Kripto Para Piyasasında Kaybetmemek İçin Uygulamanız Gereken 12 Taktik

Yeni gireceğiniz kripto para piyasasında kendini 'uzman' olarak tanıtanlara kanmayın, kendi uzmanınız olun.

Bu içerik bilgilendirme ve eğlence amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir.

1. İlk olarak kripto parada yapacağınız yatırımları birkaç aylık hareketlerden ziyade uzun vadeli olarak görün.

Bir kripto paranın kendisini kanıtlayıp daha yüksek değerlere ulaşması için bazen yıllar geçebilir. Birkaç günde kar amacı taşımayın.

2. Tek bir kripto paraya bel bağlamayın.

Tabiri caizse 'sepet yapın'. Daima kazandıran kripto paralar var, bunun yanında zarar edebilecek veya bir anda sizi zengin edebilecek paralar da var. Hepsini dengeli biçimde değerlendirin. Karınız düşük olsa da yatırımınız daha stabil olacak.

3. Gördüğünüz aceleci tavsiyelerle hareket etmeyin, vakit ayırın.

Kripto para yatırımı öncesinde ve yatırım süresince hem sistem hem de blok zinciri üzerine bilgi edinmek gerek. Araştırmadan, neye yatırım yaptığınızı bilmeden kripto para dünyasına girmemek gerek.

4. Kripto paraların gelip geçici bir spekülasyon aracı olduğuna dair söylentileri dinlemeyin.

Kripto paraya olan güvenin artışını, uygulama alanlarının çeşitlenmesini dikkate aldığınız zaman geleneksel yöntemleri bir kenara bırakıp geleceğe hazır olmak gerekiyor.

5. Duygularınızı yatırımlarınıza yansıtmayın.

Mantığımızı dinleyip bizi etkileyen duygusallıklardan uzak durmak hiç kolay değil. Bir anda düşüşe başlayan kripto parayı elden çıkarmak isteyebilirsiniz fakat iyice araştırmadan hislerinize o kadar da güvenmeyin. Piyasa genellikle hislerin tam zıttında kendini bulur, duygularınıza söz geçirin.

6. Sadece fiyatlara odaklanmayın. Kripto paranın ucuz olması onu almanız gerektiğinin tek başına sinyali olamaz.

Çok ucuz bir kripto paranın piyasadaki değeri yüksek olabilir, bunun yanında fiyatı yüksek bir kripto para düşüşe geçiyor olabilir. Yatırımınızı birim fiyatta elinize geçecek kripto para miktarına endekslemeyin.

7. Her duyduğunuz tavsiyenin peşine düşmeyin.

Bu tavsiyeyi veren kişiyi binlerce kişi takip ediyor da olsa kripto para piyasasında sizi belli noktalara yönlendirip kar amacı güden kişiler olabilir. Piyasanın gidişatını incelemeden 'uzman' kişilere itimat etmeyin.

8. Sıcak ve soğuk cüzdan kavramlarını benimseyin.

Kripto paralar iki ayrı biçimde saklanabilir. İlki çevrimdışı bir 'soğuk' cüzdan, ikincisi ise çevrimiçi 'sıcak' bir cüzdan.

Erişim kolaylığı, sıcak cüzdanları yeni başlayanlara cazip hale getiriyor ancak saldırıya uğrama riskleri de hep var. Soğuk cüzdanların ne olduğunu bilmek gelecekte işinizi kolaylaştırır.

9. Kripto paraların dalgalanma davranışlarını üzerinize alınmayın, alışın.

Standart para birimleri kadar istikrarlı olmadıklarını biliyoruz, zaten bu yüzden birer yatırım aracı olarak görüyoruz. Kararlarınızı dalgalanmalara endeksli yapıp zararlı çıkmamak için akışı özümsemeye gayret edin.

10. Yatırımlarınızı kısa vade için sınırlı tutmayın ancak gözleriniz açık olsun.

Kripto para birimleri güvenlik açısından her zaman dikkatli olmakta fayda var, güvenlik açıkları yaşandığında bunun takibi için hangi kripto paradan kaç birime sahip olduğunuzu bir kenara not edin, güvenilir bir aracı ile çalışın.

11. Dikkatiniz hacmi düşük volatilitesi yüksek kripto paralarda olsun.

Kripto paraları incelerken işlem hacimlerini özellikle göz önünde bulundurun, yükselen ya da düşen kripto paralar arasında işlem hacimleri çok düşükse giriş yaparken iki kere düşünün. Riski yüksek bir alana giriyorsunuz, kaybınız da kazancınız da 'ekstrem' olabilir.

12. Kripto paralarda sürekli yükseliş diye bir şey yok, bu yüzden belli noktalarda ekstrem artışlar olursa çıkış yapın.

Daha da artar beklentisiyle kalıp zarar etme olasılığınız yüksek, bir süre bekleyip yeni bir fırsata dahil olabilirsiniz. Kaçan fırsatlar elbet olacak ama bir kısmını da siz yakalayacaksınız. Dolar/Euro gibi yaklaşıp düzenli artışlara bel bağlamayın.

Kripto para konusundaki tüm işlemlerinizi Dünyanın Lider Kripto Borsası OKX ile gerçekleştirebilirsiniz!

OKX, her seviyeden traderlar için tamamen özelleştirilebilir bir kripto borsası sunar!

OKX ile Bitcoin ve diğer alt coinlerin alım satımını yapmak için tıklayın!

Popüler İçerikler

Araştırmaya Göre, Erkeklerin Evlendikten Sonra IQ Seviyeleri Büyük Oranda Düşüyor
8 Yaşındaki Kızını da Alıp Üvey Oğlu ile Kaçan Kadın Müge Anlı'yı Çileden Çıkardı!
Yeni Sezonda Hayata Geçecek! TFF Hakemler Konusunda Büyük Adım Attı
YORUMLAR
03.05.2022

2022'deki yeni taç salgını para kazanmayı giderek zorlaştırıyor! Bazı insanlar işsizliklerini sürdürmek için sosyal yardımlara güveniyor. Resmi bir iş bulmanın yanı sıra, çevrimiçi para kazanmak birçok insan için yarı zamanlı bir gelir kaynağıdır. 2022'deki en iyi yarı zamanlı cep telefonu kazanma projesi, 24 saat içinde 10 kattan fazla kazanmanıza izin verecek. örneğin 1000$ yatırım yapın, 24 saat içinde 10.000.00$ kazanın, katılmanızı dört gözle bekliyoruz, E-posta: info@mnet-investment.com whatsapp: +15163602979

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ