Kriz Büyüyor: Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nın Jüri Başkanı Demet Akbağ Görevini Bıraktığını Duyurdu

'Kanun Hükmü' belgeselinin festival programından çıkarılması, tepkilerin büyümesine neden olmuştu. Hatta bu duruma sessiz kalmayan yönetmenler birer birer festivalden çekilme kararı almışlardı. Yönetmenler ve jürilerin ardından Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nın jüri başkanı Demet Akbağ da görevini bıraktığını duyurdu. 

Detaylar aşağıda 👇

Hatırlarsanız Nejla Demirci'nin yönetmenliğinde, ihraç edilen iki kamu çalışanının hayat mücadelesini anlatan "Kanun Hükmü" adlı belgesel, 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Ulusal Belgesel Yarışmasından çıkartılmıştı.

Kanun Hükmü hakkında verilen bu karar ise kısa sürede gündem haline gelmiş ve hem festival jürisinden hem de yönetmenlerden tepki çekmişti.

Kanun Hükmü üzerine uygulanan sansür kararı, sinema sektöründen büyük tepki toplamış ve bu sansür kararının ardından yönetmenler sansür kararına karşı çıkarak filmlerini festivalden geri çekme kararı almışlardı.

Daha sonra Altın Portakal Film Festivali'nde uygulanan sansür kararının ardından yeniden yarışma seçkisine katılma hakkını elde etmiş bu kararın ardından ise Kültür ve Turizm Bakanlığı festivalden çekildiğini açıklamıştı.

Son olarak yapılan resmi açıklama sonucunda Kanun Hükmü belgeselinin seçkiden yeniden çıkarıldığını öğrendik.

Tüm tepkiler ve alınan kararlar sonucunda Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nın jüri başkanı Demet Akbağ görevinden ayrıldığını duyurdu.

Demet Akbağ, konu ile ilgili şu açıklamayı yaparak sosyal medyadan takipçileri ile paylaştı:

Yaşanan iletişim sorunları, kriz yönetiminin yapılamaması ve ismimin dahil olmadığım olaylar içerisinde geçmesinden duyduğum rahatsızlık sebebi ile festivalde yer almayacağım.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Kriz Bitmiyor: 'Kanun Hükmü' Tekrardan 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali Seçkisinden Çıkarıldı
Altın Portakal’dan Sponsorlar da Çekiliyor: 'Maalesef Bakanlıkla Hareket Etmemiz Gerekiyor...'
Altın Portakal'da 'Sansür' Krizi Büyüyor... Jürilerin Ardından Yönetmenler de Filmlerini Çekti

Popüler İçerikler

Fenerbahçe Kadın Voleybol'un Genç Yıldızı Duru Türknas'ı Yakından Tanıyalım!
Hepimiz Merak Ediyorduk: Ortalığı Kasıp Kavuran Mert Demir Stilinde Kimin İmzası Olduğunu Açıkladı!
Okan Bayülgen Televizyonu Bıraktığını Açıkladı!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
29.09.2023

"Demet Akbağ" daima saygı duymuşumdur, hiç bir zaman da yanıltmadı beni...

29.09.2023

Zamaninda kendisi sinemada sansur olmasina evet diyen biriydi bence tekrar dusunun hic masum degil kendisi

29.09.2023

Alenen FETO propagandası yapılıyor şaka gibi. Sonra da Feto ile mücadele var, hiçbir şey ile mücadele yok maalesef.

29.09.2023

Ne oldu demet hanim? Sansur yasasina evet derken rahatsiz olmuyordunuz simdi mi rahatsiz olmaya basladiniz? Demet akbag, yilmaz erdogan, ata demirer, sahan gokbakar… sinemaya sansuru ilk siz soktunuz uc kurus fazla para kazanabilmek icin o gun o meclise giden kimseyi unutmuyorum unutmayacagim hepiniz muhalif gorunen sekuler gorunen zatlarsiniz ama isinize gelmediginde sansure evet dediniz! Halka da sunu soyleyeyim ne kadar balik hafizalisiniz ya hemen her tarafta demet hanim ovulmeye baslanmis ben bu yasa ciktiginda 19 yasindaydim ve hala adim gibi iyi biliyorum buna evet diyenleri biraz hafizanizi diri tutun ya

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ