BB verilerine göre, 2015 yılı sonu itibarıyla ortalama konut kredisi 67 bin 600 lira, ortalama ihtiyaç kredisi ise 8 bin 700 lira oldu. Kredi kartlarındaki ortalama borç da 3 bin 500 lira olarak hesaplandı.
Toplamı 1 trilyon 773 milyar lira olan nakit kredilerin 1 trilyon 696 milyar liralık bölümü bankalar, 34 milyar lirası finansal kiralama şirketleri, 24 milyar lirası finansman şirketleri ve 20 milyar lirası da faktoring şirketleri tarafından kullandırıldı.
Nakit kredilerin gayrisafi yurtiçi hasılaya oranı 9 puan artarak yüzde 91’e yükseldi. Tasfiye olacak alacaklar 2015 sonu itibariyle 51.4 milyar lira oldu. Böylece, tasfiye olacak alacakların toplam nakit kredilere oranı yüzde 2.8 düzeyinde gerçekleşti.
Kurumsal kredilerde tasfiye olacak alacak oranı yüzde 2,2 olarak gerçekleşti. İnşaat sektörü yüzde 3,5 ile ilk sırada yer alırken, onu yüzde 3,4 ile ticaret ve yüzde 3,2 ile turizm sektörü izledi.
söylede bir gerçek var türkiye de hayat çok pahalı ücretler çok düşük.kredi almadan , kredi kartının borcunun tamamını ödeyen insan az. borçlandır ve yönet.
Ödeyecek maddi gücün yoksa neden kredi çekiyorsunuz, maddi gücün yoksa elindekiyle yetinmeyi öğreneceksin -.-
BU HÜKÜMET GAZİYE ÜCRETSİZ VERİLEN PROTEZİ YANLIŞLIK OLDU PARASINI VERMENİZ LAZIM DİYEREK GERİ ALDI. o yüzden dikkat edin sizin yatağınızdan karınızı bile alır.sakın borçlu kalmayın devlete