Kraliçe Arı Kendi Dışkısını Temizlemiyor! Bal Arıları Nasıl Kaka Yapıyor?

Tüm gün çiçekten çiçeğe konarak polen toplayan çalışkan bal arılarının yaşamı çoğumuz için bir gizem... Peki bal arıları ne yiyor, nasıl ve nereye kaka yapıyor? İşte arıların boşaltım sistemiyle ilgili daha önce muhtemelen hiç aklınıza gelmemiş olan ilginç gerçekler! 😱👇

Çalışkanlıklarıyla tanıdığımız bal arıları aslında çoğumuz için oldukça gizemli hayvanlar. Sürü halinde kovanlarda yaşayan, çiçeklerin peşinde koşarak bal yapan bu hayvanlar aslında yaşama devam etmemiz için aslında hayati önem taşıyorlar! 🐝

Son günlerde internette dolanan bu arı videosu ise görenlerin aklına şu soruyu getirdi: Bal arıları nasıl kaka yapıyorlar?

Öncelikle bal arıları da diğer tüm hayvan ve böcek türleri gibi bir boşaltım sistemine sahipler ve düzenli olarak kaka yapıyorlar.

Hatta ağırlıkları 12-25 miligram arası değişen bu minik hayvanlar için boşaltım sistemleri hayati önem taşıyor. 

Peki arılar nasıl besleniyorlar, dışkılarında neler oluyor?

Sağlıklı bir bal arısının kakası sarı, yapışkan kıvamda oluyor ve genellikle damlacık gibi gözüküyor. Nektar, bal ve polenle beslenen arıların dışkılarında da aynı şekilde sindirilememiş polen tanecikleri ve yağı oluyor.

Çok nadir olsa da bal arılarının idrar içtikleri de görülüyor.

Anlayacağınız halk arasında bilinen "Bal, aslında arıların dışkısıdır" söylemi doğru değil...😅

Bal, arıların çiçekleri gezerken topladığı nektarların kovana geri götürülmesi, tüm arıların sırayla kendi enzimlerini eklemesiyle oluşuyor. Son olarak hazırlanan bu enzim, balmumundan oluşan bir hücreye götürülüyor ve burada tam olarak bal haline geliyor.

Bal arıları nereye kaka yapıyorlar dersiniz? Yetişkin bal arıları oldukça temiz ve titiz oldukları için kakalarını kovanın dışına yapıyorlar.

Hatta arıların kovanlarından çıkamadıkları kış mevsiminde bile kakalarını evlerine yapmamak için tutuyor ve zaman zaman sırayla dışarıya uçarak kaka yapıyorlar!

Arıcılıkla uğraşan insanlar genellikle bu manzarayı pencerelerinde, evlerinde ve arabalarında görmeye alışkın oluyorlar.

Ayrıca kış mevsiminde dışarıya çıkmak için uzun süre bekleyen arılar, vücutlarında çok fazla dışkı biriktiği için ishal olabiliyorlar.

Ayrıca kış mevsiminde dışarıya çıkmak için uzun süre bekleyen arılar, vücutlarında çok fazla dışkı biriktiği için ishal olabiliyorlar.

Peki diğer arılardan daha uzun süre yaşayan, kovanın kraliçe arısı ne yapıyor?

Kraliçe arı diğer arılar gibi kaka yapsa bile onun dışkısını kovandaki diğer çalışkan arılar temizliyor!

Son olarak arıların kakası hakkında bir de ilginç bilgi verelim: Ortalama ömürleri 1 buçuk ay olan bal arılarının dışkılarından hangi çiçekleri gezdikleri ve sağlık durumları anlaşılabiliyor.

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Yorumlarda buluşalım!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Tüylü Dostlarımız İçin Banyo Zamanı: Köpekler Nasıl Yıkanır?
İnsanlar Gibi Hayvanların da Kendine Has ve Oldukça Tuhaf Alışkanlıkları Olduğunu Öğreneceğiniz Garip Bilgiler
Doğanın Vahşi Yüzünü Bizlere Gösterirken Görenlerin İçinin Çekilmesine Neden Olan 15 Ürkütücü Fotoğraf

Popüler İçerikler

A Millî Takım'ın UEFA Uluslar Ligi'ndeki Play-Off Turu Rakibi Belli Oldu: Macaristan
Domuz Eti Skandalıyla Gündeme Gelmişti: Köfteci Yusuf Yeni Bir Sektöre Giriş Yapıyor!
Türkiye Kaçıncı Sırada? Bir Ankete Göre En Güzel Kadınların Bulunduğu Ülkeler Açıklandı
YORUMLAR
04.07.2022

Lan sen o ufacık boyunla nasıl o kadar kaka yapabiliyorsun, kendi boyun kadar kaka yapmış la hayvan.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ