Kredi Kartı Kullanmak Pahalı Olacak: Bankaların Hazırlığı Fiyatlarda Yükselişe Neden Olur mu?

Enflasyondaki yükselişle banknot kullanımın azalması ve artan kart kullanımı bankalara yaracak gibi görünüyor. Özel bankalar, geçen aylarda pos cihazı kullanan işletmelere uygulanan komisyon oranını yüzde 3,5'e yükseltmişti. Faiz artışlarının sürmesiyle bankalar komisyon oranlarını yeniden artırmaya hazırlanıyor.

Fiyatlardaki yükseliş, en büyük banknotun 200 TL olmasıyla para taşımayı zorlaştırıyor.

Online alışverişlerdeki yükselişle de birlikte kartlı alışverişlerin kullanımı giderek artarken, hem güvenli hem de kolay kullanım sağlayan kart kullanımlarında pos ve sanal pos kullanımı rekor seviyelere ulaştı. 

Bankalar, pos kullanımlarında işletmelere komisyon uyguluyor.

Haziran 2023'te başlayan faiz artırımlarıyla Ekim 2023'te pos cihazlarında da komisyon oranları yüzde 3,5 seviyesine çıkarılmıştı.

Faizlerdeki yükselişin sürmesiyle, Yeniçağ Gazetesi'nin haberine göre, bankalar haziran sonrası pos komisyon faizlerinde yeniden artış yapmaya hazırlanıyor.

İşletmelerin fiyatlarında artışa gitmesi de beklenirken, enflasyonla mücadelede de sorun yaratabileceği öngörülüyor.

İşletme gelirlerindeki düşüşle fiyatların artışı beklenirken, son dönemde ekonomi yönetiminin sıklıkla vurguladığı, kayıt dışına yönelimin de artmasına neden olması bekleniyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "IBAN'a transfer" gibi yöntemler için ağır cezalar hazırlandığını belirtmiş, vatandaşlara da ihbar hatlarıyla ödül duyurusu yapılmıştı.

Popüler İçerikler

UEFA Merih Demiral Hakkında Soruşturma Başlattı: Attığı Golden Sonra "Bozkurt" İşareti Yapmıştı
Ekonominin Patronu Mehmet Şimşek'ten Asgari Ücret Açıklaması: "Türkiye'de Asgari Ücret Düşük Değil"
UEFA'dan Bozkurt Kararı: Merih Demiral’a 2 Maç Ceza
YORUMLAR
30.05.2024

Hayatım boyunca hiç kredi kartı kullanmadım. Banka kartı kullandım. Askerde ve mecburiyetten o kadar. Onun dışında kullanmadım. Cebimde param varsa ve istediğim bir şey olursa alırım. Bankalar kredi kartı ile müşterilerini kendilerine bağlı hale getiriyorlar. Tıpkı uyuşturucu satıcıları gibi. Siz ilk kartı aldığınızda fırsat sunuyorlar, sonra bakıyorlar alıştınız, hemen bağımlı hale getirmek için kampanyalar, hediyeler vs diyorlar. Ay sonu faturayı görünce kazığın ne kadar büyük olduğunu anlıyorsunuz ama iş işten geçmiş oluyor. Vaktiyle bir hocam demişti; bankaya borcun olacağına tefeciye borcun olsun daha iyi. Banka insanı süründürür.

banka süründürür, tefeci öldürür.

30.05.2024

Ne yapmaya çalışıyorlar anlamıyorum bankalar bir gariban gider kredi vermez , işletmeye verip para almaz veya alamaz sonra Kobi dedikleri esnafın tepesine binerek de oradan paraları kurtarmaya bakarlar gerçekten bakanlığın bankalara yaptırım yapması gerekiyor. He birde vergi borcu silmeyin bakanlık özellikle 5 li işletmeden

30.05.2024

Bankaların samimiyetine güvenmem,hiç kimse şey yapamayacağı ...... şey yani pardon sırtına binemeyeceği merkebin önüne ot atmaz....

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ