Kripto Para Boğa Sezonunun 2022’de Devam Edebileceğini Gösteren 7 Neden!

Son dönemde kripto para piyasasında yaşanan düzeltmeler, yatırımcıların çoğunu telaşlandırmış durumda. Piyasada beklenen yükselişlerin bir türlü gelmemesi pek çok kişiyi tedirgin ederken, kripto para analisti Lark Davis piyasaya dair umut verici açıklamalarda bulundu. Açıklamaların detayı içeriğimizin devamında...

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir.

Kripto para piyasası hala bir boğa koşusu içinde olabilir mi?

Kripto para piyasasına dair yapılan açıklamaların ardı arkası kesilmiyor. Analistlerin bazıları felaket tellallığı yaparken, sektör savunucuları hala boğa sezonunun devam ettiğini ve yeni zirvelerin test edileceğini söylüyor. Bunlardan biri de popüler analist Lark Davis. Davis, yaptığı bir açıklamada kripto marketi olumlu şekilde etkileyeceğine inandığı 7 nedenin altını çizdi. İşte Davis'e göre piyasadaki pozitif göstergeler...

1. SEC'in Bitcoin ETF Kararı

Ekim ayında SEC'in Bitcoin ETF'lerine onay vermesi, markette olumlu grafiklerin çizilmesine ve BTC fiyatının 63.000 dolar seviyesine tırmanmasına neden olmuştu. Borsa Yatırım Fonu olarak da ifade edilen ETF'ler, Bitcoin'in klasik borsalarda hisse senedi gibi alınıp satılmasına izin veren oldukça önemli araçlar. Yatırımcı fonlarının sigortalandığı ve daha risksiz bir kripto ticareti anlamına gelen Bitcoin ETF'leri, Lark Davis'e göre 2022 yılında popülerlik kazanabilir ve bu durum marketin boğa sürecini hızlandırabilir. Ancak bundan sonra hızlı gelen bir ayı sezonu beklemek de doğru olabilir.

2. Market döngülerinin uzaması

Bitcoin ve kripto para piyasasındaki olumlu göstergelerden bir diğeri, market döngülerindeki uzama olarak kabul edilebilir. Davis, kripto piyasasının zaman içinde olgunlaştığını ve sisteme daha fazla kurumsal girdikçe boğa sezonunun uzadığını ifade ediyor. Ona göre, ortalama 1-1,5 yıl süren eski boğa döngülerinin yerine, 2022'ye kadar uzayan bir süreç yaşanabilir. Bu da 2022 yılında gelecek yeni zirvelerin habercisi olabilir, ancak böyle bir sistemde yaklaşık 4 yıl süren market döngü teorisi geçersiz olur.

3. Ethereum ağında yaşanan gelişmeler

Ethereum ağının son birkaç yılda geçirdiği evrim, marketin olumlu haberlerinden bir diğeri. Ethereum'un verimsiz ve pahalı İş Kanıtı (PoW) sisteminden, hızlı ve yeni nesil Hisse Kanıtı (PoS) algoritmasına geçmiş olması genel anlamda iyimser beklentilerin ağır basmasını sağlıyor. Buna göre, üçlü halving ve sınırlı parçalama gibi ek güncellemeler alan Ethereum ağındaki işlemlerin 3-4 kat hızlanması bekleniyor. Yapılan açıklamalara göre akıllı sözleşmelere de destek veren ağ, 2022 yılında daha baskın hale gelerek tüm kripto pazarını pozitif yönde etkileyebilir.

4. Ethereum rakiplerindeki büyüme

Davis'in piyasada gördüğü olumlu gelişmeler arasında Ethereum'a rakip olarak gösterilen projelerdeki büyüme de yer alıyor. Cardano (ADA) ve Polkadot (DOT) gibi birimlerin pazar ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra, yükselen bir markete işaret ettiği söyleniyor. Ayrıca Solana ve Avalanche gibi protokollerde yaşanan büyümenin 2022 yılında da devam edebileceği söyleniyor. Sonuç olarak bu ağlardaki gelişmenin devam etmesi, artan market teşviki ve fiyatlaması anlamına gelebilir.

5. Gaming ve Metaverse

Son dönemde en popüler projeler arasında metaverse ve oyun odaklı olanlar yer alıyor. Oynadıkça kazandıran, stake edilebilen ve metaversede çeşitli faaliyetlere izin veren kripto para sektöründe büyük bir patlama yaşanıyor. Davis, milyarlarca dolarlık bir endüstri olması beklenen bu yeni piyasanın genel market döngüsünü etkileyebileceğini ve kripto projelerinin benimsenmesinde etkili olabileceğini söylüyor. Önümüzdeki yıllarda en fazla büyümesi beklenen sektörlerden olan gaming ve metaverse, milyonlarca yeni kullanıcıyı kripto para ekosistemine dahil edebilir. Böyle bir senaryoda, tahmini boğa sezonunun 2022'ye kadar uzaması da mümkün olabilir.

6. NFT endüstrisine olan talep

Değiştirilemez token olarak geçen NFT'ler, bu yıl kripto para pazarını yıktı geçti. İnanılmaz fiyatlara satılan bu dijital varlıklar, küresel markalar ve dünyaca ünlü sanatçılardan da yoğun ilgi gördü. Davis'e göre, oldukça yakın bir gelecekte NFT'ler yeni yatırımcıların pazara girmesi için ilk erişim noktası işlevi görebilir. Bu nedenle kamuoyunun da dikkatini çeken NFT endüstrisinin önümüzdeki birkaç yıl daha büyümeye devam etmesini beklemek doğru olabilir.

7. Düzenli para akışı

Son olarak Davis, kriptoya düzenli para aktığına ve bunun aslında gelecek teknolojilerine yapılan bir yatırım olduğuna dikkat çekiyor. Daha fazla kurumsalın bunu anlamasıyla birlikte bu akışın artmasını beklediğini de söylüyor. Çünkü dünya genelinde artan enflasyon ve kötüye giden ekonomiler, kriptoya yatırım yapmaktan başka bir seçenek bırakmayacak gibi görünüyor. Enflasyondan korunmak ve düzenli olarak büyüyen bir piyasanın parçası olmak, önümüzdeki süreçte daha fazla kripto para yatırımcısı anlamına gelebilir.

Kripto pazar geleceğini neler bekliyor?

Özetle, Lark Davis gibi kripto savunucuları bu sektöre olan ilginin artmaya devam edeceğini ve marketin pek çok nedene bağlı olarak büyümesini sürdüreceğini söylüyor. Böyle bir senaryo yaşanırsa, özellikle altcoinlerde beklenen mega boğa hareketi 2022 bitmeden gelebilir. Ancak, sonrasındaki ayı sezonunda neler olacağı tahmin edilemez. Gelecek yıl içinde piyasa değerinin büyük ölçüde artması beklenebilir ve bu durum boğa sezonunun uzaması anlamına gelebilir. Fakat bu kadar hızlı ivmelenen bir piyasada hareketin ne yöne olacağını öngörmek de pek doğru olmayabilir.

Popüler İçerikler

Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!