Kripto Paralara Denetim Geliyor: Belli Kazançlardan Vergi Alınacak

Kripto para piyasasının yasal düzenlemelerle güvence altına alınması konusundaki çalışmalarda sona gelindi. Hazırlanan taslakla, belirli bir limitin üzerindeki kripto para kazançlarından işlem vergisi alınacağı öğrenildi. 

Bu düzenlemenin, seçimlerin ardından Meclis'in gündemine getirilmesi öngörülüyor. 

Bu gelişme, kripto para piyasasının daha şeffaf ve güvenilir bir yapıya kavuşmasını sağlayacak önemli bir adım olarak görülüyor. 

Kripto para piyasasının yasal zemine oturtulması için hazırlıklarda sona gelindi. Düzenleme ile kripto varlıkların belli sınırı geçen kazançlarından işlem vergisi alınması planlanıyor.

Oksijen'de yer alan habere göre; Kripto para ile kara para aklanmasının önüne geçilmesi hedefleniyor. Kripto sektörüne ilişkin çalışma Ekonomi Koordinasyon Kurulu sonrasında yapılan toplantılarda da gündeme geldi.

Düzenleme ile kripto para işlemi yürüten borsaların denetlenebilir ve şeffaf hale getirilmesi amaçlanıyor.

Bu kapsamda borsalara sermaye şartı getirilirken kuruluş sürecinde teminat istenecek. Kripto varlıkların ihraç ve dağıtımı, alım satım yapanların uyacakları ilkeler belirlenecek.

Sektördeki şirketlere alt yapı çalışmaları için de belirli bir süre verilecek. Çalışmada kripto varlıklara hangi şartlarda hukuki nitelik kazandırılacağı belirlendi.

Kripto varlıkların belirli bir şifreleme ve algoritma üzerinden tanımlanması yasa teklifinde yer alacak. Ayrıca kripto varlıkların şifrelerinin kime ait olduğu net ifadelerle yasaya eklenecek.

Fidye Saldırılarıyla Toplanan Kripto Para Miktarında Rekor Seviyeye Ulaşıldı!

Popüler İçerikler

Harçlığını Çıkarmak İçin Kuryelik Yaparken Bıçaklanarak Öldürülmüştü! Olay Anı Güvenlik Kamerasına Yansıdı
Hepimiz Merak Ediyorduk: Ortalığı Kasıp Kavuran Mert Demir Stilinde Kimin İmzası Olduğunu Açıkladı!
AKP Milletvekili Adem Yıldırım'ın Gündem Olan Konuşması: "5 Milyondan Fazla Türk Vatandaşı Olmuş Arap Var"
YORUMLAR
24.02.2024

Yapamazsınız. Ne kripto para hakkında, ne bilişim dünyası hakkında bir bok bilmiyorsunuz. Web sitelerine erişim engeli koyunca yasaklandığını sanan bir avuç salaksınız. İnternet ve ona bağlı hiçbir şey kontrol edilemez.

24.02.2024

3 yıl için tüm banka sistemleri bitcoin tabanlı olarak güncellenecek.Kagit para bitecek.Metaverse ile birlikte,tüm dünya para diye,dijital sayılar kullanmaya başlayacak...ederin taşıdığın para kadar olacak işte.. Bitcoin özgürlüğü diye anlatılanlar da bir tuzaktan fazlası değilmiş.Dunya bambaşka bir lanete doğru sürükleniyor. justin Timberlaka IN Time hesabı.

24.02.2024

Heryerimiz vergi kasada para yok .

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ