Kravat Nedir? TDK'ya Göre Kravat mı, Kıravat mı Olarak Yazılır?

Türk dilinde ki sözcüklerin yazımıyla ilgili başvurulacak pek çok kaynak bulunmaktadır. Bu kaynakların hepsi, Türk Dil Kurumu'nun güncel veri tabanına göre düzenlenir. Bu kurum, 1932 yılında Türk Tarih Kurumu ile birlikte açılmıştır. Bağımsız bir dernek olarak kurulduktan sonra, 1982 yılında Atatürk, Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu'na bağlanmıştır. Türk Dil Kurumu'nun en önemli amaçlarından biri Türkçenin gelişmesi ve zenginleşmesidir. Bundan dolayı da dil üzerinde çeşitli çalışmalar yapılır. Ayrıca Türkçenin bilim, sanat gibi alanlarda gelişmesi ve bir öğretim dili olarak kullanılmasında da önemli rolleri bulunur. Peki, kravat nedir? Türk Dil Kurumu'na göre kravat mı, kıravat mı olarak yazılır? İşte detaylar...

Türk dilindeki sözcüklerin yazımında ve söylenişinde bazı hatalar yapılmaktadır. Bu hataların büyük bir kısmı Arapça, Farsça ve Fransızca gibi dillerden Türk diline geçmiş kelimelerde görülür. Ayrıca Türkçede oldukça sık kullanılan terim anlamlı kelimelerin yazımında da çeşitli yanlışlar yapılmaktadır. Yeni bir kavramı belirtmek için iki ya da daha fazla kelimenin birleştirilmesi ile oluşturulmuş birleşik sözcüklerde de bu durum yaşanır. Kelimelerin gerçek anlamlarının bilinmesi de oldukça önemlidir. Anlamı bilinmeyen sözcükler hem yazım yanlışlarına hem de anlatım bozukluklarına yol açabilir. Türk Dil Kurumu tarafından yayımlanan sözlükler ve online çevrimiçi yazım kılavuzları bulunmaktadır. Bu kılavuzlarda kelimelerin anlamları, yapıları ve doğru yazımları hakkında bilgi bulabilmek mümkündür. Aynı zamanda bu kurum tarafından yayımlanan deyimler, atasözleri, terimler ve lehçeler sözlüğü bulunmaktadır. Kravat kelimesinin anlamı ve doğru yazımı ile ilgili merak edilenleri sizler için derledik..

Kravat Nedir?

Günlük hayatta sık kullanılan kelimelerden biridir. Türk Dil Kurumu'na göre bu kelime; bir ucu ince, diğer ucu daha geniş, gömlek yakasının altından geçirilerek önde üçgen biçiminde bağlanan, özel kumaştan yapılan giysi aksesuarı anlamına gelmektedir. Aynı zamanda boyun bağı anlamında da kullanılır.

TDK'ya Göre Kıravat mı, Kravat mı Olarak Yazılır?

Türkçe kelimelerin birçoğunda olduğu gibi bu kelimenin yazımında da çeşitli hatalar yapılmaktadır. Türk Dil Kurumu'na göre bu kelimenin doğru yazımı ''kravat'' şeklindedir. Eğer kıravat şeklinde yazılırsa bu yanlış bir kullanım olur. 

Cümle İçinde Kullanımı

  • Kendine yeni bir kravat aldı.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Okuryazar Ne Demek? Türk Dil Kurumu'na Göre Okur yazar mı, Okuryazar mı Olarak Yazılır?
Bilinçaltı Ne Demek? TDK'ya Göre Bilinç Altı mı, Bilinçaltı mı Olarak Yazılır?
Halüsinasyon Nedir? TDK'ya Göre Halüsinasyon mu Halisinasyon mu Olarak Yazılır?
Lisanüstü Nedir? TDK'ya Göre Lisans üstü mü, Lisansüstü mü Olarak Yazılır?
Laubali Ne Demek? TDK'ye Göre Labali mi, Laubali mi Olarak Yazılır?
Uyurgezer Ne Demek? TDK'ya Göre Uyur gezer mi Uyurgezer mi Olarak Yazılır?
Profesör Ne Demek? TDK'ya Göre Profösör mü, Profesör mü Olarak Yazılır?

Popüler İçerikler

18 Yaşındaki Şampiyon Balerin Eylül Sıla Ilgaz, Aile Evindeki Odasında Ölü Bulundu
Apar Topar Çıkarılmışlardı: Kızılcık Şerbeti'nde Giray ve Heves Ayrılığının Gerçek Nedeni Ortaya Çıktı
Wanda Nara'nın Icardi'nin Mesajını İfşaladıktan Sonra L-Gante'yle Yaptığı Paylaşım Icardi Fanlarını Kızdırdı!