KPSS Ortaöğretim Sonuçları Açıklandı mı? KPSS Ortaöğretim Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak ?

KPSS ortaöğretim sonuçları için bekleyiş devam ediyor. Kasım ayında yapılan sınavın ardından ÖSYM'nin sınav sorularını erişime açması ile sorulara verdikleri yanıtları inceleyen ve sonuçlara dair fikir sahibi olan adaylar, KPSS ortaöğretim sonuçları konusunda yapılacak açıklamayı bekliyor. KPSS ortaöğretim Sonuçları açıklandı mı ? KPSS Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? İşte detaylar...

KPSS Ortaöğretim Sınav Sonuçları Açıklandı Mı?

Kasım ayında uygulanan KPSS ortaöğretim sınavı sonuçları için geri sayım başladı. ÖSYM tarafından daha önce açıklanan sınav takvimine göre sonuçların bu ayın son haftasında açıklanması bekleniyor. Kovid-19 pandemisi sebebiyle ÖSYM sınav takviminde yer alan 7 sınav ertelenirken KPSS ortaöğretim sonuçlarının da erken tarihte açıklanması gündeme geldi. KPSS ortaöğretim sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…

ÖSYM'nin güncellenen sınav takvimine göre KPSS ortaöğretim sonuçları 24 Aralık tarihinde açıklanacak.

ÖSYM, KPSS ortaöğretim sonuçlarını diğer sınav sonuçlarında olduğu gibi Sonuç sayfasından adaylarla paylaşacak.

Adaylar KPSS ortaöğretim sonuçlarına ÖSYM'nin internet sitesinden ya da ÖSYM'nin mobil uygulamasından T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile erişebilecekler.

KPSS Ortaöğretim Sonuçları Nasıl Açıklanacak ?

Sonuçlar açıklandığı an ÖSYM’nin sonuç açıklama platformu olan https://sonuc.osym.gov.tr/ adresinden öğrenilebilir durumda olacak. Sınav sonucunu öğrenebilmek için T.C. Kimlik Numaranız ile size özel belirlenen ÖSYM Aday Şifrenizi sisteme girmeniz yeterli olacaktır.

KPPS Nedir ?

KPSS Ortaöğretim Sınavı, devlet memur alımı için düzenlenen ve lise mezunlarının girebildiği ÖSYM tarafından düzenlenen sınavdır. Lise mezunları ve üniversite öğrencileri belirli şartları taşımaları durumunda bu sınava girerek, memur alımı için yapılacak yerleştirmeler sonucu memur olarak devlet kadrolarına yerleşir.

Popüler İçerikler

Şova Devam! Dilan Polat Kocası Engin Polat'ın Namaz Kılmaktan Moraran Dizlerini Gösterdi
MasterChef'te Şef Mehmet Yalçınkaya'nın Yaptığı İmza Tabak Dalga Konusu Oldu!
Dünya Basını Derbiyi Nasıl Gördü? Fenerbahçe - Galatasaray Maçının Manşetleri