Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, nükleer silahlarla olarak yaptığı açıklamada 'varoluşsal bir tehdit' görmeleri durumunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in nükleer silahlara başvurabileceğini söyledi.
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, nükleer silahlarla olarak yaptığı açıklamada 'varoluşsal bir tehdit' görmeleri durumunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in nükleer silahlara başvurabileceğini söyledi.
Peskov, CNN televizyonunda Christiane Amanpour'un programına konuk olarak Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in hangi şartlar altında Rusya'nın nükleer imkanlarını kullanacağına ilişkin soruya Peskov, 'Ortada ülkemiz için varoluşsal bir tehdit olursa, bu olabilir.' yanıtını verdi.
Peskov, Putin'in şu ana kadar Ukrayna'daki amaçlarına ulaşıp ulaşmadığının sorulması üzerine, 'Henüz değil. Henüz amaçlarına ulaşamadı' yorumunda bulundu.
Ukrayna savaşını 'özel askeri harekat' olarak nitelendiren Peskov, 'Operasyonumuz önceden belirlenen planlar ve amaçlar dahilinde ilerliyor' dedi.
ukrayna şuanda varoluşsal bir tehdit altında o zaman size nükleer atma hakları var.ikidebir nükleer deyip tehdit ediyor ipneler babalarına sığınmış bebeler gibi. iş nükleere gelirse o kadar ülke karşılık verirse rusya diye ülke kalmaz
verin bana nükleer başlıkları ateşleme sistemini suriye, ırak , suudi arabistan , mısır , hollanda ne varsa vurayım aq.
Stephen Hawking vefat etmeden önce insanlığın başka gezegenlerde koloni kurmazsa kendi kendini gelişen teknoloji ile ya nükleer ya da biyolojik tehdit/savaş/ kaza nedeniyle yok etme olasılığının çok yüksek olduğunu belirtmişti. Önce pandemi ardından Ukrayna işgali ile başlayan 3. Dünya savaşı riski ve insanların bir türlü rahat durmaması ne derece haklı olduğunu bize gösterdi.