Kredi Kartı Ekstrenizi Rahatlatacak Çözümler Burada! Kredi Kartında Limitleri Aşanlara 9 Öneri

Kredi kartları harika bir varlıktır. Ancak sizi fazla para harcamaya teşvik ettiği zamanlar olabilir. Biz de kredi kartı ekstrenizi rahatlatacak çözümleri buraya derledik. İşte, kredi kartı ekstrenizi rahatlatacak çözümler.

1. Harcamalarınızı takip etmeye başlamalısınız.

tenor.com

Harcamalarınızı takip etmek, bütçe kontrolünü etkili bir şekilde yapabilmenizi sağlar. Kira, fatura gibi giderlerinizi bir yere yazarak bütçe hesaplaması yapabilirsiniz. Böylece her ay paranızı da kontrollü bir şekilde harcamış olursunuz.

2. Harcadığınız parayı geri ödemeniz gerektiğini unutmamalısınız.

tenor.com

Bazen çok harcadığınız zamanlarda harcadığınız parayı geri ödemeniz gerektiğini unutmamalısınız. Yani kredi kartını bedava para olarak görmekten kaçınmalısınız.

3. Bütçenize uygun harcamalar yapmaya özen göstermelisiniz.

Kredi kartını satın alamayacağınızı düşündüğünüz şeyler için kullanmamalısınız. Bütçenize uygun olan harcamalar yapmalısınız. Pek çok insan bütçesine uygun olmayan harcamalar yaptığı için bugün borçlu konumundadır.

4. Mali hedeflerinizle harcamalarınızı düzene koymalısınız.

Aşırı harcama sizi finansal hedeflerinizden uzaklaştıracaktır. Bu sebeple mali hedeflerinize her zaman öncelik vermelisiniz. Örneğin, harcama yapmak istediğinizde bankanın size sunduğu yatırım imkânlarına göz atabilirsiniz.

5. Duygularınızla hareket etmemelisiniz.

tenor.com

İnsanlar çok mutlu veya üzgün olduklarında hemen harcama yapmak ister. Böyle durumlarda kendinizi frenlemeyi bilmelisiniz. Aksi takdirde altından kalkamayacağınız harcamalarla boğuşmak durumunda kalabilirsiniz.

6. Bakiyeniz belirli limitin altına indiğinde bildirimler alabilirsiniz.

gifer.com

Kredi kartındaki bakiyeniz belirli bir limitin altına düştüğünde bankanız size bildirimler gönderir. Bankanızın müşteri hizmetlerini arayarak veya mobil uygulamasını kullanarak bu tarz bildirimleri açabilirsiniz.

7. Kredi kartınızı bazen evde bırakabilirsiniz.

İradenizi kontrol edemiyorsanız, kredi kartınızı evde bırakabilirsiniz. Böylece planlanmamış satın alımları önlemiş olursunuz. Disiplinli bir şekilde harcama planı yapana kadar kredi kartınızı yanınızda taşımamalısınız.

8. Kredi kartı borcunuzun tamamını her ay ödemeye çalışmalısınız.

Kredi kartı borcunuzun tamamını her ay ödemek, yüksek faiz ücretlerinden kurtulmanızı sağlar. Etkili bir harcama stratejisi ve kontrollü ödemeler sizin yararınıza olacaktır. Ayrıca her ay düzenli ödemeler yaparken parayı yönetmeyi de öğrenebilirsiniz.

9. Bankanın sunduğu kampanyaları değerlendirebilirsiniz.

Bazen bankalar indirimli alışveriş imkânı sunabiliyor. Bu tarz kampanyalardan yararlanabilirsiniz. Bu da gelecekte tasarruf etmenizi sağlar. Kampanyalardan yararlanmak için ödüllerin ne zaman başlayıp bittiğini takip etmenizde yarar vardır.

Popüler İçerikler

Gülben Ergen’den Narin Güran Cinayetinin Şüphelilerinden Anne Yüksel Güran’a Çok Sert Sözler
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış