KPSS İptal Edilecek mi? ÖSYM Başkanı Halis Aygün'ün Görevden Alınmasının Ardından Neler Söylendi?

1000 dolar karşılığında (Yaklaşık 18 bin TL) KPSS sorularının satıldığı ve bir yayınevinin deneme sınavında soruların çıkması gündeme bomba gibi düşmüştü. Bu skandal olayın ardından dün, ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevden alındı. Halis Aygün'ün görevden alınması sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Kullanıcılar ve KPSS mağdurları sınavın akıbetini sordu. Peki KPSS iptal edilir mi? KPSS soruları çalındı mı? Halis Aygün'ün görevden alınması sorunu çözdü mü? 

Detaylar içeriğimizde;

Geçtiğimiz hafta sonu milyonlarca insanın ter döktüğü Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın ardından skandal bir iddia ortaya atılmıştı. bir yayınevinin deneme sınavlarında sorduğu sorular şıklarına dahi dokunulmadan KPSS'de çıktığı belirtilmişti.

Ortalığı karıştıran bu skandalın ardından da Mete Duringa isimli bir Twitter kullanıcısı 1000 dolar karşılığında (Yaklaşık 18 bin TL) soruların satıldığını öne sürmüştü.

Dün de ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevden alındı. Kararda 'ÖSYM Başkanı Halis Aygün, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2'nci maddesi gereğince görevden alınmıştır' denildi.

Detaylar burada:

ÖSYM Başkanı Görevden Alındı!

Halis Aygün'ün görevden alınması da sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Kullanıcılar ve KPSS mağdurları sınavın akıbetini sordu ve iddiaların araştırmasını istedi.

Sizce bu işin sonu ne olacak? KPSS iptal edilir mi?

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Bir Yayınevinin Deneme Sınavlarında Sorduğu Soruların Şıklarıyla KPSS'de Çıkması Şüphe Çekti
KPSS Soruları Sınavdan Bir Ay Önce 1000 Dolara Satıldı İddiaları Sosyal Medyayı Karıştırdı

Popüler İçerikler

Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
03.08.2022

Üniversiteye girmek için dershanelere git,özel ders al,binlerce soruyu çöz,binlerce lira masraf yap, kazandığın üniversiteyi zar zor tüm imkansızlıklar ve diğer sorunlarıyla yokluk içinde oku bitir.Yetmedi mezun olsan bile yıllarca kpss denen sinava hazırlanmak için bir sürü masraf et ve kendi alanınla alakasi olmayan ağır bir sınava gir. Sonuç: Sorular satıldı,sorular çalındı,belirli yayinevlerinin sorulari kabak gibi aynen çıktı gibi şaibelerle gençlerin tüm hayalleri boşa çıkarılsın. Sonra alamancı dayı altındaki mercedesle :" Ülkenin değerini bilin yeğenim " diye ahkam kesip hukuk ülkesine doğru yola koyulsun🤬🤬🤬

03.08.2022

Bu zihniyet namaz, hac show u yapıyor, arkadan hak yiyor, rüşvet alıyor, ulan bundan daha büyük günah var mı

İşi olduğundan daha basitmiş gibi gösterip kapatmaya çalışıyorlar gibi! Her kavgaya - kız meselesi denmesine benziyor. Görevden alarak olmaz, hatası varsa tam olarak cezası verilmesi (hapis, tazminat vs...) Bir de, sorular hangi tarikata verilidi ise onu da açıklasınlar. Gençler yollarını çizsin.

TÜM YORUMLARI OKU (6)