Kredi Kartı Borcu Nedeniyle Takibe Alınanlarda Dikkat Çekici Artış Yaşanıyor

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi'nin verilerine göre, bu yılın ilk 7 ayında bireysel kredi ve kredi kartı borçları nedeniyle yasal takibe alınanların sayısında yüzde 41'lik bir artış yaşandı.

CHP Milletvekili Semra Dinçer, "Kredi kartlarına borcu olmayan kimse kalmadı. 2024 yılının ilk 7 ayında yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 41 artışla 1 milyon 63 bin kişiye ulaştı" şeklinde bir açıklama yaptı.

Halkın market, sağlık ve temel ihtiyaç giderlerini artık kredi kartlarıyla karşıladığını vurgulayan Dinçer, "Bu da bankaların vatandaş üzerinden milyarlarca lira faiz geliri elde etmesine yol açıyor." dedi.

Faiz konusuna dikkat çeken Dinçer, B"DDK verilerine göre bankaların kredilerden sağladığı toplam faiz gelirinin 2 trilyon lirayı geçtiği, bu gelirin 717 milyar liralık bölümünün ise yurttaşlardan alınan faizlerin oluşturduğu belirtilmektedir" dedi.

Ayrıca artan toplam borca da değinen Dinçer, "2024 yılının ilk 7 ayında bankaların gecikmeye uğrayan ve sorunlu kredi olarak nitelendirilen alacak miktarının ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 122 artışla 89 milyar TL’ye ulaştığını görmekteyiz" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

Eylemdeki Polonez İşçilerini Emniyet Müdürü Çocukları Üzerinden Tehdit Etti
Narin Cinayetinde İlk İtiraf: Amca 200 Bin TL Teklif Etti
Yasa Dışı Bahis Siteleri Engin Polat Kampanyası Yaptı

Popüler İçerikler

Pucca, Narin'in Babası Arif Güran'ın Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e Tehditvari Konuşmasına Sert Çıktı!
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
YORUMLAR
09.09.2024

şu ana kadar 514 numara engellemişim. bir de ön kod olarak engellediğim numaralar var liste uzayıp gidiyor. Banka alamayınca önce tefecilere veriyor numaralarınızı, onlar aramaktan bıkınca şimdi hukuk büroları başladı onları da açmıyorum engelliyorum.Telefonum orrospu telefonunu geçti. Artık kim müşteri kim alacaklı anlayamıyorum çünkü gelen numara yabancıysa hiç açmıyorum. Sonrasında kriminal bir araştırma yapıp müşteri adayıysa geri dönüyorum. Giderimiz olmadığı için vergi dairesi bizden %20 KDV'ye ek olarak %20 gelir vergisi alıyor. Eee nasıl ödeyelim kardeşim bu kadar vergiyi? Kaçırmayı, kaçınmayı da bilmiyoruz ki bir tane kaçınmaya çalıştım 250 bin vergi cezası geldi. Arkam önüm sağım solum ebe sobe borç..7 senede gele gelebildiğimiz nokta burası -700 bin borç hizmet sektöründe..5 senedir değiştirmeye çalıştığım hurda arabam bile hacizde..

09.09.2024

Bankalar borcu alamayınca tam olarak durum ne oluyor

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ