Kredi Kartlarında Harcamalar Rekor Kırmaya Devam Ediyor

Kredi kartlarına düzenleme olasılıkları konuşulurken, öncelikle kredilerde hamle yapan Merkez Bankası verilerine göre, 1 Mart haftasında kredi kartı harcamaları rekor artış gösterdi.

Enflasyonla mücadelede kredi kartlarına yönelik düzenlemeler konuşulmaya devam ederken, son verilere göre kredi kartı harcamaları rekorlara imza atıyor.

Seçim sonrasında dövize yönelik beklentiler, enflasyonda yükselişin sürmesi, taksit sınırlamaları söylentileri derken, alım gücü düşen vatandaş hem kredi kartından faydalanıyor, hem de yeniden harcamalarını öne çekerek rekora imza atıyor.

TCMB verilerine göre, kartlı işlemler 1 Mart haftasında bir haftada yüzde 15 artış gösterdi. Kartlı harcamalarda da yeni bir rekora imza atılmış oldu.

Artışa vergi ve bireysel emeklilik ödemelerindeki yükseliş de etki ederken, Ekonomim'in aktardığına göre, ekonomist Haluk Bürümcekçi, artışların genele yayıldığını, haftalık yükselişlerde en belirgin harcamaların hizmet, eğitim, araç kiralama-satış, akaryakıt ve mobilya harcamaları gruplarında görüldüğünü iletti.

İnternet üzerinden kredi kartıyla yapılan alışverişlerde de haftalık artış 15,6 milyar TL olurken, 83,4 milyar TL ile yeni bir rekor daha görüldü.

İnternet dahil, vergi ve BES harici ödemelerde toplam alışveriş son 4 haftalık ortalamada yıllık yüzde 139,5 oranında artış gösterdi. 

Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası, kredi kartlarındaki düzenlemelere yönelik sinyaller verirken, seçim sonrasına yönelik beklentiler de artış gösteriyor.

Şimşek, Banka Limitlerine İşaret Etmişti: Cem Boyner'den Kredi Kartına "Kızını Dövmeyen Dizini Döver" Çıkışı
Kredi Kartında Taksit Sınırlamasına Eski BDDK Başkanı'ndan Önemli Ayrım!
Mısır, IMF'le Anlaşmak İçin Parasının Değerini Düşürdü: Uzmanlar Gözlerini Türk Lirası'na Çevirdi
Fatih Altaylı Pidenin Fiyatını İştahla Yorumlarken, Kredi Kartları Borçlarında "Felaket" Öngördü

Popüler İçerikler

Arda Turan 'Seçil Erzan' Tezahüratlarına Tepki Gösterdi: 'Kendi Stadımda Bile Laf Söylenmesini İstemem'
Topuklu Ayakkabısı Göze Batmıştı: Photoshop İddiasıyla Dillere Düşen Sinem Kobal Meseleye Son Noktayı Koydu!
Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
YORUMLAR
08.03.2024

Aksi beklenemezdi zaten. İnsanlar tomarla para taşıyamaz. 40-50.000 ₺ maaş alanları geçtim asgari ücret alan bile 85 tane 200'lük banknot taşımak durumunda kalıyor. Üstelik o kadar banknotun çalınma tehlikesi de söz konusu olunca insanlar banka kartına veya kredi kartına yöneliyorlar. Bir de inatla 500'lük ve 1000'lik banknot basmıyorlar sanki ülkede enflasyon yokmuş gibi!

08.03.2024

Artık kimse yanında nakit para taşımak istemiyor,zaten ulaşımdan tutun da semt pazarına umumi wc ye kadar banka kartları geçiyor,hem hijyen hem de bozuk para para üstü aldım verdim döküldü saçıldı derdi olmadan şıkşık temassız öde geç gitsin.Büyük kolaylık ama kredi kartında kontrollü olmak şarttır...

09.03.2024

ZAMANINDA DEGERİ İÇİN BANKA SOYULAN ÜLKEDE PARAMIZ DEĞERLEŞTİĞİ İÇİN OLMASIN

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ