Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings'ten Türkiye Kararı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu 'B'den 'B+'ya yükseltirken not görünümünü 'durağan'dan 'pozitif'e çıkardı.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, Türkiye'nin uzun vadeli döviz cinsinden kredi notunun "B"den 'B+'ya yükseltildiği, not görünümünün "pozitif" olarak belirlendiği aktarıldı.

Açıklamada, söz konusu not artırımının makroekonomik ve dış kırılganlıkları azaltmada para politikası sıkılaştırmasının beklenenden daha fazla önden yüklenmesi de dahil olmak üzere, Haziran 2023'teki değişimden bu yana uygulanan politikaların dayanıklılığına ve etkinliğine olan güvenin artmasından kaynaklandığı bildirildi.

Fitch Ratings, 8 Eylül 2023'te Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak teyit ederken, not görünümünü 2 yılın ardından "negatif"ten "durağan"a çıkarmıştı.

Fitch'in takvimine göre Türkiye'ye ilişkin bir sonraki değerlendirmenin 6 Eylül'de yapılması planlanıyor.

Mevduat Faizi 22 Yılın Zirvesine Çıktı Kredilerde de Faizler Yükselişe Devam Etti: 1 Milyon Kaç Lira Getirdi?
Kredi Kartlarında Harcamalar Rekor Kırmaya Devam Ediyor

Popüler İçerikler

Hepimiz Merak Ediyorduk: Ortalığı Kasıp Kavuran Mert Demir Stilinde Kimin İmzası Olduğunu Açıkladı!
Otoyol ve Köprü Geçiş Ücretlerine Zam!
Arka Sokaklar'a Dönen Şevket Çoruh'tan Kahkaha Attıran Serenay Sarıkaya Göndermesi!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
09.03.2024

Her şekilde batık olduğumuzdan dolayı kredi notumuz mu yükseldi 🤦🏻‍♀️

09.03.2024

Evet notumuz yükseldi 10 Cent bile borc veren Ülke yok...Maliye Bakani bu konuda cok Muzdarip..

09.03.2024

Maliye Bakani bile batti kayik yan gidelim diyenlerden oldu.Onun bile derdi 1.derecede Istanbul Belediyesi secimleri oldu.Artik sallama konusmalar yapiyor ve caresizligi inanin hic bir sey bilmeyen Nureddin Nebatiyle ayni....Ülkeyi her anlamda batirdilar.Düsmani olsa Türkiyenin bu kadar basarili olamazdi...Hala 7x24 para basiyorlar.Kaybedersek bir sonraki Enkazi devir aldiginda düzeltmesin onlarda kötü bilinsin diye...Bu arada Zübük filmini izledim .Bu film Türkiyenin son 50 yilinin tam özeti...

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ