Kredi Kartı ile Taksitle Alabileceğiniz ve Alamayacağınız Şeyler Neler? Hangi Ürüne Kaç Taksit Uygulanır?

Hayatın her alanında kredi kartlarının kullanıldığı bir gerçek. Artık kredi kartı kullanımı öyle bir boyuta geldi ki sadece tek bir karta sahip olmak bazen yetmiyor. Peki kredi kartı ile hangi ürünler kaç taksitle alınabiliyor ve hangilerini almak mümkün olmuyor?

İşte kredi kartı ile alınacak ve alınamayacak ürünlerin bir listesi!

Kredi kartı ile akla gelen hemen hemen her şey taksitle alınabilir.

srv.onedio.com

Kredi kartlarının yaşamı kolaylaştırdığı bir gerçek. Online veya fiziksel alışverişlerin tümü kredi kredi kartı ile taksitlendirilebilir. Bu alışverişlerin başında giyim geliyor olsa da; market harcamaları, mutfak gereksinimleri ve yeme-içme gibi akla gelecek hemen hemen her alanda kredi kartı ile harcama yapılabilir.

Fazla vade uygulamak astarı yüzünden pahalı hale getirebilir.

srv.onedio.com

Bankaların klasik alışverişlerde sunduğu taksit imkanları genellikle 3-12 ay arası değişiklik gösterir. Bazı bankalar 18 aya varan vade imkanı sunsa da çoğu zaman vade sayının artması, aynı zamanda uygulanan faiz oranının da artması anlamına gelir. Bu nedenle özellikle küçük alışverişleri fazla taksite bölmek pek tercih edilmez.

Bazı ürünlere özel vade opsiyonları bulunur.

srv.onedio.com

Kredi kartının en avantajlı kullanım şekli beyaz eşya ve mobilya alışverişidir. Bu tür alışverişler 9 ay vadeye bölünebilir. Genel elektronik ürünlerde ise aynı 9 ay vade mantığı geçerli olur. Ayrıca fiyatı 5.000 TL'nin altında olan televizyonlarda da 9 ay taksit uygulanır, ancak 5.000 TL ve üzeri televizyonlar sadece 4 taksite bölünebilir.

Bazı durumlarda satın alma sonrası ekstre yeniden taksitlendirilebilir.

Bununla birlikte kimi bankalar, ödemeyi belirli bir vadeye böler ve sonradan taksitlendirme imkanı sunar. Bu sayede örneğin 6 ay vadeye bölünebilen bir ürün satın alıp, sonraki dönem harcamalarına ek taksit getirme imkanı olur. Dolayısıyla satın alma sonrası toplam bedeli yeniden taksitlendirme seçenekleri bankadan bankaya değişir.

Kredi kartı avantajlı bir ödeme aracı olabilir.

Kredi kartı, MTV ödemeleri, SGK prim ödemeleri, faturalar ve tapu harçları gibi resmi ödemelerde de kullanılır. Özellikle vergi ödemelerinde ve trafik cezalarında hızlı bir çözüm haline gelir. Elde fazla nakit bulunmayan, vergi veya borç ödeme gerektiren durumlarda, kredi kartı 12 aylık taksit seçeneği ile öne çıkan bir seçenek haline gelir.

Kredi kartı peşin para yerine kullanımda da avantaj sağlar.

Kredi kartının bir diğer güzelliği de nakit avans çekmeye izin vermesidir. Genellikle nakit para çekimleri taksitlendirmeye açıktır ancak bu seçenek için sunulan opsiyonlar bankadan bankaya farklılık gösterebilir. Kimi bankalar nakit avans için 12 aya varan taksit imkanı sunar.

Kredi kartı yurt dışında yapılan harcamalarında da avantajlı olabilir.

Yapılan alışverişlerin tümü, gezi ve tatil rezervasyonları kredi kartı ile karşılanabilir. Kredi kartları yurt dışı alışverişlerine de açıktır ve gerek online gerek fiziksel harcamalarda avantajlı bir seçenek haline gelir. Fakat özellikle yurt dışına çıkarak yapılan harcamalarda taksit imkanı bulunmaz veya faiz oranları yüksek tutulur.

Kredi kartı ile kuyumculuk alışverişi yapmak pek tercih edilmez.

Kredi kartı pek tercih edilmese de kuyum alışverişlerinde de kullanılır ancak bu şekilde sınırlı bir alışveriş yapılabilir ve alınan ürünlere sadece 3 taksit uygulanır. Kimi durumlarda kripto para ticareti için de kredi kartları kullanılabilir fakat genellikle faiz oranlarının yüksek olması ve taksit imkanının bulunmaması, bu tür alışverişleri pek cezbedici yapmaz.

Kredi kartı ile her şeyi almak mümkün olmaz.

Kredi kartıyla alınmayacak şeylerin başında ise araba gibi yüksek tutarlı mal varlıkları gelir. Hem kredi kartı limiti genel olarak araba satın almaya yetecek kadar yüksek değildir, hem de yüksek olsa bile bu şekilde taksit ödemek pek mümkün olmaz. Eğer en fazla 18 ay taksit imkanı sunan kredi kartınız ile araba almaya kalksaydınız vade borcunu ödemekte bir hayli zorlanırdınız.

Ev ve araba gibi ihtiyaçların kredi kartı yerine kredi opsiyonları ile karşılanması çok daha mantıklıdır.

Ev, arsa, iş yeri gibi taşınmazlar da kredi kartı ile alınamayacaklar listesine girer. Bu tür büyük tutarlı ihtiyaçlar için bankalar 10 yıla kadar uzatılan vade imkanı sunar. Dolayısıyla ev ve araba almak için kredi kartı yerine, bankalardaki kredi seçeneklerinin incelenmesi gerekir.

Kredi ve kredi kartının aynı anda kullanılması en idealidir.

Bütün bunlarla birlikte hem kredi kartı, hem banka kredileri yerine göre avantajlı olabilir ve kimi zaman özel fırsatlar sunabilir. Özellikle hoşgeldin opsiyonları ve dönemsel kampanyalar farklı avantajlar sağlayabilir. Bu nedenle en ideal olan kredi ve kredi kartı seçeneklerini bir arada değerlendirmek, farklı bankalara özel seçenekleri incelemek ve yapılacak harcama özelinde düşünmektir.

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!