Onedio Logo

Kripto Dışında Kalan Dijital Yatırım Alanları ve Geleceği

Kapak Görseli

Kripto dışında bir alana yatırım yapmak isteyenler buraya! Çünkü bu içeriğimizde kripto dışına yatırım yapmak isteyenler için dijital yatırım alanları ve geleceğini inceliyoruz. Hazırsanız odaklanın çünkü yatırım turuna başlıyoruz!

1. Yapay zeka startupları

AI destekli yazılımlar, otomasyon sistemleri ve üretken yapay zeka çözümleri yatırımcıların gözdesi haline geldi. Özellikle son dönemde bu alana olan yatırımlar hızla artıyor. Eğitimden sağlığa, finanstan sanata kadar birçok sektörde yapay zekâ uygulamaları büyümeye devam edecek gibi görünüyor.

2. Siber güvenlik

Dijitalleşme arttıkça veri güvenliği de kritikleşiyor. Şirketler ve devletler bu alana büyük bütçeler ayırmaya başladı. Özellikle uzaktan çalışma ve bulut sistemleri arttıkça, siber güvenliğe olan talep katlanacak gibi görünüyor. Her geçen gün öneminin artması da bir etken tabii ki!

3. Sanal ve artırılmış gerçeklik

Oyun, eğitim, perakende, mimarlık gibi birçok sektörde deneyimi yeniden tanımlayan teknolojilerden biri de muhakkak ki sanal ve artırılmış gerçeklik. Öyle ki VR ve AR teknolojileri her geçen gün daha da yaygınlaşıyor. Apple Vision Pro ve Meta Quest gibi cihazlarla, VR/AR kitlesel yayılmaya hazırlanıyor.

4. Bulut bilişim

Verilerin depolanması, işlenmesi ve paylaşımı için kullanılan altyapı hizmetleri. AWS, Azure gibi dev oyuncular bu alanda öne çıkmaya başladı. İş dünyası fiziksel sunuculardan uzaklaşırken bulut sistemleri de temel ihtiyaç haline geliyor. Gelecekte de etkilerini görebiliriz.

5. Metaverse tabanlı girişimler

Sanal dünyada ofisler, konserler, alışveriş merkezleri kurulmaya başladı Hatta buradan gayrimenkul bile satılıyor. Her geçen gün talebin de daha fazla arttığını söyleyebiliriz. Gerçek zamanlı etkileşim ve dijital varlıkların sahipliği konularında gelişmelerle önem kazanacak gibi duruyor.

6. Tele-Tıp

Uygulamalar, giyilebilir cihazlar ve online danışmanlık hizmetleriyle sağlık sektörü de dijitalleşmeye başladı. Öyle ki dijital sağlık alanı son dönemde çok popüler. Yaşlanan nüfus ve erişim ihtiyacı bu alana yatırım çekmeye devam edecek gibi!

7. Eğitim Teknolojileri

Online eğitim platformları, kişiselleştirilmiş öğrenme sistemleri ve interaktif içerikler büyüyor ve dijitale yayılıyor. 

Pandemiden sonra uzaktan eğitim norm haline gelirken, EdTech alanında yerel çözümler de önem kazanacak gibi görünüyor.

8. Abonelik tabanlı dijital platformlar

Netflix, Spotify, Adobe gibi aylık ödeme modeliyle çalışan dijital platformlar her geçen gün büyüyor. Abonelik tabanlı dijital platform startupları ve fikirleri de çoğalıyor. Sadık müşteri kazanımı ve öngörülebilir gelir modeli nedeniyle yatırımcıların favorisi haline geldi.

9. SaaS

Açılımı Software as a Servise olan SaaS, aslında bulut üzerinden yazılım kiralama modeli. Hem KOBİ’ler hem de kurumsal firmalar için vazgeçilmez hale gelen bu model her geçen gün daha da popüler oluyor. Niş sektörlere özel SaaS çözümlerine olan talep de artıyor.

10. Mobil oyun girişimleri

Mobil oyunlar hem gelir hem kullanıcı sayısı açısından geleneksel oyunları geride bırakalı çok uzun zaman oldu. Günümüzde ve gelecekte de reklam ve oyun içi satın alma modelleri sayesinde sürdürülebilir büyüme sağlayacağını neredeyse garanti ediyor.

Popüler İçerikler

En Düşük Emekli Maaşı Yükseltildi! AKP Grup Başkanı Açıkladı
En Düşük Emekli Maaşı Yükseltildi! AKP Grup Başkanı Açıkladı
Leman’da Yayınlanan Karikatür Hakkında Derginin Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Akgün'den Açıklama Geldi
Leman’da Yayınlanan Karikatür Hakkında Derginin Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Akgün'den Açıklama Geldi
Asal Araştırma’nın “Sizce Türkiye’nin En Güvenilir Kurumu Hangisidir?” Anketinden “Güvenmiyorum” Çıktı!
Asal Araştırma’nın “Sizce Türkiye’nin En Güvenilir Kurumu Hangisidir?” Anketinden “Güvenmiyorum” Çıktı!