Stoklarda sorun olmamasına rağmen masaüstü ve dizüstü bilgisayar satışlarında düşüş dayanılmaz boyutlara geldi.
Ekonomi politikalarının vurduğu bir sektör de perakende bilgisayar satışları oldu. Ekonomim Gazetesi'nde yer alan habere göre geçtiğimiz yılın Haziran ayına göre ciddi düşüş yaşanıyor.
Haziran ayı verileri kıyaslandığında bu yıl masaüstü bilgisayar satışları bir önceki yıla kıyasla yüzde 36, dizüstü bilgisayar satışları da yüzde 63,4 azaldı.
Yetkililer bu kadar dramatik düşüş için ekonomi politikalarını işaret ederken kredi kartı limitleri, kredi oranlarındaki yüksek oranlar ve krediye ulaşımda zorluk gibi nedenleri baş sıraya yazıyorlar.
Masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda düşüş yaşanırken anakart satışları ise aksi yönde bir grafik sergiledi. Anakart satışı adet bazında %110 büyüme gösterdi.
genellikle 2 yılda bir bilgisayarımı olabilecek en son parçalarla güncellerdim. teknolojiyi seviyorum ve telefon hariç ona verdiğim paraya hiç acımam üzülmem. son 2 yıldır güncelleme yapamadım, üzülmüyorum ama gücüm de yetmiyor.
Olaya bakın taze; @sinan """"Neredeyse işlemcisizlikten hali kalmamış dandirik notebookları bile 10bine satıyorlar düşer tabi""" Diye yazmış HAKLI daha dün baktım "Lenovo IdeaPad 1 15IGL7 82V7005MTX Celeron N4120 4 GB 128 GB 15.6" W11H" 10.166tl küsür fiyatı vardı celeron işlemci ve 4gb ram 10k edermi be neyse yoruma cevap yazacaktım tam modeli hatırlayamadım satış sayfasına tekrar bakayım dedim fiyat 8.799tl olmuş. . . Daha ne diyelim
Hep dayatılan vergi ve asgari ücret yüzünden. Sistemi durduracak kadar vergi dayatıyorlar insanlara.
genellikle 2 yılda bir bilgisayarımı olabilecek en son parçalarla güncellerdim. teknolojiyi seviyorum ve telefon hariç ona verdiğim paraya hiç acımam üzülmem. son 2 yıldır güncelleme yapamadım, üzülmüyorum ama gücüm de yetmiyor.