KPSS Sınav Yerleri Nasıl Öğrenilir? KPSS Sınav Yeri Değiştirme Olur Mu?

Memur olmak isteyen adayların merakla beklediği açıklama nihayet yapıldı. ÖSYM, KPSS sınav giriş belgelerini erişime açtı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, KPSS sınav yerlerinin açıklandığını sosyal medya hesabından duyurdu. Sınav için başvuru yapan memur adayları, T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle birlikte sınav giriş yerlerini öğrenebilecek ve sınav giriş belgesini edinebilecek. Peki, KPSS sınav giriş yerleri nasıl öğrenilir? KPSS sınav yerleri değiştirilebilir mi? İşte ÖSYM’nin yaptığı KPSS sınav yerleri açıklamasının tüm detayları…

KPSS Sınav Yerleri Nasıl Öğrenilir?

ÖSYM, 1 Ağustos tarihinde uygulanacak KPSS sınav giriş yerlerini şu şekilde açıkladı;

01 Ağustos 2021 tarihinde uygulanacak olan 2021-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür) oturumu ile 2021-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Eğitim Bilimleri) oturumuna  katılacak adayların sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden 26 Temmuz 2021 tarihinde saat 10.00'dan itibaren T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebileceklerdir.

DİKKAT!

01 Ağustos 2021 tarihinde uygulanacak olan 2021-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür) oturumu için adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

01 Ağustos 2021 tarihinde uygulanacak olan 2021-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Eğitim Bilimleri) oturumu için adaylar, saat 14.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

KPSS SINAV GİRİŞ BELGESİ EKRANI

KPSS Sınav Giriş Yeri Değiştirilebilir Mi?

Başvuru yaptıktan sonra sınav merkezi tercihlerini değiştirmek isteyen adaylar ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden yapabileceklerdir.

  • ÖSYM'nin sitesinden 'Adres Değişikliği Dilekçe Örneğini' indiriniz.

  • Dilekçe örneğinin çıktısını alın ve doldurun.

  • Dilekçenizin işleme konulması için ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine giriş yapıp Evrak numarası alınız.

  • Adres değişikliği dilekçesini posta yoluyla Ankara ÖSYM Başkanlığına iletin.

  • ÖSYM'nin adresi: Üniversiteler Mahallesi İhsan Doğramacı Bulvarı No:1 Bilkent / ANKARA

Popüler İçerikler

Kripto İntiharı mı? Bitcoin’deki Büyük Düşüş Sonrası Bunalıma Girdiği İddia Edilen Doktor İntihar Etti
Optimar'ın Seçim Sonrası Anketinden AK Parti'ye Kötü Haber! 'Sonuçlar İlk Kez Bu Kadar Farklı'
Elazığ’da 3 Kişi “Bizi Cin Çarptı” Diyerek Yardım İstedi, Polisler Hoca Çağırdı!