Kraliçe Elizabeth Öldüğünde Neler Olacak? Kraliçenin Ölümü Neleri Değiştirir? Tahta Kim Geçecek?

İngiltere Kraliçesi II Elizabeth'e bu yılın başlarında Covid teşhisi kondu. Kraliçe 96 yaşında olduğundan, insanlar sağlığı konusunda çok endişeliydi. Birçok kişi Google'a 'Kraliçe öldüğünde ne olacak?' diye arama yaptı. Biz de merak ettik ve neler olacağını araştırdık. Eğer siz de Kraliçe öldüğünde neler olacak merak ediyorsanız buyurun yazımıza...

1. ‘Londra Köprüsü yıkıldı' operasyonu başlayacak.

Kraliçe'nin ölümünden sonra özel sekreteri telefonla başbakanla irtibata geçecek ve Londra Köprüsü'nün yıkıldığını gizli bir mesajla ona iletecek. Ancak, çoğu insanın zaten bildiği gibi, bu ifade bir sır değildir.

Kraliçenin uzun saltanatının bir sonucu olarak, çok sayıda siyasi anlaşma ve kontrol onun sözüne güveniyor. Bu nedenle, ölümü Birleşik Krallık'ta dünya çapında hissedilecek derin bir dönüşümle sonuçlanacaktır. İngiltere Dışişleri Bakanlığı, yıkıcı haberleri bildirmek için Commonwealth'in bir parçası olan 15 eyalet ve diğer 36 ülkeyle iletişime geçecek.

2. Sosyal medya kesintisi yaşanacak.

Ayrıca, sosyal medya kesintisinin yalnızca kraliyet ailesinin web siteleri ve üst düzey kraliyetlerin sosyal medya hesapları gibi birincil iletişim kanalları tarafından değil, aynı zamanda İngiliz hükümeti tarafından da uygulanacağı açıklandı.

Hükümet haberleri ve duyuruları durduracak ayrıca hükümet web siteleri siyah bir afiş gösterecek. Bir sosyal medya kesintisini hayata geçirmek kötü sonuçlar doğuracaktır çünkü bu, önemli haberlerin halka açıklanmasını zorlaştıracaktır. Ancak, neler olacağını sadece zaman gösterecek.

3. Çanlar çalacak.

Londra'da İngiliz ritüelleri başlayacak. Bayraklar yarıya inecek. Şehrin her yerinde kilise çanları çalacak. Westminster Abbey'deki ünlü tenor zilini duyacaksınız. 

İşletmeler, tiyatrolar ve spor etkinlikleri büyük olasılıkla ertelenecek veya iptal edilecektir. Ülke yas tutarken insanlar Buckingham Sarayı'nın önünde toplanacak.

4. Birleşik Krallık resmen kapatılacak.

Haberlerin ve sosyal medyanın kesintiye uğramasına ek olarak, birçok farklı bölge de dahil olmak üzere ülkenin birçok bölgesinin karanlığa gömüleceği tahmin ediliyor. Cenaze günü resmi tatil olacak, bu da mağazaların ve diğer işletmelerin de kapalı olacağı anlamına geliyor. İki haftadan kısa bir sürede borsa ikinci kez kapanabilir. Birçok şirket muhtemelen davayı takip edecek. Bu, halka saygılarını göstermek için Londra'ya gitmeleri için yeterli zaman verecektir.

5. Prens Charles taht için sıraya geçecek.

Kraliçe II. Elizabeth vefat ettikten sonra Prens Charles, İngiliz tahtının tepesinde hak ettiği yeri alacak ve bir hükümdar konumuna yükselecektir. Kraliçenin ölümünden sonra Prens Charles akşam bütün ulusa hitap edecek.

Ertesi gün, Prens Charles sabah tam on birde kral ilan edilecek. Üyelik bildirgesi adı verilen bir yemin edecek. Bütün milletvekillerinin toplanacağı bir toplantı olacak. Gelecek hükümdara bağlılık yemini edecekler.

6. Kraliçenin naaşı bekletilecek.

Kraliçe'nin cenazesi öldükten sonra 10 gün bekletilecek. Kraliyet ailesi onunla daha fazla vakit geçirmek için cesedini Buckingham Sarayı'nda tutacak. Ondan sonra Kraliçe Westminster Hall'a götürülecek. Halk saygılarını sunma fırsatına sahip olacak.

Kraliçe'nin ölümünden sonraki onuncu günde Westminster Abbey'de ciddi bir cenaze töreni düzenlenecek. Elizabeth'in cenazesine katılmak üzere dünyanın dört bir yanından devlet başkanları davet edilecek.

7. Kraliçe yurt dışında ölürse ne olur?

Majesteleri yurtdışına seyahat ederken vefat ederse cesedi Kraliyet Hava Kuvvetleri'nin 32 numaralı Filosu tarafından Londra'ya nakledilecek. Acil durum tabutuyla donatılmış bir BAE 146 kullanacak. Elizabeth Balmoral'ı ziyaret ederken vefat ederse Holyrood House'da dinlenecek. Silahlı kuvvetler süreç boyunca onu yeterince koruyacaktır.

Daha sonra, St. Giles Katedrali'nde onun için bir resepsiyon hizmeti düzenlenecek. Kraliyet Treni cesedini Londra'ya geri götürürken kalabalığın korteje çiçek atmasına izin verilecek. Cesedi Londra'ya döndüğünde Buckingham Sarayı'nın taht odasında dinlenecek.

8. Kraliçenin Cenazesi

Kraliçe II. Elizabeth vefat ettiğinde, tabutu babasının tabutunu taşımak için kullanılan aynı yeşil arabaya yerleştirilecek. Geçit töreni ağaçlı yola gidecek, ardından cenaze arabası Kraliçeyi Windsor Kalesi'ne taşıyacak. Manastır kapıları kapatıldığında, tüm yayınlar kesilecek. Prens Charles, Kraliçe'nin tabutu özel bir tören sırasında kraliyet kasasına indirildikten sonra gümüş bir kaseden tabutun üzerine kırmızı toprak serpecek.

Sonuç olarak, sadece tarihi bir şahsiyete değil, bütün bir döneme veda edeceğiz.

9. Milli Marşında değişiklikler olacak.

Galler Prensi sonunda tahta çıktığında, İngiliz ve Milletler Topluluğu marşının sözleri erkek hükümdarı yansıtacak.

Marş “Kraliçe” yerine “Kral” ı anacak, ancak şarkı sözleri ve melodi değişmeden kalacak.

10. Charles'ın Taç Giyme Töreni

Kral George Vı'nın ölümü ile Kraliçe II. Elizabeth'in taç giymesi arasında on altı aylık bir boşluk vardı. Bu, o süreçte Kraliçe unvanına sahip olmadığı anlamına gelmez; ancak taç giyme töreni ertesi yaza kadar gerçekleşmemişti. Taç giyme töreni, televizyonda gösterilen türünün ilk etkinliğiydi ve dünya çapında milyonlarca insan onu izlemişti.

Ancak Charles'ın taç giyme töreninin annesininkiyle kıyaslanamayacağına dair bazı spekülasyonlar var. Çünkü Prens Charles yetmişli yaşlarında olacak ve tüm dünya Kraliçe'nin ölümü için yas tutacak.

Üstelik taç giyme töreni sadece göstermelik. Charles o zamana kadar kraliyet onayını çoktan imzalamış olacak.

11. Charles adını seçme yetkisine sahip olacak.

Bir ingiliz hükümdarının tahta çıktıklarında önceden belirlenmiş bir kral veya Kraliçe unvanına sahip olması şart değildir. Kral George VI, büyükbabası Kral George V.'nin onuruna “George' adınıı kabul etti. Gerçek adı Prens Albert'ti ve yakınları tarafından “Bertie' olarak biliniyordu.

Charles'ın tam adı Charles Philip Arthur George'dur ve bu dört isimden herhangi birini regnal adı olarak kullanmayı seçebilir. Ama bence George ismini kullanabilir çünkü büyükbabası Kral George VI ve büyük büyükbabası Kral George V krallardı ve aynı adı kullandılar.

12. Birleşik Krallık'ın Para Birimi

Şu anda, İngiliz sterlini'nde Kraliçe Elizabeth'in bir portresi var. Birleşik Krallık'a ek olarak, on ülke daha para birimi olarak İngiliz sterlini kullanıyor.

İngiliz yasalarına göre, Kraliçenin portresi ölümünden sonra paradan kaldırılacak. Eski madeni paralar ve banknotlar yıprandığında kademeli olarak dolaşımdan çıkarılacaktır. Ancak, belirli bir tarihe kadar yasal ihale olarak kalacaklardır. Yeni İngiliz para biriminde Kral Charles'ın portresi yer alacak. Buna karşılık, mevcut para birimi kademeli olarak Kraliçenin yüzü olmayan bir para birimi ile değiştirilecektir.

Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda dahil olmak üzere diğer ülkelerin para birimlerinde de değişiklikler yapılacaktır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

II. Elizabeth'in Ardından III. Charles'ın Kral Olarak Hükmedeceği 18 Ülke
Kraliçe II. Elizabeth'in Sandığımızdan Daha Asi Olduğunu Kanıtlayan 11 Kez Çiğnediği Kraliyet Kuralları
Kraliçe Elizabeth Bile Giremiyor: Asla Ziyaretçi Kabul Etmeyen Dünyanın Farklı Yerlerinde 8 Gizemli Yer

Popüler İçerikler

Icardi'nin A Milli Takım Forması Giymesi İçin CİMER'e Başvuruda Bulunuldu!
Montella Görevini Bırakırsa A Milli Takım'ın Başına Kim Geçmeli?
ATM’lerde 200 TL Krizi: Fatih Altaylı’dan 5 Bin Liralık Banknot Önerisi
YORUMLAR
12.07.2022

hazırlıklar direk Williamın oğlu minnak George için yapılsın Charlesla William boşuna beklemesin Lilibet onları gömecek çünkü

08.09.2022

Kraliçe öldü…

Londra köprüsü yıkıldı!

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ