KPSS Soruşturması Genişliyor: Yapılmayan Sınavlar da Kontrol Edilecek

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) şaibe iddiaları sonrasında iptal edilmiş ve savcılık tarafından soruşturma açılmıştı. 6-7 Ağustos’ta yapılması planlanan ancak iptal edilen KPSS alan bilgisi sınav soruları da soruşturmaya dahil edildi.

Hocalara yakın takip

Yeni Şafak’ta yer alan habere göre, tüm yönleriyle araştırılan KPSS ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

6-7 Ağustos’ta yapılması planlanan ancak iptal edilen KPSS alan bilgisi sınavları da kontrol edilmeye başlandı.

KPSS’nin iptaline yol açan ‘benzer’ soruları soru havuzuna sokan hocaların o soruları nasıl yazdığı da değerlendiriliyor. Soruları hazırlayan hocaların soru hazırlama kampına girerken üzerinde hiçbir şey getirmelerine müsaade edilmiyor. Hocaların soruları aklında tutarak bilgisayar ortamına aktarmış olabileceği değerlendiriliyor.

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
1 Mayıs Ablukada: Çok Sayıda Kişi Gözaltına Alındı, Yollar Kapatıldı
YORUMLAR
08.08.2022

Olayı sadece yayınevlerine yıkıp işin içinden sıyrılma ihtimali ortadan kalktıysa bu konu bayağı uzar gibi. Soruları hazırlayan kişilerin kampa girerken üzerlerinde hiçbir şey getirmelerine izin verilmemesi şeklindeki kuralın titizlikle uygulandığını düşünen var mı? Liyakatsizlik ve torpilin zirve yaptığı şu zamanlarda üstelik.

Mesele şuymuş Bozkurt, Yediiklim dersanesinin sahibi hakkında daha önce yürütülen bir FETÖ soruşturması varmış. 15 temmuz sonrası kendisine Akın İpek'in annesi tarafından 600.000TL gönderildiği ihbarı 155'e yapılmış ama o tarihte polis ihbara gitmemiş. Daha sonra kendisinin ifadesi alındığında Bank asya hesabı olduğu, Zaman gazetesi üyeliği olduğu, bir iki kez FETÖ iltisaklı yerlere kurban bağışı yaptığı anlaşılmış ama kovuşturmaya yer olmadığı kararı çıkmış. Nedim Şener son yazısında detaylı anlatmış açıp okuyabilirsiniz. Ve ilginç başka bir detay belirtmiş ÖSYM'den 15 temmuz sonrası hepi topu 15 kişicik atılmış. Onca yıl soruları 15 kişi çalmayacağına göre bu işin uzayıp ÖSYM içindeki fetöcülerin iyice temizlenmesi gerekiyordu zaten. Geç kalınmış bir operasyon anlayacağınız.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ