Kredi ve Kredi Kartı Düzenlemeleri Resmi Gazete'de, İşte Detaylar...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun kredi işlemleri ile banka ve kredi kartları hakkında değişiklik içeren yönetmelikleri Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre kredi kartı ile yapılacak alışverişlerdeki 9 aylık taksitlendirme süresi sınırı 12 aya çıkarıldı. Ayrıca kredi kartı borcu olanlar için de yapılandırma geldi. Artık borçlar 72 aya kadara taksitlendirilebilecek. Ancak bu 'şimdiye kadar olan borçlar' için geçerli.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) kredi işlemleri ile banka ve kredi kartları hakkında değişiklik içeren yönetmelikleri yürürlüğe girdi.

Başbakan Yıldırım, yeni düzenlemeleri geçtiğimiz günlerde duyurmuştu 👇

Yıldırım: 'Kredi Kartı Taksitleri 12 Aya Çıkarıldı'

Resmi Gazete'de yayımlandı

Taksitlendirme 12 aya çıkarıldı

Mal veya hizmet alımı sonrası belli bir ücret karşılığı borcun taksitlendirilmesi veya ödemenin ertelendiği dönemler de dahil olmak üzere, kredi kartları ile gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme süresi sınırı 9 aydan 12 aya çıkarıldı.

Bu süre, kuyumla ilgili harcamalarda 4, elektronik eşya ve bilgisayar alımlarında 6, hava yolları, seyahat acenteleri, taşımacılık, konaklama, sağlık ve sosyal hizmetler ile ilgili harcamalar, sağlık ürünü alımları, kulüp ve derneklere yapılan ödemeler ve vergi ödemelerinde 9 ay olarak uygulanacak.

Kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek telekomünikasyon, doğrudan pazarlama ile ilgili harcamalar, yurt dışında yapılan harcamalar ve yemek, gıda, alkollü içecek, akaryakıt, kozmetik, ofis malzemesi ile hediye kart, hediye çeki ve benzeri şekillerde herhangi somut bir mal veya hizmeti içermeyen ürünlerin alımlarında taksit uygulanmayacak.

Kurumsal kredi kartları ile mal veya hizmet alımı sonrası belli bir ücret karşılığı borcun taksitlendirilmesi veya ödemenin ertelendiği dönemler de dahil olmak üzere gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme süresi sınırı da 9'dan 12 aya yükseltildi.

Kredi kartı ve tüketici kredileri 72 ay vade ile yapılandırılabilecek

Kredi kartlarının mevcut borç bakiyeleri kart hamilleri tarafından talep edilmesi durumunda en fazla 72 ay ile sınırlı olmak üzere taksitlendirilebilecek. Her aya düşen taksit tutarı ilgili ayın asgari ödeme tutarına eklenecek.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Canikli uyardı: 'Bugüne kadar olan bakiyeler için geçerli'

Ek olarak Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin bu konuyla ilgili bir uyarısı var. 

Borçlara yönelik düzenlemeye açıklık getiren Canikli, NTV'de yaptığı açıklamada yapılandırmanın sadece bugün itibariyle olan bakiye için geçerli olduğunu, bundan sonra kullandırılacak krediler için geçerli olmadığını söyledi.

Kredi işlemlerine yönelik yönetmelik değişikliği

BDDK'nın 'Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelik'inde yapılan değişikliğe göre, tüketicilere, konut edinmeleri amacıyla kullandırılacak krediler ile taşıt kredileri hariç konut teminatlı kredilerde, kredi tutarının teminat olarak alınan konutun değerine oranı yüzde 80'i aşamayacak.

Sınırlamaya konu krediler için teminat olarak alınan gayrimenkullerin değerlemesinin, Kurul veya Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yetkilendirilmiş değerleme şirketlerine yaptırılması ve sınırlamada bu değerlerin kullanılması zorunlu olacak.

Mal veya hizmet alımı amacıyla tüketicilere kullandırılan krediler, konutların finansal kiralama yoluyla tüketicilere kiralanması, diğer gayrimenkul alımı amaçlı krediler, eğitim ve öğrenim ücretinin finansmanı amacıyla kullandırılacak krediler ile bu kredilerin yeniden finansmanı amacıyla kullandırılan krediler hariç olmak üzere, tüketici kredilerinin vadesi 48 ayı geçemeyecek.

AA, Onedio

Popüler İçerikler

Eski Bakan Işın Çelebi'den Fenerbahçe'ye Sert Yanıt: ''Devletin İmkanlarını Kullanıp ‘Yapı’ Diyemezsin''
Apar Topar Çıkarılmışlardı: Kızılcık Şerbeti'nde Giray ve Heves Ayrılığının Gerçek Nedeni Ortaya Çıktı
Çanakkale'de AK Partili Belediyenin Tepki Çeken Atatürk Afişi Kaldırıldı!
YORUMLAR
27.09.2016

ben hala bir halta yaramadığını tüketimi artırarak borçlanmayı dahada artıracağını düşünüyorum bankalar zaten faiz üstüne faiz ile halkı borçlandırdı ki ayırdıkları yedekler piyasadan alacaklarının iki katı. mevcut da kişinin 15.000 borcumu var bir bankaya diyelim bugüne kadar kangiren olmuş ödeyememiş mi; şimdi bu adama diyoruz git bankaa bu faizli borcunu yapılandır 15.000 olan borcunu yapılandırma ile 48 ay yap 23.000 tl olarak geri öde deniliyor çok saçma bir iş yaptılar. Devletsen halkın yanında yer alacaksın bankalara diyeceksin sana gelene yapılandırma yapacaksın faiz almayacaksın sadece işlem bedeli olarak 100 tl al diyeceksin hiç bir banka inanın batmaz bu yöntemle. şimdi yapacakları ile bankalar daha fazla faiz alacak

27.09.2016

Devletin halkın yanında olması gerekliliği doğru. Ancak zamanında kredisini ödemeyen adamın, kalan borcunu faizsiz ödemesi, kredisini zamanında ödeyen adama haksızlık olmaz mı? Hiç kimse ödemesin o zaman. Nasıl olsa faizsiz ödenebiliyor yıllar sonra.

27.09.2016

Şükür ki telefona yine taksit yok. Böylelikle gariban memur, işçi emeklisi, "bana iphone al" diye direten görgüsüz çocuklarına bahane göstermeye devam edebilecek.

27.09.2016

ARTIK İPHONE KABINI BEDAVA SATABİLİRSİNİZ TEŞEKKÜRLER TÜRKİYE!

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ