, lezzetine, kullanılabilirliğine karşın herkesin kolaylıkla ulaşabildiği bir meyve olmasıyla bize alçakgönüllü, tevazu sahibi biri olmayı öğretir.

10. Fazla tüketilmesi halinde mideye, dişlere, diş etlerine verdiği zararla bize “her şeyin fazlası zarar” demekte, aşırılığa kaçmanın zararlarını göstermektedir.

11. Yetiştirtilirken bol su isteyen, ama suyun fazla kaçırılması durumunda tadı bozulan limon bize “hayatın dengesini” anlatmaktadır.

12. Aroma terapide sakinleşmek, stresten arınmak, huzur bulmak için sıkça kullanılan limon bize öfkenin bizi bitirdiğini fısıldar.

13. Neyin içine konulursa konulsun, hemen kendini belli eden, tadını veren limon bize kalabalıklar içinde kaybolma, kendini belli et demektedir.

14. Lahmacun, salata, sarma, vb. limonsuz düşünülemeyen şeylerle bize birlikteliğini gücünü göstermektedir.

15. Biber gazına maruz kalan kişilerin acısını dindiren limon, isyanın meyvesidir, bize korkmayın demektedir.

Bonus - Yakılan kabuklarının kötü kokuları gidermesiyle bize bazen güzel şeyler olabilmesi için birilerinin yanması gerekir mesajını vermektedir.

Popüler İçerikler

Olumsuz Eleştirilere Daha Fazla Dayanamadı: Dilan Polat Gönderisine Gelen Yorumlara Ateş Püskürdü!
Cem Garipoğlu'nun Fethi Kabir Tutanağı Ortaya Çıktı: Kefen Yok, Plastik Poşet Bulundu!
Mazhar Alanson'un Vefat Eden Kızı Eda Alanson ile Birlikte Bir Filmde Rol Aldığı Ortaya Çıktı